Cum se configurează Face ID pe iPhone

Cum se configurează Face ID pe iPhone
⏱️ 6 min read

Folosirea Face ID pe iPhone-ul dvs. oferă multe avantaje. De exemplu, îl puteți folosi pentru a vă debloca telefonul, a face achiziții, a vă conecta la aplicații și multe altele. În plus, această caracteristică este responsabilă pentru securizarea datelor sensibile, de care fiecare dintre noi ar trebui să aibă grijă. Aici veți afla cum să configurați Face ID pe iPhone, care nu va dura mai mult de un minut din timpul dvs.

Ce iPhone-uri sunt compatibile cu Face ID?

Nu orice iPhone care are o cameră frontală acceptă Face ID. Prin urmare, este crucial să verificați dacă telefonul dvs. acceptă această caracteristică. Verificați lista iPhone-urilor acceptate chiar mai jos:

 • iPhone 12 Pro Max
 • iPhone 12 Pro
 • iPhone 12
 • iPhone 12 mini
 • iPhone 11 Pro Max
 • iPhone 11 Pro
 • iPhone 11
 • iPhone XS Max
 • iPhone XS
 • iPhone XR
 • iPhone X

Este interesant de observat că Face ID face parte acum și din iPadOS. Este disponibil pentru prima și a doua generație de iPad Pro de 11 inci, precum și pentru a 3-a și a 4-a generație de iPad Pro de 12,9 inci. Rețineți că pașii de mai jos pentru configurarea Face ID se aplică și pentru iPad Pro.

Pași pentru a configura Face ID pe iPhone

Urmați pașii următori pentru a configura Face ID pe telefonul smartphone.

1. Asigurați-vă că nimic nu vă acoperă nasul sau gura, ca o mască de față. Cu toate acestea, nu ezitați să purtați ochelarii sau contactele. De asemenea, rețineți că Face ID funcționează cel mai bine atunci când iPhone-ul dvs. este la o distanță de braț sau mai aproape (10 până la 20 inci / 25 până la 50 de centimetri) de față.

2. Lansați aplicația Setări. Navigați la „Face ID și parolă”. Dacă aveți deja configurată o parolă, vi se va cere să o introduceți. Veți vedea un set de funcții legate de Face ID.

3. Selectați „Configurați ID-ul feței”. În acest moment, veți vedea ghidul de configurare Face ID, care vă solicită să vă poziționați fața în cadrul camerei. După cum vă puteți aștepta, trebuie să țineți iPhone-ul în orientare portret. Odată gata să continuați, atingeți „Începeți”.

Face Id Iphone Ghid de configurare Prima scanare

4. Urmați instrucțiunile pe care le veți vedea pe ecran. Telefonul dvs. vă va cere să vă mișcați încet capul pentru a completa cercul animat. Pe măsură ce vă mișcați, veți vedea animații subtile pe ecran, care vă vor informa despre progresele pe care le faceți. Dacă nu vă puteți mișca capul din orice motiv, asigurați-vă că atingeți „Opțiuni de accesibilitate” din partea de jos a ecranului.

5. După finalizarea scanării, veți vedea un mesaj de confirmare. Atingeți „Continuați” și efectuați o a doua scanare. Identificarea feței dvs. necesită să vă scanați fața de două ori pentru a afla trăsăturile feței în profunzime. Atingeți „Terminat” pentru a ieși din ghidul de configurare Face ID după ce ați terminat scanarea feței.

Face Id Ghid de configurare Iphone A doua scanare

6. În acest moment, veți reveni la ecranul „Face ID și parolă”. Aruncați o privire rapidă asupra opțiunilor. Puteți decide ce acțiuni doriți să utilizați cu Face ID, cum ar fi deblocarea telefonului, efectuarea achizițiilor din App Store etc.

Opțiuni de configurare a postului Iphone Face Id

7. Reveniți la ecranul de pornire al iPhone-ului. Simțiți-vă liber să încercați Face ID prin blocarea telefonului. Odată ce i-ați activat ecranul, Face ID va începe să acționeze, scanându-vă fața și conectându-vă.

Mai multe sfaturi pentru identificarea feței

1. Reglați fin caracteristica „Necesită atenție pentru identificarea feței”

Amintiți-vă că Face ID necesită să vă uitați direct la telefon pentru a continua solicitările de autentificare. În utilizarea de zi cu zi, veți vedea că este util să evitați să vă uitați direct la telefon – mai ales dacă îl deblocați frecvent.

Face Id Iphone Dezactivarea necesită funcția de atenție

Vă recomandăm să navigați la „Setări -> Face ID și cod de acces”, apoi comutați comutatorul de lângă „Necesită atenție pentru Face ID” (comutatorul trebuie să fie dezactivat). Face ID își va reduce acum „criteriile” pentru autentificare, deblocând iPhone-ul chiar dacă nu este direct în fața feței.

2. Utilizați Apple Watch pentru a vă conecta când purtați o mască de față.

Acest lucru nu s-ar fi gândit niciodată Apple atunci când au adăugat prima dată Face ID pe iPhone. Când purtați o mască de față sau altă acoperire a feței din cauza COVID sau din alt motiv, Face ID nu funcționează.

Conectați-vă Face Id Apple Watch

Cu toate acestea, nu trebuie să vă expuneți la o posibilă infecție prin eliminarea măștii pentru a vă conecta – dacă aveți un Apple Watch care rulează Watch OS 7.4 sau o versiune ulterioară și un iPhone care rulează 14.5 sau o versiune ulterioară.

Pe iPhone, accesați „Setări -> Face ID și parolă” și conectați-vă cu parola. Derulați în jos și comutați pe opțiunea din „Deblocați cu Apple Watch”. Acum, când telefonul dvs. detectează că purtați o mască de față, ceasul dvs. va începe să acționeze și vă va conecta.

3. Pur și simplu utilizați codul de acces atunci când Face ID nu reușește

Ce se întâmplă dacă nu aveți un Apple Watch, dar nu doriți să vă scoateți masca de față? Ce se întâmplă dacă aveți un Apple Watch, dar încă vă luptați să vă conectați? Pur și simplu utilizați codul de acces. Sigur, motivul pentru care folosești Face ID este acela că nu trebuie să-ți folosești parola, dar vor fi momente în care vei mai avea nevoie. Face ID nu este ideal pentru toate situațiile și nu este rezistent la erori.

În cazul oricăror probleme, asigurați-vă că consultați ghidul nostru despre cum să remediați problemele cu Face ID.

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

You may also like...