Cum se convertesc fișiere ESD în ISO în Windows

Cum se convertesc fișiere ESD în ISO în Windows

⌛ Reading Time: 5 minutes

Microsoft utilizează formatul de fișier de imagine ESD (Electronic Software Download) pentru a furniza actualizări, actualizări și alte componente Windows. De exemplu, Microsoft permite dezvoltatorilor să descarce cele mai recente versiuni de Windows 10 în format ESD. Dezvoltatorii le pot folosi apoi pentru a instala sau actualiza Windows. Fișierele de imagine ESD sunt foarte comprimate și criptate. Ca atare, nu le puteți deschide sau folosi ca fișiere ISO obișnuite. Înainte de a putea face ceva, trebuie să decriptați și să extrageți conținutul.

Dacă doriți să creați o unitate de boot, trebuie să creați un fișier ISO din conținutul extras. Există mai multe instrumente gratuite care fac toate acestea pentru dvs. cu doar câteva clicuri. În acest articol vă vom arăta cum să convertiți ESD în ISO în Windows 10.

Convertiți ESD în ISO utilizând setul de instrumente ESD (linie de comandă)

ESD Toolkit este un instrument de linie de comandă gratuit și portabil, totuși, face totul pentru dvs. automat, de exemplu decriptare, extragere și conversie. Tot ce trebuie să faceți este să îl îndreptați către fișierul ESD și să selectați o opțiune.

1. În primul rând, descărcați ESD Toolkit și extrageți conținutul într-un dosar la alegere.

2. Este destul de util să aveți fișierul imagine ESD în același folder cu conținutul ESD Toolkit, deci copiați fișierul imagine ESD în folderul ESD Toolkit.

3. Deschideți fișierul ESD folosind ESD Toolkit. Pentru aceasta, glisați și fixați fișierul ESD pe fișierul „ESDISO.bat” pentru a-l deschide.

converti-esd-in-iso-drag-and-drop-esd-file-in-esdiso-file

4. În fereastra de comandă tastați „N” și apăsați Enter.

5. Programul vă întreabă dacă doriți să utilizați o destinație personalizată pentru fișierul ISO. Tastați „N” și apăsați Enter. Dacă doriți să salvați fișierul ISO într-o altă locație, tastați „Y” și setați locația.

6. ESD Toolkit vă va cere să alegeți fișierul ESD pe care să îl convertiți. Deoarece am deschis programul cu fișierul ESD, acesta va fi listat în fereastra de comandă. Tastați numărul asociat fișierului ESD și apăsați Enter. În acest caz, numărul este „1.”

convertiți-esd-în-iso-selectați-fișierul-esd

7. De îndată ce selectați fișierul, ESD Toolkit va începe procesul de conversie. Poate dura de la cincisprezece la treizeci de minute, în funcție de resursele sistemului dvs., așa că stați pe spate și așteptați până la finalizare.

converti-esd-la-iso-creeaza-iso

8. Odată terminat, programul se va închide. Puteți găsi fișierul ISO convertit în același director cu setul de instrumente ESD.

converti-esd-in-iso-convertit-in-iso

Acum puteți utiliza fișierul ISO pentru a crea un CD / DVD sau o unitate USB pentru Windows 10.

Conversia ESD în ISO folosind NTLite (GUI)

Dacă nu vă place să utilizați instrumentele din linia de comandă, puteți utiliza NTLite. NTLite este un software puternic și conține o mulțime de instrumente diferite, împreună cu instrumentul de conversie ESD în ISO.

1. Descărcați NTLite, instalați-l ca orice alt software Windows și lansați-l. În timpul instalării, vă oferă opțiunea de a instala în modul portabil. Selectați această opțiune dacă nu doriți să instalați NTLite.

converti-esd-in-iso-install-ntlite-application

2. Când lansați aplicația, aceasta vă va cere să alegeți licența. Din acest motiv, licența gratuită funcționează foarte bine, așa că selectați „Gratuit” sub Opțiuni și faceți clic pe „OK”.

converti-esd-in-iso-ntlite-select-free

3. Glisați și fixați fișierul ESD pe programul NTLite. Dacă se afișează o fereastră de avertizare, faceți clic pe butonul „OK” pentru a continua.

4. Selectați „Sisteme de operare” sub categoria Istoricul imaginilor și faceți clic pe opțiunea „Conversie -> WIM (Standard, modificabil)”. Aceasta va decripta și extrage fișierul ESD. Procesul va dura de la cincisprezece la treizeci de minute pentru a fi finalizat, așa că așezați-vă și așteptați până se finalizează.

converti-esd-in-iso-select-wim-option

5. Odată ce decriptarea și extracția au fost finalizate, selectați folderul extras și faceți clic pe butonul „Creați ISO”.

converti-esd-in-iso-ntlite-select-create-iso-file

6. NTLite vă va cere numele fișierului ISO. Introduceți un nume și faceți clic pe butonul „OK”. Puteți vedea locația destinației în câmpul Etichetă.

converti-esd-in-iso-ntlite-name-iso-file

7. NTLite va începe procesul de creare ISO. Durează aproximativ două până la cinci minute pentru a finaliza.

converti-esd-in-iso-ntlite-creando-iso

8. Odată finalizat, fișierul ISO va fi salvat automat la destinația afișată anterior.

converti-esd-in-iso-ntlite-iso-file-create

Comentează mai jos împărtășind gândurile și experiențele tale cu privire la utilizarea metodelor de mai sus pentru a converti ESD în ISO în Windows.

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

[pt_view id="5aa2753we7"]

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *