Cum se creează CS: GO Server pe Linux VPS

Cum se creează CS: GO Server pe Linux VPS
⏱️ 8 min read

Serverele oficiale de jocuri Steam pentru Counter-Strike: Global Offensive sunt suficient de bune pentru majoritatea scopurilor. Cu toate acestea, nu le controlați. Dacă vă creați propriul server, veți putea:

 • Setează-ți propriile reguli, cum ar fi timpul meciului, timpul de îngheț, numărul maxim de jucători, focul prietenos și așa mai departe. Dar ai grijă să fii sigur că nu încalci regulile importante, mai ales acestea.
 • Aveți meciuri private cu prietenii dvs.
 • Organizați concursuri / turnee.
 • Juca pe hărți personalizate.

De ce să creați un server de jocuri pe Linux?

Unii dintre voi s-ar putea gândi: „Nu ar fi mai ușor acest lucru pe Windows, chiar și pe computerul meu?” Ei bine, în primul rând, dacă găzduiești un joc pe computerul tău de acasă, de obicei este suficient de bun doar pentru jocurile de rețea locală. Majoritatea furnizorilor de servicii Internet oferă o calitate decentă a descărcării, dar nu atât de bună pentru încărcări. Serverul este întârziat, nervos și oferă o experiență de joc inconsistentă. Este mai bine să închiriați un server de la un furnizor de cloud computing reputat dacă doriți jocuri fluide.

În timp ce majoritatea serviciilor cloud vă permit să găzduiți Windows ca sistem de operare, nici acest lucru nu este ideal. Windows consumă o mulțime de memorie RAM pe care ai putea să o folosești pentru a-ți găzdui jocul. Acest lucru duce la creșterea costurilor. De asemenea, trebuie să plătiți pentru o licență pe oră, ceea ce crește și mai mult costul. Și nu în ultimul rând, pașii pentru configurarea serverului de joc (srcds daemon) în sine sunt cam aceiași pe Windows și Linux. Aceasta înseamnă că nu este mai ușor să faceți acest lucru pe sistemul de operare Microsoft decât pe Linux.

Iată un exemplu de sistem Debian care utilizează doar 56,7 MB de RAM.

Cerințe pentru serverul de joc

Serverele de jocuri CS: GO nu sunt foarte solicitante, așa că serverele private virtuale vor merge bine (nu este nevoie de dedicate). Cerințele minime:

 • 2 GB RAM.
 • Două nuclee / procesoare virtuale. Instanțele de „calcul intensiv” ar putea fi mai receptive. Încercați mai întâi calculul normal, apoi treceți la intensiv dacă observați întârzierea serverului.
 • Cel puțin 40 GB spațiu de stocare.
 • Debian ca sistem de operare. S-ar putea să utilizați și alte distribuții, dacă doriți cu adevărat, dar Debian vă va oferi o experiență fără dureri de cap. Instrucțiunile din acest articol sunt specifice Debian.
 • Dacă furnizorul dvs. VPS vă permite să configurați un firewall prin intermediul panoului de control al interfeței web, dezactivați-l pentru această instanță.
 • Configurați instanța pentru a utiliza de preferință autentificarea bazată pe cheie SSH. Dacă intenționați să utilizați o parolă, utilizați una foarte bună! De cele mai multe ori serverele sunt sparte din cauza parolelor slabe sau foarte slabe. Autentificarea bazată pe cheie SSH împiedică acest lucru.
 • Dacă nu aveți deja un cont Steam, creați unul aici.

Puteți obține VPS la prețuri accesibile și de încredere, fie la Linode, fie la DigitalOcean.

Actualizați și reporniți instanța

După ce ați configurat instanța, conectați-vă ca root prin SSH. Dacă furnizorul dvs. vă permite să vă conectați doar ca utilizator obișnuit cu privilegii sudo, introduceți acest lucru după ce vă conectați.

Asigurați-vă că toate pachetele sunt actualizate.

Reporniți în cazul în care software-ul important trebuie reîncărcat (kernel, proces de inițiere sistem etc.).

Conectați-vă din nou ca root (sau ca utilizator obișnuit și deveniți root cu sudo -i daca este necesar).

Instalați steamcmd

Activați suportul pe 32 de biți.

Instalați următorul pachet:

Activați instalarea pachetelor software cu sursă închisă, non-gratuite.

