Cum se configurează Python pe Windows 10

Cum se configurează Python pe Windows 10
⏱️ 4 min read

Python este unul dintre limbajele cu scop general. În esență, acesta este un mod de a spune că ar putea fi folosit pentru a construi aproape orice, după ce aveți instrumentele și bibliotecile corecte.

Pentru dezvoltarea web backend, este alegerea mea profesională. Dar a fost utilizat în mare măsură pentru analiza datelor, calcule științifice, AI și chiar în dezvoltarea unei game largi de jocuri, aplicații mobile, aplicații desktop și instrumente de productivitate. Deci, dacă vă gândiți la ce limbă să învățați, vă îndrept în direcția Python. De asemenea, are avantajul că nu se află în grupul de limbi „dure și complexe” de învățat.

Dacă sunteți nou în Python și trebuie să-l configurați pe Windows 10, acești pași de bază vor face acest lucru.

Descărcați Python

Viziteaza descărcare oficială Python pagină și obțineți cea mai recentă versiune de Python. În mod implicit, versiunea de instalare Windows pe 32 de biți este descărcată. Aș prefera să rămân cu acest lucru pentru a evita problemele de compatibilitate, dar există opțiuni pentru versiunea pe 64 de biți.

Notă: există 2 distincții de python: Python 2 și Python 3. În timp ce Python 2 este versiunea anterioară a Python, acesta poate fi în continuare cel mai utilizat. Python 3 este versiunea actuală și viitorul Python. Python 2 este programat să ajungă la sfârșitul vieții în 2020 și va primi doar remedieri de erori până în acel moment. Pentru acest articol mă voi concentra doar pe Python 3.

Instalați Python din programul de instalare

Faceți clic dreapta pe fișierul descărcat și faceți clic pe „Executare ca administrator”, care aduce două opțiuni – alegeți „Personalizați instalarea”.

windows-python3-2

În următoarea fereastră care apare, în funcțiile opționale bifați toate casetele de selectare și faceți clic pe „Următorul”.

windows-python4a

În fereastra „Opțiuni avansate” este important să setați locația pentru instalare. De obicei îl voi seta pe unitatea mea C, care în multe cazuri va fi locația implicită.

Apoi, faceți clic pe „Instalați”. Închideți programul de instalare la finalizarea instalării.

windows-python5a

După finalizarea instalării, se afișează o fereastră de succes. Faceți clic pe „Închidere” pentru a finaliza instalarea. Dar înainte de a face acest lucru, sunt afișate câteva lucruri pe această fereastră de care ați putea dori să luați notă.

  • Tutorial online: acesta este un loc bun pentru începătorii în Python. Veți cunoaște elementele de bază foarte utile și vă recomand.
  • Documentare: aceasta este exact ceea ce se numește – o documentație – deci, în principiu, ceea ce ar trebui să știți despre python: referințe lingvistice, referințe bibliotecare, instrucțiuni etc.
  • Noutăți: vă informăm despre noile funcții ale lansării.

windows-python8a

Setarea variabila PATH a sistemului

Componentele Python vor fi adăugate mai târziu la instalare, așa că trebuie create directoare pentru acestea. Pentru a face acest lucru, urmați instrucțiunile de mai jos:

1. Deschideți Panoul de control.

2. Căutați „Mediu -> Editați variabilele de mediu ale sistemului -> Nou”. (dacă Calea există deja, faceți clic pe „Editați”, mai degrabă decât „Nou”.)

windows-python6-2

3. Introduceți următoarele valori:

și sub nume, introduceți „PATH”.

windows-python7-2

4. Faceți clic pe „OK” și ieșiți din toate ferestrele din panoul de control.

Se încarcă interpretul Python

Apoi, trebuie să deschideți Panoul de control (Victorie + R, tip cmd, apăsați Enter).

În panoul de control tastați „Python” și apăsați Enter. Această comandă încarcă interpretul python, unde puteți merge mai departe și tastați orice cod Python doriți.

Pentru a ieși, tastați exit() și apăsați Enter.

Concluzie

După cum puteți vedea, este destul de ușor să configurați Python pe Windows. Puteți să-l configurați cu ușurință și să-l executați în câteva minute. Dacă aveți probleme, anunțați-ne în comentariile de mai jos.

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x