Cum se configurează Smart Lock pentru Android

Cum se configurează Smart Lock pentru Android
⏱️ 5 min read

Te descoperi deblocând telefonul de nenumărate ori în fiecare zi? Poate primi tastarea enervantă a codului PIN sau utilizarea amprentei digitale pentru a-l deschide, indiferent de câte ori trebuie să o faceți. Din fericire, Android oferă Smart Lock pentru dispozitivele care rulează Lollipop și ulterior.

Smart Lock vă permite să alegeți situații în care telefonul dvs. rămâne deblocat pentru perioade lungi de timp. De exemplu, setările de locație de încredere vă mențin telefonul deblocat acasă.

Localizați setările Smart Lock

1. Deschideți „Setări -> securitate sau Blocare ecran și securitate”.

2. Selectați „Setări de blocare sigură”.

setări de blocare inteligentă-securizare-blocare

3. Introduceți parola, deblocați modelul, codul PIN sau utilizați amprenta.

4. Selectați Smart Lock.

smart-lock-smart-lock

5. Apar opțiunile pentru Smart Lock.

opțiuni de blocare inteligentă

Acum, că știi unde să-l găsești, să aruncăm o privire mai atentă asupra diferitelor opțiuni Smart Lock.

Detectare pe corp

Această setare Smart Lock este cea mai ușoară opțiune de configurat. Folosește senzorii de pe telefon pentru a detecta dacă îl purtați cu dvs. O problemă cu această detectare este când dai telefonul deblocat altcuiva, acesta poate rămâne deblocat dacă se mută cu el. Unele telefoane, totuși, învață mersul și blocarea particulară pentru oricine altcineva în afară de tine. O altă problemă apare dacă intri într-un vehicul. Este posibil să dureze până la zece minute până când telefonul tău se blochează.

Iată cum puteți activa detectarea pe corp.

1. În meniul Smart Lock al Android, atingeți „Detecție pe corp”.

2. Comutați la detectarea pe corp.

detectare inteligentă-blocare-pe-corp

Locuri de încredere

Când activați Locuri de încredere, telefonul dvs. folosește limite geografice din software-ul său de cartografiere pentru a determina dacă sunteți acasă, la serviciu sau în alt loc în care vă simțiți confortabil să vă păstrați telefonul deblocat. Cu această opțiune activată, nu va trebui să o deblocați atâta timp cât telefonul dvs. este conectat la Internet și la serviciile de localizare.

Înainte de a activa Locuri de încredere, asigurați-vă că locația este activată. Dacă nu sunteți sigur cum să faceți acest lucru:

1. Atingeți „Setări”.

2. Găsiți secțiunea Locație în Conexiuni.

3. Atingeți metoda „Mod sau Localizare”, apoi selectați una dintre cele trei opțiuni: Precizie ridicată, Economisire baterie sau Numai dispozitiv.

După ce locația este activată, puteți începe să utilizați Locuri de încredere.

1. Atingeți Locuri de încredere din meniul Smart Lock.

2. Apăsați Acasă și apoi activați această locație.

smart-lock-places-de-încredere

3. Adăugați o altă locație atingând Adăugați o locație de încredere. Se deschide o hartă către poziția dvs. curentă.

4. Pentru a alege o altă locație, atingeți Căutare și tastați numele sau adresa unui loc de încredere, apoi atingeți OK.

Față de încredere

Recunoașterea facială găsită în Smart Lock nu este la fel de sigură ca Face ID-ul Apple, care necesită hardware specializat. O poză cu tine o poate păcăli. Nu este pe toate telefoanele, dar dacă îl aveți, Trusted Face este una dintre cele mai convenabile opțiuni Smart Lock.

După ce setați o față de încredere, camera frontală a telefonului vă caută fața și se deblochează atunci când vă recunoaște.

Iată cum să configurați o față de încredere:

1. În meniul Smart Lock, atingeți Față de încredere.

2. Atingeți Configurare și urmați instrucțiunile de pe ecran.

3. Când telefonul vă caută fața, apare pictograma Față de încredere.

În unele cazuri, telefonul dvs. ar putea avea dificultăți în a vă distinge fața de a altuia. Dacă aveți această problemă, faceți clic pe „Îmbunătățiți potrivirea feței” și urmați instrucțiunile.

Vocea de încredere

Voice Match recunoaște sunetul vocii și al modelelor de vorbire și îți deblochează telefonul fără ca tu să îl atingi. Pentru a utiliza această opțiune Smart Lock, configurați opțiunile de recunoaștere vocală și activați accesul la potrivirea vocală.

1. În meniul de setări Smart Lock, atingeți Voice Match sau accesați „Setări -> Google -> Căutare -> Voice -> Voice Match”.

2. Activați comanda vocală „OK, Google” și opțiunea de a debloca telefonul.

setare vocală inteligentă-blocare

3. Dacă nu funcționează bine, alegeți „Reinstruiți modelul vocal” pentru a-l îmbunătăți.

Dispozitive de încredere

Metoda finală pentru utilizarea Smart Lock pe dispozitivul dvs. Android este împerecherea dispozitivelor de încredere. Vă menține telefonul deblocat ori de câte ori este aproape de alte dispozitive în care aveți încredere, cum ar fi ceasul dvs. inteligent. Dispozitivul vă deblochează automat telefonul ori de câte ori se conectează.

dispozitive de blocare inteligentă

Cu toate acestea, această opțiune are unele limitări. Dacă telefonul decide că conexiunea nu este securizată, dispozitivele de încredere vor eșua. Gama poate fi, de asemenea, o problemă. Alții ar putea accesa telefonul dvs. până la 100 de metri distanță de dispozitivul de încredere!

Pentru a utiliza dispozitive de încredere pentru a vă debloca telefonul:

1. Deschideți meniul Smart Lock.

2. Atingeți Dispozitive de încredere.

3. Atingeți Adaugă dispozitiv de încredere și alegeți unul dintre dispozitivele dvs. de încredere pentru a vă debloca telefonul.

Fiecare Android nu are toate aceste opțiuni, dar pe vechiul meu Galaxy 6, singura care lipsește este Trusted Face. Dacă v-ați săturat să atingeți în mod continuu codul PIN când stați acasă, cel puțin una dintre aceste opțiuni poate funcționa bine pentru dvs.

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x