Cum se configurează Windows pentru a aplica setările politicii de grup locale la anumiți utilizatori

Cum se configurează Windows pentru a aplica setările politicii de grup locale la anumiți utilizatori
⏱️ 3 min read

Editorul de politici de grup locale din Windows nu este nimic nou pentru majoritatea utilizatorilor de versiuni Pro și Enterprise, deoarece vă permite să setați o gamă largă de politici / setări la nivelul întregului sistem, fără a fi nevoie să vă amestecați cu registrul Windows. Pe cât de bun este, atunci când setați o politică în Editorul de politici de grup local, aceasta va afecta întregul sistem și toți utilizatorii, în funcție de faptul dacă utilizați Configurare computer sau Configurare utilizator. Cu toate acestea, puteți modifica cu ușurință acel comportament al Editorului de politici de grup local, astfel încât doar un anumit grup sau utilizator să fie afectat de modificări. Iată cum puteți face asta.

Notă: Deși afișez acest lucru în Windows 10, acesta funcționează și în alte versiuni, cum ar fi Vista, 7 și 8.1.

Aplicați setările politicii unui anumit utilizator sau grup

A face ca Windows să aplice setările de politică numai anumitor utilizatori sau grupuri nu este dificil, dar este puțin confuz, deoarece trebuie să creați un nou snap-in pentru a interacționa cu consola și apoi să îl aplicați utilizatorilor sau grupurilor țintă.

Pentru a începe, apăsați „Win + R”, tastați mmc.exe și apoi apăsați butonul Enter. Această acțiune va deschide Microsoft Management Console. Aici veți putea crea și gestiona snap-in-uri care interacționează cu consola reală.

În Consola de administrare, selectați opțiunea „Fișier” și apoi „Adăugați sau eliminați un complect”.

custom-group-policy-snap-in-select-add-remove-snap-in

De îndată ce faceți clic pe opțiune, se va deschide fereastra Snap-in. Aici, selectați „Completarea obiectelor politicii de grup” în categoria „Completări disponibile”, apoi faceți clic pe butonul „Adăugați”.

custom-group-policy-snap-in-select-gp-object

Acțiunea de mai sus va deschide „Expertul pentru politici de grup”. În mod implicit, acest nou obiect este setat la „Computer local”. Pentru a schimba acest lucru, faceți clic pe butonul „Răsfoiți”.

custom-group-policy-snap-in-click-browse

Aici, în această fereastră, navigați la fila „Utilizatori”, selectați utilizatorul sau grupul de utilizatori pentru care doriți să setați snap-in-ul și faceți clic pe butonul „Ok”. În cazul meu, selectez toți non-administratorii, astfel încât orice politică pe care am stabilit-o folosind acest snap-in să fie aplicabilă tuturor utilizatorilor care nu sunt administratori.

custom-group-policy-snap-in-select-users-or-groups

Acest lucru vă duce înapoi la fereastra principală. Aici, faceți clic pe butonul „Finalizare” pentru a închide expertul.

custom-group-policy-snap-in-click-finish

În fereastra Snap-ins, faceți clic pe butonul „Ok” pentru a salva modificările.

custom-group-policy-snap-in-snap-in-added

Odată ce snap-in-ul a fost creat, așa arată în fereastra principală a Consolei de administrare.

custom-group-policy-snap-in-snap-in-created

Următorul lucru de făcut este să salvați snap-in-ul, astfel încât să îl puteți folosi la fel ca „gpedit.msc”. Pentru aceasta, selectați opțiunea „Fișier” și apoi „Salvați ca”.

custom-group-policy-snap-in-select-saveas

Acțiunea de mai sus va deschide fereastra Salvare ca. Aici, introduceți numele noului dvs. snap-in și apoi faceți clic pe butonul „Salvați”. În mod implicit, snap-in-ul este salvat în folderul Instrumente de administrare Windows din meniul Start.

custom-group-policy-snap-in-save-snap-in

Puteți accesa cu ușurință folderul de mai sus navigând la următoarea locație. Nu uitați să înlocuiți „username & gt” cu numele dvs. de utilizator real.

custom-group-policy-snap-in-snap-in-saved

Dacă îl utilizați în mod regulat, atunci creați o comandă rapidă. Asta este tot ce trebuie făcut. Din acest moment înainte puteți seta cu ușurință politicile pentru selectarea conturilor de utilizator sau a grupurilor folosind nou-creatul snap-in.

custom-group-policy-snap-in-custom-snap-in-action

Este atât de simplu să configurați Windows pentru a aplica setările politicii anumitor conturi sau grupuri de utilizatori.

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x