Cum se creează fluxuri RSS personalizate în WordPress

Cum se creează fluxuri RSS personalizate în WordPress
⏱️ 6 min read

Ce este mai bun decât un flux RSS? Feed-uri RSS personalizate, desigur! O mulțime de oameni au prezis moartea acestei tehnologii de partajare pentru eoni acum, dar aceasta continuă să fie puternică.

Statisticile arată că peste 2000 din primele 10.000 de site-uri web din lume publică fluxuri RSS în mod religios. Feedly, un popular serviciu de agregare a fluxurilor RSS, și-a crescut baza de abonați cu 900% în doi ani și veniturile cu peste 400%.

S-ar putea să fiți interesat să oferiți vizitatorilor dvs. o experiență de utilizator personalizată dincolo de fluxul dvs. WordPress WordPress implicit. Să explorăm cum să vă personalizați fluxurile pentru a se potrivi site-ului și publicului dvs.

Faceți o copie de rezervă a site-ului dvs. web

Veți merge la back-end-ul site-ului dvs. web, așa că faceți backup pentru site-ul dvs. Dacă se sparge ceva, veți avea în continuare site-ul, conținutul și setările intacte. Nu neglija acest pas, indiferent de ce!

De asemenea, vom crea un fișier șablon nou pentru tema dvs. WordPress, astfel încât s-ar putea să doriți să treceți la / să creați o temă copil pentru a nu vă deranja tema existentă.

Crearea fluxului RSS personalizat în WordPress

Pentru a începe, vom lucra cu fișierul „functions.php” din folderul tematic. Deschideți-l și lipiți codul de mai jos:

Rețineți secțiunea care vă cere să introduceți numele fluxului RSS personalizat. Păstrați acest nume simplu, astfel încât să îl puteți reaminti cu ușurință, deoarece formează adresa URL a feedului site-ului dvs. web. de exemplu, „https://yoursite.com/feed/mycustomfeedname”.

Notă: Numele dvs. de flux RSS personalizat poate fi scris doar cu litere mici.

Creați un șablon de fluxuri RSS personalizate

Șablonul fluxului RSS personalizat este informația de care va avea nevoie feedul dvs. pentru a vă difuza feedul. Gândiți-vă la aceasta ca la un fel de caracteristică HTML / CSS pentru feedul dvs. Pentru a face acest lucru, trebuie să creați un alt fișier cu un nume unic. Acest nume TREBUIE să respecte convenția: „rss-mycustomfeedname.php”.

Salvați acest fișier în folderul cu tema copilului. Acum deschideți acest fișier și lipiți următorul cod:

Puteți modifica acest fișier pentru a afișa câte postări doriți. Folosește $postCount variabilă pentru a modifica numărul de postări de afișat. Implicit afișează „Postări”, dar îl puteți schimba pentru a afișa un alt tip de postare modificând $postType variabil. Funcția de extrase va afișa, de asemenea, extrase pentru postările dvs. Dacă postarea dvs. nu are fragmente, va apărea primele 120 de cuvinte din articol.

Adăugarea funcționalității la fluxurile RSS personalizate

Acum că aveți un șablon funcțional, puteți adăuga lucruri suplimentare la acesta.

Afișați miniatura de postare în fluxuri

Dacă doriți să includeți miniaturi postate în flux, copiați și lipiți următorul cod în partea de jos a fișierului „functions.php”.

Dacă postarea dvs. are o imagine miniatură, această funcție o va căuta și o va difuza împreună cu textul feedului. Dacă nu are nicio imagine, atunci nu face nimic.

Setați limba de alimentare

Uneori poate fi necesar să declarați limba pentru feedul personalizat pentru ca acesta să funcționeze.

Faceți acest lucru utilizând acest cod în fișierul „functions.php”:

Aceasta vă va configura limba în engleză. Dacă intenționați să o schimbați într-o altă limbă, modificați fișierul en în codul funcției în limba preferată. Obțineți o listă cu toate codurile de limbă de la acest link.

Funcționează feedul personalizat

Pentru ca fluxul dvs. RSS personalizat să funcționeze, trebuie să aplicați o culoare de rescriere la sistemul dvs. WordPress. Tot ce trebuie să faceți este să accesați „Setări -> Legături permanente” și să faceți clic pe „Salvați modificările”.

Încheierea

Un flux RSS personalizat este o modalitate excelentă de a vă servi conținutul persoanelor care s-ar putea să nu aibă suficientă conectivitate pentru a vă accesa site-ul complet. De asemenea, ajută publicul nou să vă descopere prin intermediul aplicațiilor de flux RSS pe Android și iOS. Ar trebui să încercați absolut.

Credit de imagine: Culori unite de fluxuri

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x