Cum se configurează modul Kiosk în computerul Windows

Cum se configurează modul Kiosk în computerul Windows
⏱️ 10 min read

Modul chioșc Windows este o caracteristică de acces care vă permite să vă configurați sistemul Windows ca dispozitiv chioșc. Trecând la acest mod, vă puteți transforma laptopul sau computerul într-un computer invitat, semnalizare digitală, portal captiv sau browser public. În acest ghid, vă prezentăm pașii detaliați de lansare a modului chioșc pe o mașină Windows.

Ce este modul Windows 10 Kiosk?

Modul chioșc din Windows 10 este o implementare de administrator care vă obligă PC-ul Windows să ruleze una sau mai multe aplicații Universal Windows Platform (UWP), punând orice rest în afara limitelor pentru utilizatorii invitați.

Ca utilizator Windows, este posibil să fi întâlnit multe exemple UWP:

 • Groove Music
 • Poștă
 • Microsoft Edge
 • Office 365
 • Skype
 • Snip & Sketch

Aceste aplicații au fost concepute pentru a oferi o experiență de utilizator consecventă și identică pe orice dispozitiv: computer, laptop, tabletă, Xbox One sau smartphone.

Când proprietarul dispozitivului blochează afișajul într-un chioșc, utilizatorii invitați nu îl pot folosi pentru altceva decât aplicațiile UWP alese.

Avantajele modului Windows 10 Kiosk

Există multe avantaje ale executării unui dispozitiv Windows 10 în modul chioșc.

 • Computer invitat: dacă trebuie să partajați dispozitivul personal cu familia, prietenii sau colegii de lucru, cel mai bine este să îl setați în modul chioșc. Utilizatorii invitați își pot salva datele într-un desktop numai pentru chioșc și nu vor avea acces la conținutul hard diskului.
 • Portal captiv: portalurile captive sunt adesea folosite în evenimente de marketing, conferințe și târguri. În modul chioșc Windows, vă puteți converti dispozitivul pentru a afișa un singur portal captiv. Poate fi un site web al companiei, o interfață de autentificare a clienților sau un desktop la distanță.
 • Afișaj interactiv: utilizând modul chioșc Windows 10 împreună cu modul tabletă Windows, puteți avea un afișaj interactiv al tuturor aplicațiilor dvs. preferate.
 • Semnalizare digitala: utilizați modul chioșc Windows pentru a afișa reclame, semne digitale sau o prezentare PowerPoint care rulează continuu
 • Redați videoclipuri: utilizați modul chioșc Windows pentru a reda videoclipuri YouTube într-o buclă continuă.

Cum se activează modul Kiosk în Windows 10 și 11

Următorii pași descriu cum să activați modul chioșc în Windows PC, laptop sau tablet PC. Metoda este similară atât pentru Windows 10, cât și pentru Windows 11.

 1. Din meniul Start Windows 10, faceți clic pe pictograma Gear pentru „Setări” sau căutați-o într-o căutare din meniul Start din Windows 11. Faceți clic pe „Conturi”.
 1. Deschideți meniul „Familie și alți utilizatori” și faceți clic pe „Adăugați pe altcineva pe computer” în fila „Familie și alți utilizatori”.
Windows Kiosk Adaugă altcineva
 1. În loc să introduceți un nume de utilizator Hotmail sau Outlook în fereastra de conectare a contului Microsoft, faceți clic pe „Nu am informațiile de conectare ale acestei persoane”.
Windows Kiosk Add User Nu trebuie să vă conectați
 1. Vi se va cere să creați un cont de utilizator local pentru computer. Dă-i un nume pe baza scopului chioșcului.
 2. Puteți adăuga o parolă sau puteți păstra câmpurile necompletate, ceea ce este util dacă doriți ca utilizatorii invitați să se conecteze automat fără o parolă.
Windows Kiosk Adaugă utilizator Creează parola de utilizator PC
 1. După crearea contului de utilizator local, faceți clic pe „Acces atribuit” pentru a configura dispozitivul în modul chioșc.
Modul chioșc Windows acces atribuit
 1. Pasul următor duce la un ecran pop-up în care vă veți conecta cu contul local nou creat. Aici alegeți aplicația de chioșc dorită, care ar putea fi Microsoft Edge sau orice altă aplicație UWP instalată pe dispozitivul dvs. După ce selectați aplicația chioșc, veți vedea un ecran „ați terminat”.
Windows Kiosk Alegeți aplicația Kiosk
 1. Reporniți dispozitivul Windows. Ar trebui să puteți vedea o opțiune clară pentru accesul utilizatorului invitat atribuit în modul chioșc.
 2. Utilizatorii se pot conecta acum cu o parolă sau pot fi conectați automat dacă câmpurile de parolă au fost păstrate necompletate.
Conectare Windows Kiosk

În funcție de scopul chioșcului dvs., puteți configura în continuare setările chioșcului în modul Administrator. Acoperim trei cazuri de utilizare mai jos.

