Como configurar a iluminação do teclado Logitech no Linux

Cum se configurează iluminarea tastaturii Logitech în Linux

⌛ Reading Time: 5 minutes

Logitech creează unele dintre cele mai populare tastaturi, dar acestea încă nu par să accepte partea Linux a lucrurilor în mod corespunzător. S-ar putea să fie neoficial și să nu susțină toate tastaturile sub soare, dar proiectul condus de g810 vă poate ajuta probabil să controlați iluminarea tastaturii Logitech, făcându-l util în loc să arate ca o minge disco.

Instalare

g810-led este disponibil în depozitele oficiale ale majorității distribuțiilor compatibile Debian. Astfel, dacă utilizați ceva de genul Debian, Ubuntu sau Mint, îl puteți instala cu:

Dacă sunteți pe Arch Linux, Manjaro sau o altă distribuție cu acces la Aur, puteți utiliza ceva de genul următor pentru a-l aduce la bord:

Fanii Red Hat și Fedora vor trebui mai întâi să își activeze depozitul cu:

Apoi, instalați-l cu:

LED-ul g810 nu oferă un front-end grafic, așa că va trebui să-l rulăm prin terminal.

Notă: pentru restul acestui tutorial vom folosi g810-led pe o instalare Mint. Deși tot ceea ce vedem ar trebui să se aplice pe Ubuntu și Debian, unele lucruri (cum ar fi locația fișierelor) se pot schimba pe alte distribuții.

Joacă cu Lumini

Rulați programul pentru a verifica noțiunile de bază despre modul de utilizare:

Opțiuni de verificare a ledului G810

Multe tastaturi Logitech insistă să afișeze spectacole luminoase în continuă schimbare, încercând să impresioneze prin stăpânirea culorilor. Cu toate acestea, acest lucru poate fi extrem de enervant atunci când încercați să le utilizați pentru tastare.

Cu led-ul g810, pentru a opri orice schimbare de culoare, mișcare a modelelor și pentru a seta fiecare tastă pe alb, utilizați:

Led G810 setat pe alb

Ce face această comandă este să schimbe culoarea tuturor tastelor de pe tastatură (-a) la alb (#ffffff).

Dacă doriți să transformați fiecare tastă într-un roșu aprins, puteți utiliza comanda:

Led G810 setat la roșu

După cum puteți vedea, g810-led folosește coduri de culoare RGB. Puteți găsi culoarea dorită Aici.

Pentru a seta în schimb fiecare tastă pe un verde aprins, utilizați:

Led G810 setat la verde

La fel, pentru a transforma toate tastele în cel mai albastru albastru posibil, utilizați:

Led G810 setat la albastru

Taste și grupuri de chei

Să începem cu un pic de gust din ceea ce puteți realiza încercând următoarea comandă:

Cu această comandă, am instruit g810-led să schimbe culoarea pentru w numai cheie. Repetați comanda de mai sus de încă trei ori, înlocuind „w” cu literele a, s și d și veți avea o configurație WASD de culoare roșie pentru a arăta tuturor cât de mult vă plac jocurile FPS.

Din fericire, nu trebuie să schimbați fiecare cheie singură. G810-led vine cu câteva grupuri predefinite care grupează mai multe taste. Pentru a le verifica, utilizați comanda:

G810 Led Taste de ajutor

Puteți utiliza apoi -g parametru pentru a alege un grup de chei pentru care doriți să setați culoarea. De exemplu, pentru a seta Fn tastele unui galben strălucitor:

G810 Led Set Group Color

Puteți înlocui „fkeys” cu oricare dintre grupurile conduse de g810 raportate când ați utilizat --help-keys parametru.

Fă-l veșnic

Modificările pe care le-ați făcut sunt temporare și se vor pierde după o repornire. Pentru a le face permanente, va trebui să le adăugați la profilul implicit g810-led. Programul se va încărca atunci când vă conectați la desktop și veți aplica automat acest profil la tastatură.

Pentru a vă edita profilul, utilizați comanda:

G810 Led Edit Profile

Profilul va fi inițial gol. Copiați comenzile pe care le-ați utilizat în terminal pentru a vă stiliza tastatura după cum doriți și lipiți-le în profil. Apoi, eliminați comanda actuală „g810-led” și liniuța dinaintea fiecărui parametru din fiecare dintre aceștia, lăsând doar parametrii și valorile. De exemplu, comenzile:

ar trebui schimbat în:

În cele din urmă, adăugați un singur c caracter (fără ghilimele) pe propria linie după orice altceva pentru a marca sfârșitul setărilor. De exemplu, profilul meu pentru o tastatură g512 arată astfel:

Profilul G810 Led 1

Salvați-vă profilul și, după următoarea repornire, luminile LED ale tastaturii se vor schimba automat la culorile definite după ce vă conectați la desktop.

Desigur, nimeni nu te împiedică să folosești comanda în scripturile tale. Dacă ești creativ, cerul este limita. De ce să nu luați ieșirea din programe care citesc starea senzorilor de temperatură a computerului și au unele taste care se schimbă de la verde la roșu ca indicator vizual?

După ce ați configurat iluminarea tastaturii, poate doriți să începeți să creați propriile taste de comandă rapidă și instrument de automatizare în Linux.

Legate de:

  • Cum să atribuiți / remapați comenzile rapide de la tastatură pentru o productivitate mai bună în Linux
  • Cum se configurează o tastatură virtuală pe ecran în Linux
  • Cum se schimbă aspectul tastaturii în Linux

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.