Cum se configurează un server Discord

Cum se configurează un server Discord
⏱️ 8 min read

Configurarea unui server Discord și apoi invitarea prietenilor și a familiei dvs. să se alăture ar putea fi modalitatea perfectă de a rămâne conectat în sezonul de vacanță următor. În acest tutorial, creăm un cont, implementăm un server și un client, configurăm diferite canale și apoi invităm oamenii în server să converseze prin chat și să partajeze fișiere. De asemenea, facem o scufundare rapidă în sistemul de permisiuni.

Creați un cont Discord

Începem prin a vizita www.discord.com pentru a crea un cont. Selectați butonul Autentificare din partea dreaptă sus a site-ului și chiar sub secțiunea de autentificare, veți găsi un link „Înregistrați-vă”. Faceți clic pe acesta, apoi adăugați adresa de e-mail, un nume de utilizator și o parolă. De asemenea, va trebui să adăugați data nașterii.

Odată ce contul este activ, vi se va solicita să creați un server nou.

Creați un server

Un „server” este pur și simplu un spațiu online care va fi conectat la anumite persoane și, în cazul acestuia, veți fi proprietarul. Un utilizator tipic de discordie ar putea aparține zeci sau chiar sute de servere, permițându-le să participe la mai multe comunități dintr-o singură aplicație.

Discord Create Server 700
Ecranul de configurare a serverului oferă o selecție de șabloane pentru utilizări comune.

Faceți clic pe pictograma „+” din extrema stângă pentru a lansa configurarea. Există o selecție de șabloane, dar mergem direct la „Creează-mi propriul”. Asigurați-vă serverului un nume adecvat (nu uitați că utilizatorii dvs. pot aparține multor servere, deci este bine să fiți distinctivi) și încărcați o imagine sau o pictogramă. Dacă nu o faceți pe aceasta din urmă, veți ajunge la un cerc plictisitor cu câteva inițiale în ea.

Acum sunteți administrator de server. Emoționant-ish.

Creați-vă comunitatea

Configurarea se va încheia cu opțiunea de a invita unii utilizatori. Puteți invita utilizatorii individual, dar opțiunea mai rapidă este să alegeți opțiunea „Invitați prin link”. Aceasta vă va oferi o adresă URL pe care o puteți distribui participanților. Dacă au deja conturi Discord, acestea vor fi adăugate la serverul dvs. și, dacă nu, vor fi solicitați mai întâi să își creeze un cont propriu. Odată ce utilizatorii dvs. s-au alăturat, ei pot participa la canalele implicite pentru text și voce și, de asemenea, vă pot trimite mesaje directe. Acestea din urmă sunt accesibile uitându-se sub pictograma Discord din partea de sus a panoului îngust din stânga.

Selectați un utilizator din listă pentru a vedea istoricul dvs. de chat. În partea de sus a panoului istoric chat, veți vedea pictograme pentru a începe un apel vocal sau video, pentru a vizualiza mesaje fixate (salvate) sau pentru a adăuga participanți suplimentari la un chat de grup. Chaturile de grup își păstrează propriul istoric.

Descărcați un client desktop sau mobil

Discord este excelent într-un browser, dar chiar își vine la sine când rulează ca aplicație. Există aplicații disponibile pentru Windows, Linux, macOS, Android și iOS. Găsiți software-ul în magazinul de aplicații sau de pe site-ul Discord.

Discord Install App 700
Există aplicații disponibile pentru toate platformele majore, inclusiv Linux.

Am instalat prin managerul de software Ubuntu și, la prima rularea, software-ul a făcut câteva actualizări, apoi am solicitat acreditările noastre. Odată ce ați instalat acest software, puteți accepta oferta acestuia de a furniza notificări desktop. Când primiți mesaje noi, acestea vor apărea în sertarul de notificări.

Creați canale

Utilitatea a ceva de genul Discord vine din posibilitatea de a muta conversațiile în anumite canale, care pot fi deschise tuturor sau doar anumitor utilizatori. Pentru a configura un canal, faceți clic pe pictograma „+” din secțiunea TEXT CHANNELS din panoul din stânga. Furnizați un nume și apoi setați permisiunile, iar canalul dvs. va fi disponibil pentru toată lumea de pe acest server.

Discord Create Channel 700
Filtrând conversațiile în canale, puteți continua conversațiile fără a vă pierde.

Puteți restricționa lucrurile la anumiți utilizatori. Pentru a face acest lucru, trebuie mai întâi să configurați un „rol”, să adăugați utilizatori la acel rol, apoi să aplicați acel rol unui canal.

Gestionarea rolurilor și permisiunilor

Rolurile sunt gestionate în Setări. (Selectați serverul și utilizați săgeata de lângă titlu pentru a deschide meniul, apoi alegeți Setări server.)

Discord Configure Roles 700
Rolurile vă permit să păstrați private unele conversații de grup.

Faceți clic pe Roluri din stânga pentru a vedea rolurile dvs. actuale – ar trebui să existe doar unul: @ toată lumea. Faceți clic pe pictograma mică „+” de lângă titlul Roluri și introduceți un nume nou în partea dreaptă. Apoi puteți alege o culoare de evidențiere pentru rol și să setați permisiunile.

Există o mulțime de permisiuni, iar valorile implicite sunt de obicei în regulă. Cu toate acestea, vă recomandăm să selectați „Gestionați mesajele”, astfel încât ceilalți utilizatori să poată fixa mesaje pe canale și „Gestionați emojis”, astfel încât să poată adăuga propriile emojiuri personalizate.

Discord Configure Permissions 700
Fiecare rol poate avea un set complet de permisiuni care suprascrie valoarea implicită.

Apăsați butonul Salvare pentru a crea rolul.

Apoi, accesați „Setări server -> pagina Membri”, unde veți vedea o listă de utilizatori. Faceți clic pe pictograma „+” de lângă un nume pentru a vedea o listă a grupurilor disponibile. Alegeți grupul pentru a atribui utilizatorul. Puteți accesa toate grupurile ca administrator.

Discord Manage Server 700
Există o mulțime de opțiuni disponibile atunci când gestionați un server.

În cele din urmă, reveniți la setările noului canal, faceți clic pe Permisiuni, selectați pictograma „+” de lângă ROLURI / MEMBRI și selectați rolul nou creat. Pentru a face canalul privat, faceți clic pe rolul @everyone și dezactivați opțiunile „Citiți mesaje” și „Trimiteți mesaje”. Pentru a-l face invizibil pentru non-membri, derulați în jos permisiunile pentru @everyone și asigurați-vă că „Citiți canale text și vedeți canale vocale” este în poziția oprit.

Alăturați-vă mai multor servere

Când cineva vă partajează un link de server, puteți să faceți clic pe acesta și să vă alăturați serverului. Va apărea în lista din stânga.

Un sfat: vă recomandăm cu siguranță să dezactivați notificările generale folosind pictograma clopoțel din partea dreaptă sus a interfeței, dacă vă alăturați unor servere mai mari sau active. Selectarea acestui lucru va însemna numai mesajele care vă vor trimite „@” la notificările dvs.

Notificări mut discord 700
Când sunteți conectat la o grămadă de comunități, opțiunea de notificare mut poate fi un economisitor de sănătate.

Acum că ați terminat de configurat un server Discord, verificați acești roboți pentru a vă îmbunătăți serverul Discord. Dacă aveți probleme cu migrarea familiei dvs., Zoom și Skype sunt alternative bune pentru a efectua apeluri video, dar nu au aceleași caracteristici canalizate, iar Slack este bun dacă nu doriți caracteristicile comunității mai largi.

Legate de:

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x