Cum se configurează mai multe fusuri orare în Ubuntu

Come impostare più fusi orari in Ubuntu
⏱️ 7 min read

Vă regăsiți să verificați continuu diferența de timp atunci când programați întâlniri cu oameni care locuiesc în alte țări? Nu ar fi mai ușor să aveți timp în mai multe fusuri orare pe desktop? Acolo poate ajuta Gnome Clocks.

Gnome Clocks nu este o sarcină sau un manager de timp. Cu toate acestea, ne poate ajuta să ușurăm colaborarea cu oamenii care trăiesc în diferite fusuri orare. Cu acesta, puteți avea mai multe ceasuri pentru diferite regiuni în aceeași fereastră. Ca bonus, puteți configura, de asemenea, alarme și puteți avea acces instantaneu la un cronometru și temporizator. Să vedem cum îl puteți instala și utiliza în Ubuntu.

Instalare

Am instalat Gnome Clocks din aplicația software oficială Ubuntu ca o clipă pentru acest tutorial. O puteți găsi acolo căutând o parte a numelui său, cum ar fi „ceasuri”.

Pentru ao instala, faceți clic pe butonul verde de instalare prietenos.

Verificați timpul cu instalarea software-ului Gnome Clocks

Dacă nu vă plac snap-urile sau aplicația software, puteți aduce și Gnome Clocks la bord cu apt:

După instalare, localizați Gnome Clocks printre restul software-ului instalat și rulați-l.

Verificați timpul cu Gnome Clocks Run

Fusele orare multiple

Gnome Clocks vă permite să adăugați multe ceasuri, astfel încât să puteți verifica diferite fusuri orare dintr-o privire. Pentru a face acest lucru, va trebui să adăugați fiecare ceas în mod individual.

Când îl rulați pentru prima dată, Gnome Clocks vă va prezenta pagina World Clocks, lipsită de orice ceasuri.

Verificați timpul cu Gnome Clocks World Empty 1

Pentru a adăuga un ceas nou, faceți clic pe butonul cu semnul plus în partea stângă sus. Alternativ, apăsați Ctrl + N pe tastatură. Se va afișa o mini-fereastră care vă solicită să căutați orașul al cărui timp doriți să fie afișat.

Verificați timpul cu ceasurile Gnome Alegeți orașul 1

Totuși, există un mic bug aici: dacă introduceți numele complet al unui loc, nu îl veți putea adăuga la Gnome Clocks. Problema persistă, chiar dacă utilizați aceeași sintaxă așa cum sugerează Gnome Clocks.

Verificați timpul cu ceasurile Gnome fără loc adăugat

Pentru a evita problema, va trebui să tastați o parte din nume și să așteptați o jumătate de secundă pentru ca Gnome Clocks să afișeze sugestiile sale. Apoi, alegeți locul care vă interesează din acele sugestii. După aceea, butonul verde Adăugare din dreapta sus va fi activat. Faceți clic pe acesta pentru a adăuga ceasul la lista dvs.

Verificați timpul cu ceasurile Gnome Adaugă verde

Gnome Clocks va prezenta numele locului din stânga, ora din dreapta și o pictogramă cu un coș de gunoi în extrema dreaptă, de unde puteți scoate ceasul respectiv.

Verificați timpul cu ceasuri Gnome Ceas adăugat

Puteți adăuga câte ceasuri doriți repetând acest proces. Dacă adăugați atât de multe încât nu se potrivesc în interfața Gnome Clocks, veți putea derula în sus și în jos pentru a le vedea pe toate.

Ce este foarte util este că aplicația vă va spune diferența de timp dintre acestea și fusul dvs. orar sub numele fiecăruia într-un limbaj natural. Astfel, în exemplul din captura de ecran, când contactăm oameni de la Stuttgart și Toulouse, ar trebui să amintesc că sunt „cu o oră mai devreme” în comparație cu Atena, Grecia, unde locuiesc.

Verificați timpul cu ceasuri Gnome Multe ceasuri

Făcând clic pe un anumit ceas, Gnome Clocks îl va afișa pe întreaga sa fereastră și va ascunde restul. De asemenea, va arăta ora răsăritului și a apusului la locul geografic ales.

Verificați timpul cu Gnome Clocks Un ceas selectat

Alarmă și temporizator

În afară de afișarea mai multor ceasuri pentru diferite fusuri orare, Gnome Clocks vă permite, de asemenea, să țineți evidența progresului său printr-un cronometru și un temporizator, precum și să configurați alarme multiple.

Puteți configura alarme noi accesând fila Alarme, apoi adăugându-le ca și cum ați adăuga ceasuri. În loc să căutați un oraș, totuși, va trebui să introduceți când doriți ca alarma să fie activă.

Verificați timpul cu alarmele Gnome Clocks 1

O vizită la fila Cronometru vă permite să începeți să numărați dintr-un anumit moment. Țineți evidența punctelor intermediare în timp făcând clic pe Tur.

Verificați timpul cu cronometru Gnome Clocks

Dacă faceți clic pe Pauză, puteți relua numărarea sau șterge contorul curent.

Verificați timpul cu Gnome Clocks Cronometru Reluare Clear

În cele din urmă, prin Timer, puteți configura o numărătoare inversă pentru o anumită durată în timp. Există opt presetări pentru a începe numărarea cu două clicuri, dar puteți, de asemenea, să introduceți manual perioada de numărătoare inversă.

Verificați timpul cu temporizatorul Gnome Clocks

După începerea temporizatorului, îl puteți întrerupe și, în starea întreruptă, reluați numărarea, reporniți sau aruncați temporizatorul activ.

Odată ce ați configurat mai multe fusuri orare în Ubuntu, vă recomandăm să instalați Skype pe Ubuntu, astfel încât să puteți organiza conferințe online.

Legate de:

  • Cum se descarcă, se instalează și se configurează Plank Dock în Ubuntu
  • Cum să gestionați utilizatorii din Ubuntu
  • Cum se dezactivează ecranul de blocare în Ubuntu

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

You may also like...