Cum se configurează WordPress pentru a trimite mesaje SMTP

Cum se configurează WordPress pentru a trimite mesaje SMTP
⏱️ 4 min read

WordPress, pentru toate calitățile sale care vă permit să proiectați cu ușurință o prezență pe web, are încă dificultăți în anumite domenii. Una dintre problemele problematice este utilizarea SMTP pentru a trimite e-mailuri. Acest lucru este deosebit de supărător dacă vindeți articole prin intermediul pluginului platformei WooCommerce sau pur și simplu trebuie să comunicați în mod regulat cu clienții, membrii sau utilizatorii.

Există multe soluții terțe disponibile pentru a ajuta la această problemă, cum ar fi Mailgun sau Google Apps, dar acestea sunt aplicații cu plată și nu toată lumea are resursele necesare pentru a dedica astfel de soluții.

Problema WordPress

WordPress folosește PHP ca coloană vertebrală a sistemului său, iar mulți furnizori de găzduire au această instalare PHP configurată greșit sau chiar dezactivată, în vederea securității clienților lor. Acesta este esența problemei. E-mailurile WordPress nu vor fi livrate dacă furnizorul de găzduire le-a blocat. Chiar și așa, WordPress folosește PHP-urile implicite mail() funcție pentru a trimite e-mailuri, care adesea nu este configurată corect și va ateriza în folderul Spam de cele mai multe ori.

Soluția

În loc să utilizați PHP pentru a trimite e-mailuri, SMTP este o alternativă mult mai bună. SMTP înseamnă Simple Mail Transfer Protocol și este ceea ce facilitează procesul după ce ați făcut clic pe Trimitere.

Pentru a utiliza propriul domeniu cu WordPress și SMTP, va trebui să instalați fișierul WP Mail SMTP conecteaza.

Odată instalat, navigați la „Setări -> WP Mail SMTP” în meniul din stânga tabloului de bord pentru administrare WordPress.

Introduceți adresa de e-mail pe care doriți să o utilizați, de obicei „[email protected] meu.com” și adăugați numele pe care doriți să îl utilizați pentru trimitere. Aceasta va fi ceea ce oamenii văd când primesc mesajul tău.

Apoi, trebuie să derulați în partea de jos unde sunt opțiunile Mailer. Faceți clic pe „Alt SMTP”, care va dezvălui setările suplimentare de mai jos.

wp-smtp-details

  • Introduceți detaliile gazdei SMTP, tipul de criptare și numărul portului. De obicei, gazda va fi ceva de genul „mail.yourdomain.com;” cu toate acestea, poate fi diferit. Al meu prezentat mai sus este „smtp.hosts.co.uk”.
  • Criptarea va depinde de configurarea gazdei. Dacă gazda dvs. a activat acest lucru, atunci SSL este minimul de utilizat și, în mod ideal, ar trebui utilizat TLS.
  • În ceea ce privește porturile, selecția se bazează pe tipul de criptare. Portul 465 este pentru SSL, iar Portul 587 este utilizat pentru TLS, în caz contrar este Portul 25, dacă nu se utilizează criptare.

În cele din urmă, dacă este necesar, utilizați butonul glisor unde scrie „Autentificare” pentru a vă permite să introduceți numele de utilizator și parola. Dacă nu sunteți sigur de aceste detalii, atunci furnizorul dvs. de găzduire web vă poate oferi, sau acestea vor fi, probabil, în panoul de control al administratorului gazdei.

Faceți clic pe butonul Salvare de la sfârșitul setărilor, după ce sunteți mulțumit că totul este corect.

Testarea

Puteți testa setările făcând clic pe fila „Test e-mail”. Introduceți adresa de e-mail care va primi e-mailul de testare și faceți clic pe „Trimiteți testul”. Dacă are succes, ați configurat corect pluginul și sunteți gata să trimiteți e-mailuri de la WordPress.

wp-smtp-test

Setari aditionale

Acest lucru este opțional, dar recomandat. Parola pe care o introduceți în plugin este păstrată în „text simplu”, ceea ce înseamnă că oricine o poate citi. Puteți vedea textul sub câmpul Parolă așa cum se arată în imaginea următoare.

wp-smtp-parolă

Trebuie să editați fișierul wp-config.php care se află în directorul rădăcină al instalării dvs. WordPress. Nu uitați să faceți o copie de rezervă a fișierului înainte de a efectua modificări.

Găsiți linia care spune: „Atât, nu mai editați! Blog fericit ”și adăugați următorul cod chiar înainte de acesta.

Schimbați „parola_vostă” la parola reală și salvați.

Depanare

Dacă descoperiți că e-mailurile dvs. încă nu vor fi trimise, verificați numerele de port și detaliile introduse. De cele mai multe ori este o combinație între criptarea utilizată și numărul portului. Furnizorul dvs. de găzduire sau furnizorul de e-mail ar trebui să vă poată ajuta în continuare.

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x