de CodeDraken

Cum să configurați un VPN pe Linux în 5 minute gratuit

Cum se configureaza un VPN pe Linux in 5 minute

În acest tutorial scurt și întârziat, vom crea o rețea privată virtuală (VPN) pentru a vă proteja anonimatul online. Nu voi acoperi prea mult despre ce este un VPN sau care sunt aceste setări. Vom înființa una. Să trecem direct la el.

Versiunea Windows:

Cum se configurează un VPN pe Windows gratuit în 5 minute
În acest tutorial, vom configura un VPN și vom anula DNS-ul nostru pentru a ne proteja confidențialitatea.medium.com

Actualizați:

Acest lucru funcționează mai departe Ubuntu <= 16.xx și majoritatea celorlalte distribuții. Dacă sunteți pe Ubuntu 18+, atunci sVezi acest post pentru sf. actualizateps.

Dacă aveți probleme, rulați un test pe ipleak.net pentru a afla ce anume scurg informații exact atunci vizualizați acest răspuns și cel legat în el. Dacă nu vă ajută să vă rezolvați problema, atunci postați un comentariu cu cât mai multe informații posibil.

O să ai nevoie:

 • Computer cu sistem de operare Linux. Folosesc Ubuntu. Comenzile pot fi diferite dacă nu sunteți pe o distribuție bazată pe Debian.
 • Privilegiile Admin / Sudo
 • Cunoștințe de bază în informatică
 • Cunoștințe de bază despre ce este un VPN

Rețineți tot ce schimbați și faceți copii de rezervă în cazul în care ceva nu merge bine. De asemenea, pentru înregistrare, nu sunt afiliat cu niciunul dintre site-urile conectate aici. Urmați acest tutorial pe propria răspundere, deoarece ați putea deranja unele setări.

Partea 1: Schimbarea DNS-ului

Serverul dvs. de nume de domeniu (DNS) vă poate oferi câteva informații despre dvs., așa că vom dori să schimbăm acest lucru. Începeți prin utilizarea unui instrument precum Test de scurgere DNS pentru a vedea ce informații sunt vizibile. Apoi lucrați la ascunderea acestuia.

 1. Vom folosi OpenDNS. Accesați site-ul web și apucați adresele IP ale serverului de nume care pot fi găsite pe Pagina Ghid de configurare
 • 208.67.222.222
 • 208.67.220.220

2. Editați: /etc/dhcp/dhclient.conf

În terminalul dvs. tastați sau copiați / lipiți comanda de mai jos. Nano este un editor de text în terminal. Dacă fișierul este localizat în altă parte pe computerul dvs. Google sau căutați-l.

sudo nano /etc/dhcp/dhclient.conf

Căutați linia care spune „prepend domain-name-servers”. Dacă este comentat cu un simbol # la începutul liniei, decomentați-l eliminând #. Acum schimbați linia astfel încât să utilizeze adresele IP de la OpenDNS și adăugați încă una 8.8.8.8 ca a mea de mai jos. Internetul dvs. poate înceta temporar să funcționeze în acest moment!

prepend domain-name-servers 208.67.222.222, 208.67.220.220, 8.8.8.8;

Această linie înseamnă că va folosi prima adresă, apoi a doua dacă prima eșuează și în cele din urmă 8.8.8.8 dacă primele două eșuează. De obicei, acest lucru nu se va întâmpla. Adăugăm 8.8.8.8 deoarece implicit folosește 3 adrese. Dacă nu adăugăm al treilea și primele două eșuează, atunci adresa dvs. reală va fi folosită. Acum salvați și ieșiți așa cum se arată mai jos:

Apăsați CTRL + O
Apasa Enter
Apăsați CTRL + X

Aceasta va salva și închide fișierul. Acum va trebui să repornim administratorul de rețea cu următoarea comandă.

sudo service network-manager restart

Acum ar trebui să verificați dacă funcționează. Introduceți comanda de mai jos și vedeți dacă apar serverele de nume. Faceți un test de scurgere DNS pe site-ul legat mai sus.

cat /etc/resolv.conf
1611882607 445 Cum se configureaza un VPN pe Linux in 5 minute

Probleme potențiale

Am făcut pașii, dar comanda cat arată doar serverul de nume 127.0.1.1
Mulțumită Dietmar și AnalyzeTrades pentru această problemă / soluție
Încercați să comentați / să eliminați dns = dnsmasq din /etc/NetworkManager/NetworkManager.conf

Partea 2: Configurarea unui VPN

Remedierea unei scurgeri DNS în browserul web:

 1. În Firefox tastați about: config în bara de adrese și apăsați Enter.
 2. În pagina de configurare căutați: media.peerconnection.enabled
 3. Schimbați-l în fals făcând dublu clic pe el.
 4. Reporniți Firefox.

