Cum se convertesc pachetele RPM pe 32 de biți în DEB pe un sistem pe 64 de biți

Cum se convertesc pachetele RPM pe 32 de biți în DEB pe un sistem pe 64 de biți

Unul dintre articolele noastre anterioare a acoperit deja utilizarea de bază a alien pentru a converti de la formatele .deb la rpm. În timp ce Alien este un instrument excelent care oferă utilizatorilor de distribuție RPM acces la pachetele DEB mult mai extinse, utilizările sale nu se limitează la conversii deb-to-rpm.

Instrumentul în sine este capabil de mult mai mult decât atât. Pe lângă funcționalitatea sa mai avansată la nivel de bază, extraterestru poate converti oricare dintre formatele de ambalare de mai jos:

  • DEB – binecunoscutul format de pachet Debian pe care îl utilizează toate derivatele Debian, deci întreaga familie Ubuntu. Posibil cel mai utilizat sistem de ambalare pe Linux
  • RPM – abordarea proprie a DedHat față de ambalaje, utilizată de RHL, Fedora, CentOS, Mageia, OpenSUSE și mulți alții
  • SLP – formatul Stampede Linux Packaging. Aceasta este o adăugare interesantă, deoarece Stampede Linux a fost activ doar între 1997 și 2002, n-a câștigat niciodată popularitate sau a devenit „distribuție de bază” ca alții, în ciuda faptului că abordare de dezvoltare orientată spre viitor înapoi în 1997
  • LSB – Încercați să creați un complet LSB-pachet RPM compatibil, deși așa cum afirmă pagina de extraterestră, „Nu se garantează că pachetele lsb generate vor fi pe deplin compatibile LSB și este destul de puțin probabil să le facă dacă nu le construiți în mediul lsbdev.”
  • TGZ – arhive tar sau tar.gz. Conversia din aceste arhive va funcționa numai dacă conține binare. (Cu alte cuvinte, nu va funcționa pe arhivele codului sursă.)

De la 32 la 64 de biți

Când lucrați la un sistem pe 64 de biți, puteți întâlni pachete RPM pe 32 de biți pe care doriți să le convertiți în DEB (sau invers). În astfel de cazuri, extraterestru va provoca cel mai probabil o eroare.

Încercarea de a converti fișierul RPM pe 32 de biți pe un sistem Debian pe 64 de biți va duce la eroarea „.rpm este pentru arhitectura i386; pachetul nu poate fi construit pe acest sistem. ”

ad-banner

Soluția este o soluție mică. Puteți utiliza capacitatea extraterestrului de a vă converti în arhive TGZ, doar ca intermediar.

Pentru aceasta ați utiliza fișierul -t comutator (sau --to-tgz). Utilizare

sau

apoi convertiți de la tgz la DEB. Acest lucru nu are nevoie de comutator suplimentar, deoarece conversia în DEB este comportamentul standard.

alien32on64-succes

Concluzie

Alien are capacitatea de a converti fără probleme între diferite formate de ambalare. Deși conversiile pachetelor pe 32 de biți pe sistemele pe 64 de biți ar putea părea imposibile, cu o soluție mică, devine pur și simplu un proces în doi pași. Puțin mai incomod, dar totuși simplu și simplu, acest truc simplu vă va permite să convertiți pachetele RPM pe 32 de biți în DEB, chiar și pe sistemele pe 64 de biți.