1. Chioșc de computer public

Pentru a vă activa dispozitivul ca computer invitat, pur și simplu săriți pasul „Acces atribuit” din secțiunea anterioară. De îndată ce utilizatorul invitat se conectează (cu sau fără parolă), chioșcul de calcul public implicit este gata. Utilizatorul invitat va avea acces doar la desktopul său local. Aceștia nu vor putea accesa hard diskul principal și conținutul acestuia.

2. Chiosk PC cu ecran tactil

Pentru a vă configura computerul Windows ca un chioșc pentru computer cu ecran tactil, reveniți la ecranul de conectare al administratorului.

În Windows 10, accesați „Setări -> Modificați setările suplimentare ale tabletei” și activați „Modul tabletei”.

Modul tabletei Windows Kiosk

Puteți adăuga sau elimina manual aplicațiile pe care doriți să le afișeze pe desktopul cu ecran tactil. Odată ce utilizatorul chioșcului se conectează, vor fi disponibile doar aplicațiile dvs. cu ecran tactil alese.

Activare mod tabletă Windows Kiosk

3. Kiosk Portal captiv

Pentru un portal captiv în modul chioșc, urmați instrucțiunile de mai jos:

 1. Instalați fișierul Aplicația Kiosk Browser. Activați accesul atribuit numai cu această aplicație.
Windows Kiosk Microsoft Store Kisok Browser
 1. Introduceți numele site-ului web pe care doriți să îl reflectați în portalul captiv.
Windows Kiosk Configure Browser
 1. Modul chioșc este afișat ca activ cu un portal captiv.
 2. Pentru a ieși din modul portal captiv, puteți intra Victorie + L sau Ctrl + Alt + Del.
Modul Windows Kiosk Browser

Cum se dezactivează modul Kiosk în Windows

Este ușor să dezactivați modul chioșc. Pentru aceasta, puteți reveni la „Acces atribuit” și puteți face clic pe „Eliminați chioșcul”.

Dacă utilizatorul chioșcului nu este vizibil în contul dvs. de administrator, pasul de mai sus nu va funcționa. În acest caz, utilizați linia de comandă pentru a șterge rapid contul local asociat chioșcului. Tip:

Identificați contul de utilizator chioșc și introduceți următoarele pentru al elimina:

Ar trebui să vedeți un mesaj pe care scrie „Comanda s-a finalizat cu succes”.

Windows Kiosk Cmd Șterge contul utilizatorului

Software pentru chioșc Windows 10

În afară de modul chioșc nativ Windows 10, puteți implementa software de chioșc Windows terță parte care acceptă multe caracteristici comerciale. Unele dintre exemplele populare sunt:

 • Scalefusion: Windows 10 Mobile Device Management (MDM)
 • ManageEngine: Managementul dispozitivelor mobile (MDM) pentru Windows
 • Kioware pentru Windows: o soluție open-source de gestionare a chioșcurilor cu cititor de coduri de bare și suport pentru mai multe monitoare

Depanarea modului Windows 10 Kiosk

1. De ce nu pot vedea contul de utilizator chioșc Windows după ce l-am adăugat?

După adăugarea contului de utilizator chioșc local, este posibil să nu-l vedeți reflectat pe ecranul „Familia și alți utilizatori”. Aceasta nu este o problemă, deoarece puteți activa în continuare modul chioșc pe dispozitiv.

Utilizatorul Windows Kiosk nu este vizibil

Încercați să creați din nou același cont de utilizator local. Se va afișa o eroare care spune: „Vă rugăm să tastați un alt nume de utilizator.” Puteți vizualiza oricând toate conturile de utilizator de pe computerul dvs. Windows utilizând Promptul de comandă.

Windows Kiosk Adăugare utilizator Eroare parolă utilizator utilizator PC

2. Cum repar un ecran blocat sau blocat în modul chioșc Windows?

Dacă ecranul este blocat sau blocat în modul chioșc Windows, îl puteți utiliza Ctrl + Alt + Del pentru a ieși din chioșc și a reveni la contul de administrator. Dacă sunteți blocat într-un mod browser, utilizați Ctrl + W pentru a-l opri. Pentru cei care folosesc modul Tablet, va trebui să atașați o tastatură care funcționează cu chioșcul.

3. Cum pot împiedica alți utilizatori să manipuleze chioșcul meu Windows?

În timpul unui eveniment, nu poți fi întotdeauna cu ochii pe chioșc. Pentru a împiedica oprirea computerului prin intermediul butonului de pornire, accesați „Panoul de control -> Hardware și sunete -> Opțiuni de alimentare”. Schimbați acțiunea „Când apăs butonul de alimentare” la „Nu faceți nimic” atât pentru starea bateriei, cât și pentru cele conectate.

Butoane de alimentare Windows Kiosk

Cele de mai sus sunt pași valabili de depanare pentru unele dintre problemele obișnuite ale modului chioșc Windows 10. Dar ce faci dacă Windows în sine nu pornește? Urmați sfaturile noastre pentru a vă pune dispozitivul în funcțiune. Dacă sunteți în căutarea mai multor, verificați cum să personalizați Windows utilizând diverse docuri de aplicații.

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x