Reîmprospătați informațiile managerului de pachete.

Instalați steamcmd.

Acord de licență pentru server Csgo

presa TAB pentru a selecta „OK” în primul prompt, apoi selectați „ACORD” în următorul prompt cu acordul de licență, altfel instalarea se va întrerupe.

Instalați byobu, pe care îl veți folosi pentru a menține procesul serverului CS: GO rulat chiar și după ce ați părăsit sesiunea SSH.

Instalați serverul dedicat CS: GO

Rularea acestui lucru în contul root este o idee proastă, așa că creați mai întâi un utilizator obișnuit, care va rula daemon-ul serverului dedicat.

Conectați-vă ca utilizator.

Instruiți utilitarul steamcmd să instaleze toate fișierele necesare în directorul „CSGO”.

Acest lucru va dura ceva timp, deoarece fișierele jocului sunt o descărcare mai mare de 20 GB +. Dacă procesul este întrerupt, rulați din nou comanda de mai sus (după ce vă conectați din nou ca root și apoi conectați-vă ca utilizator „cstrike” cu su - cstrike). Va continua de unde a rămas.

Înregistrați GSLT

În timp ce descărcarea este în desfășurare, puteți înregistra jetonul de conectare la serverul de joc necesar. Mergi la Pagina de gestionare a contului serverului de jocuri Steam. Derulați în jos la următorul conținut.

Csgo Server Gslt

Folosiți „730” ca ID aplicație. În ceea ce privește Memo-ul, puteți introduce orice doriți. Va fi generat un cod de care veți avea nevoie într-o comandă viitoare. Vedeți exemplul de jeton de conectare în imaginea următoare.

Csgo Server Gslt Exemplu

Lansați CS: GO Dedicated Server

Activați byobu pentru lansarea automată atunci când utilizatorul „cstrike” se conectează.

Începeți o sesiune byobu.

Notificare bug: pe clientul SSH Windows, șirul „1; 0c” poate apărea pe linia de comandă. Ștergeți șirul dacă acest lucru se întâmplă înainte de a continua.

Porniți Counter-Strike: Procesul demon de server Global Offensive. Următoarea comandă este un exemplu: va trebui să înlocuiți GSLT la sfârșitul anului +sv_setsteamaccount B382BB13C7AAAFDE8272247F87586106. Ștergeți șirul începând cu „B382” și adăugați propriul jeton de conectare la joc pe care l-ați generat în pasul anterior.

-net_port_try 1 și +sv_setsteamaccount sunt ambii parametri de comandă necesari. Restul parametrilor le puteți modifica în funcție de nevoile dvs. Pentru informații despre cum să porniți diferite moduri de joc, cum ar fi Deathmatch sau Arms Race, consultați acest lucru pagina wiki.

presa F6 să se detașeze de sesiunea byobu și să lase serverul să ruleze. Sau, apăsați Ctrl + C pentru a închide serverul.

Când vă reconectați ulterior ca root la serverul dvs., pentru a restabili sesiunea byobu, trebuie doar să vă conectați din nou ca utilizator „cstrike”.

Dacă sesiunea nu se deschide automat, tastați:

Porniți jocul și conectați-vă la server

La pornirea cu succes a serverului, veți vedea un mesaj ca acesta în terminal:

Copiați adresa IP.

Lansați Counter-Strike: Global Offensive pe computerul dvs.

În colțul din stânga sus, dați clic pe lista derulantă pe care scrie „MATCHMAKING OFICIAL”.

Csgo Server Selectați browserul serverului comunității

Selectați „Browser server comunitate”. Faceți clic pe fila „Favorite”, apoi în colțul din dreapta jos faceți clic pe „Adăugați un server”.

Server Csgo Adăugare server la favorite

Inserați IP-ul public al VPS-ului dvs. Faceți clic pe „Reîmprospătare” dacă serverul de joc nu apare în listă. Faceți dublu clic pe intrare pentru a vă alătura.

Concluzie

Felicitări pentru crearea serverului dvs. de jocuri CS: GO. Va trebui să vă configurați jocul în funcție de preferințele dvs. și ale prietenilor. pagină legată mai devreme poate fi un bun început pentru învățarea opțiunilor de linie de comandă pentru demonul de joc srcds și cum să configurați „autoexec.cfg” și „server.cfg” pentru a regla setările jocului. A se distra!

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x