Cum se configurează Windows 10 Taskbar Widget Știri și interese

Cum se configurează Windows 10 Taskbar Widget Știri și interese
⏱️ 7 min read

Dacă doriți acces ușor la știri și vreme direct din bara de activități, s-ar putea să iubiți noul widget pentru bara de activități Windows 10 pentru știri și interese. A început să fie lansat treptat pentru toți utilizatorii la sfârșitul lunii aprilie 2021 și poate dura două sau trei luni pentru a fi lansat complet pentru toți utilizatorii. Este o funcție nouă distractivă, dar aveți și capacitatea de a o dezactiva dacă nu vă place.

Ce este Windows 10 Taskbar Widget pentru știri

Dacă ați folosit vreodată meniul Start Live Tiles, acest widget poate părea familiar. Este un flux personalizabil care se află în bara de activități lângă tava de notificări. Pictograma vă poate arăta temperatura și condițiile curente.

Când faceți clic pe acesta, veți vedea știri și articole bazate pe subiectele și sursele pe care le alegeți. Nu sunteți limitat doar la știri sau la o anumită sursă. După cum vă puteți aștepta, widgetul este susținut de MSN.com, fluxul de știri Microsoft.

Cum să obțineți

Într-adevăr nu există nicio modalitate manuală de a descărca widget-ul de știri și interese din bara de activități Windows 10. Chiar și unii utilizatori care testează beta actualizarea în ianuarie 2021 nu au avut niciodată acces la aceasta.

Menținerea computerului actualizat este cel mai simplu mod de a-l obține. Continuați să instalați cele mai recente actualizări. Poate dura o zi sau două după instalarea actualizării din aprilie 2021 sau mai 2021 pentru ca widgetul să apară.

Unii utilizatori au avut succes cu Actualizare KB5001391, pe care îl puteți descărca și instala manual din catalogul Microsoft Update. De asemenea, puteți descărca de aici și orice actualizări cu care aveți probleme. Cu toate acestea, nu este o garanție că veți avea acces instantaneu la widget. Poate dura încă câteva zile sau chiar săptămâni până când apare.

Există o metodă manuală mai complexă, dar nu funcționează pentru toți utilizatorii. De asemenea, implică modificări ale registrului, ceea ce ar putea determina ca funcția să nu funcționeze deloc, chiar și după actualizarea prin Windows Update.

Utilizarea widgetului

Veți ști că widgetul din bara de activități Windows 10 este instalat când vedeți o pictogramă meteo. În mod implicit, include un simbol al condițiilor curente, temperatura și starea. Mi-am setat-o ​​pe simbolul meu doar pentru a ocupa puțin mai puțin spațiu.

Cum să configurați pictograma widgetului Windows 10 Taskbar pentru știri și interese

Nu pare prea mult din asta. De fapt, am fost cam dezamăgit la început până când am dat clic pe pictogramă. Acolo intră în joc toate lucrurile bune.

La început, vi se va afișa un amestec de cele mai recente titluri, o prezentare a vremii, prețurile acțiunilor și scoruri sportive. Puteți personaliza ceea ce vedeți, ceea ce am făcut deja.

De fapt, puteți arăta doar știri, sporturi, doar acțiuni, un amestec, mai mult timp și multe altele. Acest widget are ca scop să vă țină la curent cu ceea ce este cel mai important pentru dvs.

Cum se configurează Windows 10 Taskbar Noutăți și widgeturi de interese Deschis

Dacă faceți clic pe o poveste, veți ajunge direct la MSN.com pentru a citi mai multe. Deși ar fi frumos dacă s-ar deschide în widget, fiecare element este doar un link către MSN.com.

Personalizarea widgetului

Deși puteți utiliza widgetul din bara de activități Windows 10 fără să vă conectați, este mai ușor să vă personalizați dacă vă conectați la contul dvs. Microsoft. Faceți clic pe cele trei puncte din partea de sus pentru a vă conecta sau a schimba conturile.

Apoi, faceți clic pe „Gestionați interesele” pentru a accesa MSN.com pentru a vă personaliza fluxul.

Cum se configurează Windows 10 Bara de activități Gestionarea widgetului de știri și interese

Aceasta se deschide în browserul dvs. implicit. De aici, alegeți ce doriți să includeți. Puteți utiliza meniul din stânga pentru a selecta subiectele. Utilizați caseta Căutare pentru a căuta anumite subiecte și surse. Faceți clic pe „+” lângă orice doriți să fie inclus.

Cum se configurează Windows 10 Bara de activități Știri și interese Interese widget

După ce ați selectat ceea ce doriți, selectați „Setări experiență”. Acest lucru vă permite să alegeți ce cărți doriți să afișați.

Cum se configurează Windows 10 Bara de activități Știri și interese Widget Interese Experiență

Dacă nu alegeți interese sportive, financiare sau de trafic, aceste carduri nu ar trebui să apară oricum.

Puteți personaliza și mai mult, plăcând și reacționând la povești. La fel ca în cazul rețelelor sociale, puteți adăuga o reacție sau pur și simplu vă place articolul.

Cum să configurați Windows 10 Bara de activități Știri și interese Widget React

Dacă nu doriți să vedeți astfel de povești, faceți clic pe X în partea de sus. De asemenea, puteți utiliza pictograma marcaj pentru a salva o poveste pe care să o citiți mai târziu. Acestea sunt stocate în contul dvs. Microsoft pe MSN.com. Faceți clic pe cele trei puncte pentru mai multe opțiuni, inclusiv să nu mai vedeți povești dintr-o sursă.

Cum se configurează Windows 10 Bara de activități Știri și interese Widget personalizat

Schimbați pictograma sau ascundeți widgetul barei de activități

Dacă doriți să schimbați pictograma din bara de activități sau să ascundeți complet widgetul din bara de activități Windows 10 pentru știri și interese, tot ce trebuie să faceți este să faceți clic dreapta pe bara de activități.

Selectați „Știri și interese”. Alegeți dacă doriți să afișați doar pictograma, pictograma și textul sau dezactivați-le. De asemenea, puteți reduce frecvența actualizărilor pentru a evita utilizarea atât de multe resurse. Da, acest lucru vă poate consuma mai repede bateria. Gândiți-vă la asta ca la actualizări pe telefonul dvs. Cu cât mai multe notificări și actualizări într-o aplicație, cu atât mai multe resurse utilizează.

Cum se configurează Windows 10 Bara de activități Știri și interese Widget Dezactivează

Aveți de gând să utilizați această caracteristică? Dacă îl aveți deja, cum vă place? Spuneți-ne în comentariile de mai jos. De asemenea, dacă aveți probleme cu bara de activități care nu funcționează corect, încercați acești pași de depanare pentru a o rezolva.

Legate de:

  • Cum se instalează drivere nesemnate în Windows 10
  • 3 moduri de a redenumi fișierele în lot în Windows
  • Ar trebui să dezactivați procesul “Antimalware Service Executable” în Windows?

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x