de Linda Gregier

Un alt limbaj excelent pe care să-l adăugați la centura dvs. de instrumente pentru dezvoltatori complet este limbajul de programare general și simplu, productiv, al Go.

Printr-un proiect început în 2007, Go s-a realizat prin eforturile unor programatori Google. Au avut mare grijă în proiectarea Go pentru a o face clară și consecventă în caracteristicile lingvistice și bibliotecile standard, făcând Go ușor și distracţie a folosi.

Este open-source în cel mai bun caz … dar nu uitați: este sensibil la majuscule!

Cum se configureaza Go for Windows un ghid rapid
Du-te avatori de instalare

Deci, să începem cu sistemul de operare Microsoft Windows 10. Veți vedea cât de ușor este acest lucru – sunt necesare doar cunoștințe de bază despre GitHub și promptul de comandă. Sigur că există alte modalități de instalare și rularea programului, dar cu un fundal de codare limitat, am simțit că acest set de instrucțiuni era cel mai ușor de înțeles și urmat.

Asigurați-vă că urmați acești pași în întregime, precum și în ordine corectă (așa cum este listată) pentru a vă salva de nevoia de a dezinstala Go și petreceți câteva ore rezolvând orice probleme legate de instalare.

Faza 1: Instalați următoarele în această ordine

  1. Deoarece Go folosește des depozite open-source (GRATUIT!), Asigurați-vă că instalați pachetul Git aici primul.
  2. Navigați la site-ul de instalare Go aici. Descărcați și instalați cel mai recent set pe 64 de biți Go pentru sistemul de operare Microsoft Windows.
  3. Urmați instrucțiunile din programul de instalare Go.
  4. Rulați linia de comandă de pe computer căutând „cmd”. Deschideți linia de comandă și tastați: „go version”
  5. Ieșirea după intrare versiunea go ar trebui să arate așa:
1611616205 599 Cum se configureaza Go for Windows un ghid rapid

Etapa 2: Crearea spațiului dvs. de lucru Go

Mai întâi, confirmați binarele Go: accesați Panoul de control al computerului, apoi la Sistem și securitate> Sistem> Setări avansate de sistem și, în panoul din stânga, faceți clic pe fila Avansat. Apoi faceți clic pe Variabile de mediu din partea dreaptă jos. Asigurați-vă că Path din variabilele de sistem are variabila „C: Go bin”.

Apoi creați-vă spațiul de lucru Go. Acesta va fi într-un folder separat și nou de unde sunt salvate fișierele de instalare Go. De exemplu, fișierele dvs. de instalare G au fost salvate sub calea C: Go și vă creați spațiul de lucru Go sub C: Projects Go

În noul dvs. folder de spațiu de lucru Go, configurați trei foldere noi:

1611616205 926 Cum se configureaza Go for Windows un ghid rapid
bin, pkg, src

Etapa 3: Creați variabila de mediu GOPATH

Creați variabila GOPATH și consultați spațiul de lucru Go nou creat. Reveniți la Panoul de control și navigați la Sistem și apoi la Variabile de mediu. Apoi, sub Variabile de sistem, faceți clic pe Nou.

Lângă Nume variabilă, introduceți „GOPATH” și lângă Valoare variabilă introduceți „C: Projects Go”

1611616205 811 Cum se configureaza Go for Windows un ghid rapid
1611616206 8 Cum se configureaza Go for Windows un ghid rapid

Pentru a verifica dacă calea dvs. a fost setată corect, introduceți „echo% GOPATH%” pe linia de comandă.

Faza 4: Testați și asigurați-vă

Acum sunteți gata să verificați dacă toate funcționează corect, deschizând linia de comandă și tastând: go get github.com/golang/example/hello

Așteptați ca codul să fie complet implementat (acest lucru poate dura câteva secunde), apoi introduceți următoarele în linia de comandă: %GOPATH%/bin/hello

Dacă instalarea a reușit, ar trebui să primiți următorul mesaj de returnare: „Bună, du-te exemple!”

1611616206 488 Cum se configureaza Go for Windows un ghid rapid

Sper că vei avea succes. Și dacă întâmpinați erori sau mesaje confuze, comentați mai jos cu rezultatele acestei linii de comandă: „go env”

Inspirația pentru acest articol a venit din următoarele resurse on-line, care au fost foarte ușor de înțeles și utile la configurarea Go pe sistemul meu de operare Windows:

Articolul vizual-simplu și stilistic al lui Wade Wegner

1611616206 839 Cum se configureaza Go for Windows un ghid rapid

Și acum ești gata să devii „Gopher”!