de Onur Tuna

Cum se configurează Google Sign In SDK cu Swift pentru iOS

Cum se configureaza Google Sign In SDK cu Swift pentru

Această postare este o explicație mai clară a implementării prezentate în Tutorial Google Developer. Tutorialul Google vă recomandă să utilizați pod, cu toate acestea, nu-mi place să folosiți pod – vreau mai multă libertate. Deci, acest tutorial instalează și setează manual SDK-ul.

Tutorialul Google și-a scris exemplul de proiect în Objective-C. La sfârșitul acestei postări, puteți găsi un exemplu de proiect scris în Swift.

Să începem

Acum vom instala cel mai recent SDK de pe Dezvoltatori Google pagină. Aici, în acest tutorial, versiunea SDK este 4.0.1. Puteți utiliza orice versiune, dar vă recomand să utilizați cea mai recentă versiune.

Când descărcați kitul SDK, veți vedea următoarele fișiere și foldere:

  • CHANGELOG.md
  • GoogleAppUtilities.framework
  • GoogleSignIn.bundle
  • GoogleSignIn.framework
  • GoogleSignInDependencies.framework
  • GoogleSymbolUtilities.framework
  • README.md
  • Exemplu: Acesta este un exemplu de proiect scris în Objective-C.

Acum creați un proiect folosind Xcode. Vom conecta toate cadrele necesare la acesta. Puneți cadrele situate în folderul SDK oriunde doriți. Prefer să strâng toate bibliotecile într-un folder numit Bibliotecă sub principalul meu Proiecte pliant.

Deschideți-vă proiectul și accesați Setări de construire. Introduceți calea în care se află cadrele dvs.

1611471965 795 Cum se configureaza Google Sign In SDK cu Swift pentru

Apoi copiați fișierul GoogleSignIn.bundle glisând în proiect. Trebuie să glisați și să plasați și cadrele, dar nu le copiați.

Cum se configureaza Google Sign In SDK cu Swift pentru

Avem nevoie de încă două cadre: Servicii Safari și Configurarea sistemului. Apple le oferă. Le puteți conecta în Construiți fazele> Conectați binarul cu Librare.

Cum se configureaza Google Sign In SDK cu Swift pentru

Ultimul lucru pe care ar trebui să-l faceți în această parte este să adăugați un semnalizator linker. Adăugați steagul de mai jos în Setări de construire & gt; Alt linker Flags:

$ (OTHER_LDFLAGS) -ObjC

Fișier de configurare

Este timpul să obțineți un fișier de configurare pentru proiectul dvs. Ar trebui să porniți o aplicație în pagina Google Developer. Cu toate acestea, nu veți copia fișierul de configurare. În schimb, păstrați-l oriunde – ar putea fi necesare mai târziu câteva informații.

Introduceți fișierul pagină pentru a crea un proiect.

1611471966 154 Cum se configureaza Google Sign In SDK cu Swift pentru

Alegeți un nume de aplicație și dați identificatorul pachetului pe care îl puteți găsi sub General în Xcode. În pagina următoare, veți activa conectarea pentru aplicația dvs. făcând clic pe Activați conectarea buton. După toate acestea, descărcați fișierul GoogleService-Info.plist fişier. Păstrați-l oriunde doriți.

1611471966 600 Cum se configureaza Google Sign In SDK cu Swift pentru

Reveniți la proiectul dvs. Xcode. Găsiți-vă codul de client inversat în fișierul plist pe care tocmai l-ați descărcat. Lipiți-l în Informații> Tip URLes.

1611471967 653 Cum se configureaza Google Sign In SDK cu Swift pentru

Adăugați conectarea Google la aplicație

Google Sign In SDK este o bibliotecă Objective-C, deci aveți nevoie de un antet de legătură pentru a-l lega de proiectul dvs. Swift. Puteți crea manual un antet de legătură. Cu toate acestea, puteți să-l lăsați și Xcode face acest lucru automat.

Creați un nou fișier .m cu un nume fals. Vă va cere să creați un antet de legătură – spuneți da. Eliminați fișierul .m, nu aveți nevoie de el. Importați Conectarea Google în antetul dvs. de conectare.

#import „GoogleSignIn / GoogleSignIn.h”

Acum, accesați fișierul delegat al aplicației numit AppDelegate.swift. Delegatul dvs. de aplicație ar trebui să arate ca așa ceva.

Pare mult cod. Cu toate acestea, cea mai mare parte este scrisă în mod implicit atunci când creați un proiect nou.

Permiteți-mi să explic schimbările. Clasa dvs. – AppDelegate – acum este implementată GIDSignInDelegate protocol. Pentru a conforma delegatul am implementat câteva metode: aplicație: openURL: opțiuni: și signIn: signIn: didSignInForUser: withError:. De asemenea, am configurat obiectul GIDSignIn în aplicație: didFinishLaunchingWithOptions: metodă. Restul nu este important.

O problemă semnificativă este că ar trebui să lipiți ID-ul dvs. de client în aplicație: didFinishLaunchingWithOptions: metodă. Puteți găsi ID-ul dvs. de client în plist fișier pe care l-am descărcat.

Buton de conectare

Putem adăuga un buton și putem urmări funcționarea aplicației noastre. Du-te la ViewController.swift. Codul final ar trebui să arate cam ca mai jos:

A fost adăugată o singură linie de cod. Cu toate acestea, acordați atenție faptului că clasa noastră implementează GIDSignInUIDelegate protocol. Avem nevoie de un buton pentru a face clic pe utilizator. Accesați Story Board-ul și puneți-l în evidență. Glisați și fixați un UIView. A stabilit GIDSignInButton ca clasă de bază și gata.

Acum rulați aplicația și conectați-vă. Ai terminat cu elementele de bază. Puteți utiliza Google Login în aplicațiile dvs. de acum înainte. În cazul în care aveți probleme, nu ezitați să mă contactați.

Exemple de coduri

onurtuna / Google-Signin-Example
Exemplu de conectare Google – Exemplu de conectare Google utilizând Swift 3github.com