Cum se configurează Plex Media Server pe Linux

Cum se configurează Plex Media Server pe Linux

Doriți să configurați un server media pentru colecția dvs. mare de muzică, filme, imagini și emisiuni TV? Dacă da, ar trebui să luați în considerare Plex. Este cea mai populară soluție de server media, nu doar pe Linux, ci Windows, Mac și chiar BSD gratuit.

Plex este un instrument grozav și are o mulțime de caracteristici extraordinare, cum ar fi descărcarea metadatelor, reluarea redării de pe mai multe dispozitive, codarea din mers și multe altele. Iată cum să îl instalați și să rulați pe Linux.

Descărcarea serverului

Serverul media Plex trebuie descărcat în format pachet. Serverul este disponibil pentru Ubuntu, Fedora și CentOS oficial pe site-ul web Plex (și altele neoficial). Acest ghid va acoperi configurarea pe Ubuntu, dar instrucțiunile sunt similare pentru orice distribuție Linux.

Accesați această pagină aici și descărcați fișierul pachet (în folderul Descărcări) de care veți avea nevoie pentru instalare ulterior.

Instalarea pachetului server

După ce ați descărcat fișierul pachetului, deschideți o fereastră de terminal. Introduceți aceste comenzi pentru a instala fișierul Plex Server în sistem (presupunând că fișierul descărcat se află în folderul „Descărcări”).

După finalizarea acestor comenzi, Ubuntu va adăuga serverul Plex Media în sistemul dvs.

Acum că fișierul pachet a fost instalat pe Ubuntu, este timpul să activați serverul prin systemd:

După ce serviciul a fost activat, porniți serviciul cu systemd.

Configurarea Plex

Acum că componenta software este pe sistem, este timpul să configurați serverul. Adăugați această adresă în browserul dvs. web: http://127.0.0.1:32400/web. De asemenea, este posibil să configurați serverul de pe o altă mașină din rețea. Doar incearcă http://ip.address.of.plex.server:32400/web in schimb.

plex-create-plex-account

Există câteva lucruri care trebuie configurate în interiorul Plex. Înainte de a ajunge la oricare dintre acestea, totuși, va trebui să creați un Cont Plex. Cu un cont, va fi mai ușor pentru dispozitive să descopere serverul Plex prezent în rețeaua dvs.

După ce contul dvs. a fost creat, conectați-vă și faceți clic pe roata din bara din stânga pentru a ajunge la zona de setări.

Nume prietenos

Dați serverului dvs. un nume prietenos. Acest nume va fi folosit ca o modalitate de a identifica mai bine serverul dvs. atunci când încercați să îl găsiți în rețeaua dvs. Nu este necesar, dar este probabil o idee bună.

plex-friendly-name

Setări bibliotecă

În fereastra Setări de pe bara laterală, faceți clic pe opțiunea „Bibliotecă”. Bifați casetele „Actualizați-mi automat biblioteca” și „executați o scanare parțială când sunt detectate modificări”. Dacă aveți și muzică pe serverul dvs. Plex, vă recomandăm să bifați caseta „include biblioteca muzicală în actualizări automate”.

setări bibliotecă-plex

Cu aceste setări verificate, serverul Plex va sorta mult mai bine media.

Organizarea mass-media

Credeți sau nu, Plex are un mod preferat de a face lucrurile. Va trebui să parcurgeți toate conținuturile media și să denumiți fișierele într-un mod în care software-ul serverului o poate recunoaște.

Fiecare tip media are propria convenție de denumire. Să începem cu emisiuni TV: conform Documentație Plex, Fișierele media ale emisiunilor TV ar trebui denumite și organizate astfel.

Filmele și muzica au un folder și convenții de denumire similare.

Sortează-ți toate media în convențiile enumerate mai sus, iar serverul tău media Plex va funcționa mult mai eficient. Ca să nu mai vorbim, organizarea este doar un lucru bun de făcut.

Adăugarea suportului media la Plex

Mediile pot fi adăugate destul de ușor. În interfața Web pentru serverul dvs., căutați în bara laterală pentru un semn + și faceți clic pe ea. După ce ați făcut clic, va apărea un ecran care vă va solicita să verificați ce suport media va fi adăugat.

plex-adding-media

Faceți clic pe opțiunea care corespunde conținutului pe care îl adăugați și apoi pe butonul următor. După aceea, faceți clic pe butonul „Răsfoiți folderul media” și îndreptați serverul către locul în care se află fișierele dvs. media.

plex-browsing-for-media

Când fișierele media sunt adăugate la Plex, serverul le va detecta și va trece prin procesul de adăugare a acestora. Aveți răbdare, deoarece acest lucru poate dura puțin.

Folosind Plex

Plex poate fi utilizat pe o varietate de platforme. De fapt, este probabil cea mai populară soluție media turnată acasă. Deoarece este atât de popular, îl puteți urmări la aproape orice.

aplicații plex-media

Oficial, serverul media Plex acceptă Android, iOS, Xbox, PlayStation, Chromecast, Amazon FireTV, Apple TV, Roku, Android TV și diferite tipuri de televizoare inteligente, precum și interfața web.

Concluzie

În ciuda creșterii serviciilor de streaming precum Netflix, Hulu, Amazon Prime și altele, redarea media locală este încă un lucru. Din cauza acestui fapt, Plex există. Dacă doriți să preluați controlul asupra colecției dvs. mari de mass-media locală, încercați Plex. Este o alegere excelentă.