Cum se construiește un PC nou pentru Linux

Cum se construiește un PC nou pentru Linux

⌛ Reading Time: 6 minutes

De multe ori veți primi recomandarea că ar trebui să instalați Linux pe un computer mai vechi. Lucrul este că Linux funcționează extrem de bine și pe un nou PC personalizat. Există mulți utilizatori care caută un computer Linux nou pentru utilizarea la biroul de acasă, stația de lucru sau alte utilizări specializate. Aici vă prezentăm cum să construiți un nou PC pentru Linux.

Să vorbim despre hardware

Linux are o compatibilitate hardware excelentă, contrar credinței populare. Cu toate acestea, doar pentru că nucleul poate recunoaște hardware-ul și raporta ce este, asta nu înseamnă că există un driver bun pentru acesta. Asigurați-vă întotdeauna că există un fel de driver funcțional pentru dispozitivul pe care doriți să îl achiziționați pentru a vă asigura că acesta va funcționa.

CPU-urile și stocarea funcționează în general foarte bine și multe dintre comenzile complicate care se ocupă de plăcile de bază moderne sunt încorporate în firmware, dar GPU-urile, perifericele și cardurile Wi-Fi / Bluetooth (dacă sunteți interesat) pot fi uneori dificil de funcționat cu.

Plăci grafice

Majoritatea graficelor integrate în procesoarele Intel / AMD funcționează foarte bine. Dacă nu aveți nevoie de o placă grafică dedicată, grafica integrată va funcționa bine în Linux.

Dacă doriți să obțineți o placă grafică Nvida, este posibil să aveți probleme cu driverele sale proprietare. În timp ce funcționează bine, inginerii Nvidia nu se joacă foarte bine cu comunitatea Linux Kernel și acest lucru poate face dificil pentru Nvidia să-și introducă driverele în nucleul Linux.

Pentru un computer Linux, rămâneți cu o grafică integrată sau o placă grafică AMD. Nvidia își are locul său, mai ales cu distribuții precum Pop! _OS, dar grafica AMD și Intel sunt mult mai ușor de lucrat.

Periferice

Noul Linux Pc Logitech

Majoritatea tastaturilor și șoarecilor vor funcționa destul de bine pentru funcțiile de bază. Pentru oricine nu este un jucător, te vei descurca bine cu perifericele Logitech. Acestea fac parte din Serviciul Firmware pentru Furnizori Linux, astfel încât Unifying Receiver al companiei primește actualizări de firmware în Linux și funcționează extrem de bine. Combo tastatură fără fir MK545 / mouse este o alegere minunată pentru oricine are sarcini de lucru pentru birou sau stație de lucru. Pentru jucători, aș recomanda periferice Razer. Proiectul OpenRazer a depus multe eforturi pentru a vă asigura că perifericele Razer funcționează la fel de bine cum vă așteptați ca acestea să fie în Linux.

Carduri Wi-Fi

Hardware-ul Wi-Fi are o istorie lungă și istorică cu Linux. Este unul dintre motivele pentru care laptopurile sunt atât de dureroase, împreună cu trackpad-urile și acțiunile cheii funcționale.

Nou Linux Pc Wifi

Pentru orice legătură cu rețeaua, rămâneți cu chipset-uri Intel. Intel este prietenos cu comunitatea Linux, deci chipset-urile sale Wi-Fi sunt în general acceptate. Evitați lucrurile precum cipurile Broadcom, deoarece acestea vor necesita drivere DKMS care pot fi dificil de gestionat. Toate plăcile de bază din secțiunea de construcții de mai jos vor avea încorporat Wi-Fi Intel. Cu toate acestea, trebuie menționat faptul că Ethernet va fi întotdeauna mai rapid decât Wi-Fi și este recomandat, dacă este posibil.

Să vorbim despre software

Mai exact, distrosuri. Există, în general, două tabere pentru distribuțiile Linux care funcționează bine cu hardware-ul mai nou: Ubuntu (și derivatele) cu pachetul de activare hardware Canonical și distribuțiile cu nucleele mai noi, cum ar fi Fedora, Vanilla Arch și Manjaro.

