Cum se creează comenzi personalizate ale Asistentului Google

Cum se creează comenzi personalizate ale Asistentului Google

⌛ Reading Time: 3 minutes

Nu ar fi frumos dacă Asistentul Google ar efectua mai multe sarcini cu un cuvânt pe care îl cunoașteți doar dvs.? Pe lângă comenzile tipice pentru a vă arăta vremea, puteți face ca Asistentul Google să deschidă aplicații specifice în ordinea dorită.

De exemplu, cu un singur cuvânt, poți să-ți arate știrile și să deschidă WhatsApp pentru tine. Dacă aveți o rutină în care de obicei deschideți aceleași aplicații în aceeași ordine, acesta poate fi un adevărat economisire de timp.

Cum să creați comenzi Google Assistant personalizate

Pentru a crea propria comandă Asistent, deschideți aplicația Google și atingeți pictograma hamburger din partea dreaptă jos. Apăsați pe Setări (de la a doua la ultima opțiune) în partea de jos și, sub Asistent Google, selectați Setări.

În pagina următoare apăsați pe fila Asistent și selectați Rutine. Asistentul Google va avea deja câteva comenzi gata de utilizare. Apăsând butonul albastru din partea dreaptă jos, vă puteți crea propriul.

comenzi-personalizate

După ce vă aflați în pagina Nouă rutină, atingeți „Adăugați comenzi” pentru a adăuga cuvântul care va declanșa acțiunile. Mai jos, veți vedea opțiunea „Adăugați acțiune”. După ce îl selectați, puteți alege dintre acțiuni populare precum „spuneți-mi despre vreme”, „spuneți-mi despre naveta mea acasă”, „difuzați sunt acasă”, „citiți texte necitite” și multe altele.

Cum să vă personalizați comenzile Asistentului Google

Dacă există o acțiune care necesită mai multe informații, cum ar fi un număr de telefon, atingeți roata dințată lateral pentru a adăuga informații suplimentare.

comenzi-roată dințată

Când ați terminat de adăugat acțiunea, nu uitați să atingeți „Adăugați opțiune” în partea de sus pentru a salva modificările. Același lucru se aplică atunci când adăugați personal acțiunea pe care doriți să o efectueze Asistentul Google. Dacă doriți să adăugați mai multe acțiuni, continuați să atingeți opțiunea „Adăugați acțiune”.

De asemenea, puteți modifica ordinea acțiunilor într-o anumită rutină Apăsați pe o rutină și apoi pe opțiunea care spune „Modificare ordine”. Veți vedea o listă cu toate acțiunile. Apăsați lung și glisați acțiunile la ordinea dorită. Pentru a salva modificările, atingeți doar butonul Înapoi și va fi salvat.

comenzi-schimbare

De asemenea, puteți adăuga conținut media în rutina dvs. Atingeți opțiunea „Adăugați conținut media” și puteți adăuga audio, cum ar fi muzică, știri, radio, podcast-uri, cărți audio și chiar sunete de somn. Fiecare dintre aceste opțiuni media poate fi personalizată. De exemplu, dacă alegeți să auziți știrile, atingeți roata dințată și adăugați sau eliminați o sursă nouă.

comenzi-știri1

Când ați terminat de adăugat toate acțiunile, atingeți bifa din partea de sus pentru a salva totul. Rutina dvs. recent creată ar trebui să apară automat în lista personalizată.

Concluzie

Nevoile fiecărui utilizator sunt diferite, deci nu este de mirare că va fi ceva anume pe care doriți să îl facă Asistentul Google. Datorită acestor comenzi personalizate, acțiunile sunt efectuate în ordinea dorită și potrivite pentru a vă satisface nevoile. Care este prima comandă pe care o veți crea? Împărtășiți-vă gândurile cu noi în comentariile de mai jos.

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

[pt_view id="5aa2753we7"]

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *