Scopul acestui scurt ghid este de a vă conduce prin procesul de configurare a unui server LAMP (Linux, Apache, MySQL, PHP) pe o mașină locală Linux Linux sau pe o mașină virtuală.

Acest lucru vă va permite să vă dezvoltați utilizând PHP și MySQL (cu phpMyAdmin). Acesta este un teanc comun care este necesar pentru dezvoltarea WordPress.

Instalați pachetele necesare

Va trebui să instalați următoarele pachete pentru serverul LAMP. Le puteți instala pe toate simultan separând fiecare pachet de un spațiu sau unul câte unul așa cum se arată.

Prefer să descarc una câte una, deoarece este mai ușor să văd dacă au existat erori.

Introduceți terminalul și tastați următoarele:

  • sudo apt-get install apache2
  • sudo apt-get install php
  • sudo apt-get install php-mysql
  • sudo apt-get install mysql-server

Apoi ar trebui să vi se solicite să setați o parolă pentru utilizatorul root MySQL. După setarea parolei continuați să instalați:

  • sudo apt-get install libapache2-mod-php
  • sudo apt-get install php-mcrypt
  • sudo apt-get install phpmyadmin

Atunci ar trebui să vi se solicite ce server să utilizați. Selectați Apache apăsând Enter. Selectați nu pentru configurarea avansată a serverului.

Modificați permisiunile în / var / www / html

Pentru ca scripturile și fișierele PHP să fie rulate de serverul LAMP, acestea trebuie salvate în directorul / var / www / html. Vă puteți gândi la această locație ca la serverul dvs. local.

Pentru a face modificări în acest director, trebuie să schimbăm permisiunile pentru acesta. În terminal introduceți comanda:

sudo chown {your ubuntu username} /var/www/html

În mod implicit, phpMyAdmin este instalat în directorul / usr / share /. Trebuie să-l mutăm în directorul nostru local de server.

Navigăm la directorul serverului în care dorim linkul prin: cd /var/www/html

Apoi creați linkul introducând comanda ln -s /usr/share/phpmyadmin phpmyadmin.

Reporniți Apache și testați

Rulați următoarea comandă pentru a reporni Apache, setând modificările care au fost făcute:

sudo systemctl restart apache2

Ar trebui să puteți crea un fișier info.php în directorul / var / www / html cu această comandă: touch /var/www/html/info.php

În fișier tastați următorul cod php:

<?php phpinfo(); ?>

Apoi, deschideți un browser și tastați localhost / info.php Ar trebui să vedeți o pagină din fișierul php pe care tocmai l-ați scris, care vă oferă informații despre php.

În cele din urmă, pentru a accesa phpMyAdmin accesați localhost / phpmyadmin din browserul dvs. Numele de utilizator root implicit este „root”, iar parola este parola pe care ați ales-o anterior pentru baza de date MySQL.