Nu știu cum se face acest lucru în alte browsere.

Obținerea unui VPN gratuit

 1. Google pentru un VPN gratuit și asigurați-vă că este bun. Voi folosi VPNBook pentru restul pașilor.
 2. În VPNBook, trebuie doar să descărcați fișierul de configurare pentru VPN-ul dorit. Copiați numele de utilizator și parola. Parola se modifică periodic, așa că va trebui să o obțineți din nou mai târziu. Nu contează unde vă aflați atunci când alegeți fișierul de configurare. Puteți fi în SUA, puteți descărca euro și puteți părea a fi din Europa.
1611882607 895 Cum se configureaza un VPN pe Linux in 5 minute

3. După ce extrageți fișierul zip descărcat, deschideți din nou terminalul. Treceți la directorul de unde l-ați extras sau faceți clic dreapta și alegeți „Deschideți în terminal”. Mai avem doar câțiva pași acum.

4. Instalați OpenVPN pentru a utiliza config.

sudo apt-get install openvpn

5. Închideți browserul și orice este conectat la internet. Pentru a utiliza OpenVPN, introduceți comanda de mai jos pentru a rula configurarea dorită. După ce scrie „Inițializare finalizată”, sunteți gata. Ar trebui să păstrați terminalul deschis. Dacă nu reușește, încercați un alt VPN sau citiți eroarea și încercați să vă dați seama.

sudo openvpn vpnbook-ca1-tcp443.ovpn

6. În cele din urmă, testați dacă funcționează făcând un alt test de scurgere DNS.

1611882607 613 Cum se configureaza un VPN pe Linux in 5 minute
1611882607 187 Cum se configureaza un VPN pe Linux in 5 minute

Felicitări dacă ați ajuns până aici și funcționează! Iată un script bash bonus simplu pe care îl puteți rula. Trebuie doar să schimbați parola atunci când este necesar.

Script Bash 1
credite la Adnan Rahić

#!/bin/bash
cd /path/to/VPNBook.com-OpenVPN-Euro1username="vpnbook"password="he2qv5h"read -sp "Enter Sudo Password: " sudopassword
/usr/bin/expect << EOF
spawn sudo openvpn vpnbook-euro1-tcp443.ovpnexpect "password for $USER: "send "$sudopasswordr"expect "Enter Auth Username: "send "$usernamer"expect "Enter Auth Password: "send "$passwordr"expect "$ "
EOF

Aceasta va porni VPN-ul fără a fi nevoie să introduceți manual numele de utilizator și parola. VPN va rămâne, de asemenea, rulat în fundal. Iată un scenariu pentru uciderea acestuia dacă apare nevoia.

#!/bin/bashsudo pkill vpn

Bash Script 2

#!/bin/bashecho "user: vpnbook"echo "pass: 5VHZEps"sudo openvpn vpnbook-ca1-tcp443.ovpn

Doar puneți-l într-un fișier nou, faceți clic dreapta pe> proprietăți> permisiuni și permiteți executarea fișierului ca program. Acest exemplu folosește configurația tcp 443 din Canada.

Lecturi suplimentare

Iată câteva articole grozave ale lui Quincy Larson care vorbesc despre VPN-uri, confidențialitate pe internet și securitate.

Cum să configurați un VPN în 10 minute gratuit (și de ce aveți nevoie urgentă de unul)
„Un computer vă permite să faceți mai multe greșeli mai repede decât orice altă invenție, cu posibile excepții de la arme și …medium.freecodecamp.comCum să vă criptați întreaga viață în mai puțin de o oră
„Numai paranoicii supraviețuiesc.” – Andy Grovemedium.freecodecamp.org

Dacă sunteți interesat de hacking etic și securitate, există un curs gratuit de 15 ore pe Youtube.