Cum se creează comenzi rapide de la tastatură personalizate în Windows 10

Cum se creează comenzi rapide de la tastatură personalizate în Windows 10

În timpul zilei pline, s-ar putea să vă treziți deschizând sau redeschizând software-ul specific în mod repetat. Deși nu este nimic în neregulă cu o comandă rapidă de pe desktop sau folosind comenzi rapide fixate pe bara de activități, comenzile rapide personalizate pot reduce cu adevărat timpul pe care îl petreceți vânând și deschizând software-ul. La urma urmei, tastatura dvs. este în fața dvs. tot timpul – de ce să nu o folosiți? Iată câteva opțiuni pentru a crea comenzi rapide de la tastatură personalizate în Windows 10.

Utilizarea aplicațiilor dvs. fixate

Dacă utilizați aplicații fixate pe bara de activități, s-ar putea să fiți surprins să aflați că ați configurat deja tastele rapide pentru ele! Tot ce trebuie să faceți este să țineți apăsat butonul Victorie tasta de pe tastatură și apăsați numărul care corespunde poziției aplicației pe bara de activități, cum ar fi, de exemplu, în această imagine.

Dacă ați apăsat „Tasta Windows + 1.” ați deschide Internet Explorer. Dacă ați făcut „Windows Key + 2”, ați deschide Windows Explorer și „Windows Key + 3” ar deschide aplicația Magazin. Aceasta înseamnă că aplicațiile fixate în bara de activități au deja propria lor comandă rapidă! Puteți fixa aplicații fie făcând clic dreapta pe o comandă rapidă și făcând clic pe „Fixare în bara de activități” sau făcând clic dreapta pe o aplicație deja pe bara de activități și fixând-o în acest fel.

windows-10-comenzi rapide-pin

Crearea unei comenzi rapide

Dar dacă nu doriți să fixați software-ul pe bara de activități? Din fericire, Windows 10 are funcții de comenzi rapide personalizate în afara aplicațiilor fixate din bara de activități. Tot ce aveți nevoie este o comandă rapidă la îndemână și sunteți bine.

Mai întâi, faceți clic dreapta pe comanda rapidă a programului pentru care doriți să faceți o comandă rapidă. Faceți clic pe Proprietăți.

windows-10-comenzi rapide-proprietăți

Apoi, faceți clic pe fila „Comandă rapidă” dacă nu sunteți direcționat în mod implicit.

Windows-10-comenzi rapide-fila

Aici veți vedea o serie de opțiuni diferite de modificat. Cea pe care o căutați se numește „Tastă de comandă rapidă” și trebuie setată la „Niciuna”. Faceți clic în caseta pe care scrie „Nici unul”, apoi apăsați o tastă de caractere de pe tastatură. Windows 10 ar trebui să creeze automat o combinație „Ctrl + Alt” cu tasta pe care tocmai ați apăsat-o. Asigurați-vă că testați comanda rapidă înainte de a o seta, deoarece altceva ar putea folosi deja combinația de comenzi rapide specifice!

windows-10-comenzi rapide-taste

După ce ați OK din fereastră, veți putea apăsa combinația de taste definită pentru a lansa aplicația.

Ce se întâmplă dacă nu există nicio comandă rapidă?

Dar dacă nu puteți găsi o comandă rapidă pentru ceea ce doriți să deschideți? Poate că este îngropat undeva în fișierele dvs. sau este o aplicație bazată pe sistem care, în mod natural, nu are comenzi rapide pe desktop. Cum faceți o comandă rapidă de la tastatură?

Pentru a face acest lucru, trebuie să deschidem folderul Aplicații. Puteți face acest lucru deschizând fereastra Run (Puteți face acest lucru cu Victorie + R – există o altă comandă rapidă pentru dvs.!) Și tastarea shell:AppsFolder în casetă și făcând clic pe OK.

windows-10-comenzi rapide-run

Acest lucru vă va arăta o listă imensă de executabile, inclusiv aplicații care nu au de obicei comenzi rapide pe desktop. Le puteți sorta după nume dacă doriți să o găsiți mai rapid pe cea pe care o căutați. Odată ce l-ați găsit, veți da peste un obstacol; când faceți clic dreapta pe o aplicație, nu apare nicio opțiune „Proprietăți”!

windows-10-comenzi rapide-create

Cu toate acestea, dacă vă uitați prin meniu, veți găsi „Creați o comandă rapidă”. Dacă faceți clic pe acesta, puteți crea o comandă rapidă care apare pe desktop. Apoi puteți seta o tastă rapidă pentru aceasta prin metoda obișnuită.

Ținându-l scurt

Crearea comenzilor rapide de la tastatură personalizate pentru Windows 10 poate facilita deschiderea aplicațiilor. Din fericire, nu este deloc dificil și, dacă ați fixat software-ul pe bara de activități, aveți deja câteva setări!

Cât de des utilizați comenzile rapide de la tastatură la locul de muncă sau în viața de zi cu zi? Cum le configurați? Spuneți-ne mai jos.

Scroll to Top