Cum se configurează un sistem de backup automat pe Linux cu Dropbox

Cum se configurează un sistem de backup automat pe Linux cu Dropbox

Ați dorit vreodată să configurați un sistem de rezervă pe desktop-ul Linux, dar nu știți de unde să începeți? Nu vă faceți griji, este mai ușor decât credeți! Desktop-ul Linux este compatibil cu Dropbox, făcând loc pentru un sistem de backup simplu și multiplataforma. Cu acest instrument de backup, este foarte ușor să configurați copiile de rezervă manuale și să le programați.

În acest articol vom trece în revistă detaliile pentru a configura Dropbox pentru a gestiona copiile de rezervă automate. Împreună cu toate acestea, vom discuta de ce ați dori un sistem de backup pe desktop-ul Linux și să trecem în revistă câteva alte soluții pentru cei care nu sunt interesați de „cloud”. Să începem!

Instalare

Pentru backup, nu vom folosi clientul de sincronizare oficial. În schimb, vom folosi Dropbox Uploader. Este un script bash destul de complex care permite automatizarea copiilor de rezervă direct pe Dropbox. Începeți prin deschiderea unui terminal și obținerea codului prin git.

Notă: va trebui să instalați pachetul „git” pe sistemul dvs., altfel această comandă nu va funcționa.

Când sunt introduse aceste patru comenzi, va apărea un ecran și va solicita utilizatorului. Conectați-vă la Dropbox și accesați această pagină. Pentru ca acest script să funcționeze, trebuie creat un jeton de acces. Mergeți aici și faceți clic pe „crea. ” Pe pagina următoare completați toate informațiile pentru a vă crea aplicația. Când vi se solicită, faceți clic pe „Dropbox API”.

Când toate informațiile sunt completate, veți fi creat aplicația Dropbox. Următorul pas este să vă generați jetonul de acces. Căutați-l în pagină, faceți clic pe „Generați jeton” și copiați-l în clipboard.

automat-backup-uploader-sh

Luați jetonul și lipiți-l în terminalul unde scriptul vă solicită „jeton de acces”. Cu jetonul de acces adăugat, creați directorul de rezervă:

Configurarea copiilor de siguranță automate

Setarea sistemului de backup automat se face cu Cron. Cron este un sistem care permite utilizatorilor să programeze diferite tipuri de comenzi. Deschideți un terminal și editați crontabul implicit.

Este posibil ca Cron să nu fie instalat. Căutați în managerul de pachete Linux pentru cron, cronie sau ceva similar și instalați-l.

Lipiți următoarele în crontab după ce l-ați modificat pentru a se potrivi nevoilor dvs.:

Această comandă cron va rula automat copierea de rezervă (Puteți schimba fișierul sau folderele pe care doriți să le copiați) în fiecare sâmbătă și să le încărcați în Dropbox la 7:04. Cu codul lipit, apăsați „Ctrl + o” pentru a scrie fișierul.

Notă: Dacă faceți backup numai pentru fișiere mici, stocarea gratuită oferită de Dropbox va fi mai mult decât suficientă. Dacă aveți nevoie de mai mult spațiu de stocare, va trebui să vă actualizați contul la un plan premium. În plus, codul de mai sus comprimă doar fișierele dvs. de rezervă. Nu vă criptează datele. S-ar putea să doriți să luați în considerare criptarea acestuia înainte de sincronizare cu Dropbox.

De ce Dropbox?

Dropbox pe Linux este probabil una dintre cele mai utilizate soluții de stocare în cloud. Acestea oferă un client desktop pentru Linux (spre deosebire de Drive sau OneDrive). Folosind acest serviciu, utilizatorii vor de fapt să sincronizeze datele cu un client desktop în loc să încarce fișiere printr-o interfață web.

Un alt motiv pentru care Dropbox ar trebui considerat în mod serios ca o soluție de rezervă este faptul că este multiplataforma. Copiile de siguranță ale datelor dvs. pot fi accesate și chiar modificate de pe Android sau iPhone împreună cu Windows sau Mac. Soluțiile care utilizează Rsync sunt frumoase, dar nu sunt suficient de bune în acest sens.

Alte soluții

Sistemul automat de backup Dropbox este îngrijit, iar majorității utilizatorilor le va fi util ca copiile de rezervă ale fișierelor să apară automat în contul lor Dropbox. Cu toate acestea, Dropbox nu este pentru toată lumea. Să trecem pe scurt trei alternative bune pentru crearea copiilor de rezervă pe Linux.

1. Înapoi în timp

backintime-mainscreen

Back in Time este o soluție de copiere de rezervă pentru Linux, care funcționează pe baza instantaneelor. Instalați-l pe Ubuntu cu:

sau

Înapoi în timp este o soluție bună pentru cei care doresc să creeze instantanee rapide de directoare și să păstreze copii de rezervă incrementale ale datelor. Aflați mai multe aici.

2. Deja Dup

dejadup-prezentare generală

Un sistem de backup bun pentru cei care nu doresc să urmeze metoda Dropbox este Deja Dup. De asemenea, poate face backup automat pe Linux și funcționează pe un program foarte ușor de programat. Doriți să aflați cum să o configurați? Accesați acest articol și aflați mai multe despre el!

3. Discuri Gnome

backup-hard-drive-gnome-disk-utility-create-image

Gnome Disks gestionează backupul puțin diferit față de celelalte soluții din această listă. Pentru început, Gnome Disks nu face backup automat. În schimb, utilizatorii pot realiza manual instantanee complete ale partițiilor și hard disk-urilor pentru stocare ulterior. Deși sună cam mult, este de fapt o soluție foarte elegantă. Cu acest instrument, puteți chiar să faceți o copie de rezervă a instalării Linux existente sau a colecției media și să o păstrați exact așa cum este.

Dacă citiți acest ghid și doriți în schimb copii de rezervă manuale ale datelor dvs., această soluție este pentru dvs.

Aflați aici despre copierea de rezervă cu această soluție.

Concluzie

Deși mulți oameni nu se deranjează cu acest lucru pe Linux, a avea un sistem de backup bun înseamnă că datele dvs. vor fi întotdeauna sigure. Fie că este vorba de realizarea unei imagini de disc sau păstrarea fișierelor critice în spațiul de stocare în cloud, instantanee sau copii de rezervă incrementale, protejarea datelor dvs. este importantă. Sperăm că, cu acest articol, cei care renunță la configurarea unei soluții de rezervă pentru desktop-ul lor Linux își vor da seama cât de important este acest lucru și vor lua măsuri pentru a proteja datele critice.

Scroll to Top