Să construim un PC nou pentru Linux

Vom construi trei PC-uri diferite, de fapt: unul pentru biroul de acasă, unul pentru jocuri și unul pentru sarcinile de lucru ale stațiilor de lucru, cu toate cele trei la prețuri diferite. În acest fel, puteți căuta prin diferitele opțiuni hardware și puteți alege ce doriți pentru construirea specială a computerului.

Notă: toate prețurile sunt în USD și sunt aproximative începând cu octombrie 2020. Kilometrajul dvs. poate varia.

PC birou la domiciliu

Acest computer de birou la domiciliu este un echilibru perfect dintre preț și performanță. Există câteva alegeri pe care le-ați putea face, care ar spori performanța sistemului, dar ideea de aici este că, pentru un utilizator de birou la domiciliu, nu aveți nevoie prea mult de un sistem de performanță. Tot ce ai nevoie cu adevărat este ceva mic și care face treaba fără a fi prea lent. Pentru 600 USD, aceasta este o mașină perfectă pentru asta. Va excela în navigarea pe Web, consumul de conținut, procesarea documentelor și chiar unele jocuri foarte ușoare.

Noul Linux Pc Office

Practic, dacă nu aveți nimic deosebit de solicitant cu computerul, acesta este cel mai bun pariu pentru dvs. Asociați acest lucru cu orice derivat din Ubuntu doriți, unele periferice Logitech și un monitor de clasă business de la un producător precum Spectre și veți avea un sistem foarte frumos pentru utilizarea biroului de acasă.

PC pentru jocuri

Acest PC de jocuri nu este în mod evident de top, dar ați putea scări până la componente mai puternice după ce ați construit platforma. Cu toate acestea, va merge extrem de bine cu multe jocuri moderne. Procesorul cu 6 nuclee și GPU-ul PCIe 4.0 vor gestiona aproape orice puteți face la 1080p și majoritatea jocurilor la 1440p, iar cu performanțele de răcire ale carcasei Cooler Master, nu va trebui să vă faceți griji cu privire la nivelul mediu prăjirea componentelor.

Nou Linux Pc Gaming

Asociați acest lucru cu Pop! _OS sau Manjaro, unele periferice de jocuri de la Razer și o rată de reîmprospătare rezonabilă de 1008p sau 1440p monitor cu AMD FreeSync sau Nvidia GSync și veți avea o platformă de jocuri foarte bună.

PC stație de lucru

Acest computer de stație de lucru este pregătit să fie o putere absolută atunci când vine vorba de majoritatea locurilor de muncă. Evident, dacă aveți nevoie de mai multă putere decât aceasta, sunteți binevenit să faceți upgrade. Aceasta este menită să servească drept punct de salt pentru construcțiile stației dvs. de lucru. Dacă aveți nevoie de un procesor sau GPU mai puternic, mai multă memorie RAM sau aveți nevoi specifice de stocare sau de placă de bază, puteți schimba componentele pentru a face acest lucru să vă construiască computerul ideal pentru stația de lucru.

Nouă stație de lucru Linux Pc

CPU-urile desktop Ryzen de a 3-a generație (și care va deveni în curând a 5-a generație) sunt unele dintre cele mai performante procesoare de pe piață. Pentru sarcinile de lucru ale stațiilor de lucru și ale productivității, acestea sunt de neegalat. GPU-urile AMD Radeon Pro pot fi un pic wild card, dar dacă nu doriți să vă ocupați de driverele Nvidia, acestea sunt cele mai bune carduri de stații de lucru disponibile. În general, acesta este un PC incredibil de puternic pentru bani. Asociați acest lucru cu Fedora Workstation, câteva monitoare bune, o tastatură și șoareci confortabili și veți fi setat pentru orice încărcare de lucru a stației de lucru pe care o gestionați.

Nu este greu să construiești un PC nou pentru Linux – trebuie doar să știi instrumentul potrivit pentru job. Dacă v-a plăcut acest articol, asigurați-vă că verificați unele dintre celelalte conținuturi hardware Linux, cum ar fi cele mai bune laptop-uri pentru Linux, cum să verificați cu ușurință informațiile hardware din Linux și cum să creați o stație de lucru de virtualizare Linux.

Legate de:

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.