Cum se creează foldere care nu pot fi sterse în Windows 10

Cum se creează foldere care nu pot fi sterse în Windows 10
⏱️ 3 min read

Ștergerea accidentală a unui fișier / folder este ceva care sa întâmplat cu aproape fiecare utilizator. Sau s-ar putea să fi părăsit computerul pentru câteva minute și, când te-ai întors, ai văzut că copiii tăi au șters un dosar important.

Ștergerea unui fișier este o sarcină simplă, chiar dacă nu sunteți foarte priceput la tehnologie, dar uneori fișierele greșite pot fi șterse. Dacă există un folder pe care nu doriți să îl ștergeți vreodată, este cel mai bun pariu să creați un folder care nu poate fi șters.

Cum Se Remediază Datele Mobile Car...
Cum Se Remediază Datele Mobile Care Nu Funcționează Pe Android

Cum se creează un folder care nu se poate elimina în Windows 10

Următorii pași nu numai că vă vor ajuta să creați un folder care nu poate fi șters, ci și unul care nu poate fi redenumit. Acesta este cu siguranță un plus, deoarece nu trebuie să vă faceți griji că altcineva face asta fără permisiunea dvs.

Pentru a începe, deschideți linia de comandă. Puteți face acest lucru fie tastând cmd în opțiunea de căutare a ferestrei sau făcând clic dreapta pe meniul Start și selectând opțiunea Prompt comandă de acolo. Acestea sunt două dintre multele modalități prin care se poate face și, evident, puteți merge cu ceea ce funcționează cel mai bine pentru dvs.

O notă importantă de reținut este că acest folder care nu se poate elimina poate fi creat doar într-o unitate neînrădăcinată. De exemplu, îl puteți crea pe unități precum D, E, F și G, dar nu și C: unde conține fișierele de sistem. După ce ați deschis linia de comandă, tastați E: pentru a accesa partiția.

folder-e

Tip

pentru a crea numele rezervat „con”. md reprezintă directorul make. Nu uitați să apăsați tasta Enter. Deschideți unitatea E: în Windows Explorer și noul folder care nu poate fi șters ar trebui să apară cu numele „con” chiar sub el.

folder-con

Pentru a vedea dacă totul a funcționat bine, încercați să ștergeți folderul în același mod în care ați șterge de obicei un fișier.

Modificați permisiunile de securitate pentru folderul care nu poate fi șters

Dacă ceea ce doriți să faceți este să împiedicați pe cineva să șteargă orice folder pe care îl aveți pe computerul dvs. Windows, puteți face acest lucru și fără a crea un folder care nu poate fi șters.

1. Pentru a refuza permisiunea cuiva, faceți clic dreapta pe folderul ale cărui permisiuni doriți să le modificați și selectați „Proprietăți”.

folder-properties

2. Când apare noua fereastră, faceți clic pe fila „Securitate”. Ar trebui să fie în partea dreaptă jos a tuturor filelor. Sub caseta cu nume de grup sau de utilizatori, veți vedea un buton „Editați”. Apasa pe el. Apoi, faceți clic pe butonul „Adăugați” de sub caseta cu același nume pentru a adăuga un nume de utilizator sau un grup.

folder-securitydetailss

Mai jos, unde scrie „Introduceți numele obiectului pentru a selecta”, tastați „Toată lumea” și faceți clic pe OK. Acum ar trebui să vă întoarceți în fila Securitate. Unde scrie „Permisiune pentru toată lumea”, selectează caseta „Refuză” pentru „Control complet”. Faceți clic pe OK.

În imaginea de mai sus unde este selectată caseta „Permiteți”, trebuie să selectați caseta de lângă ea. Dar, înainte de a face acest lucru, asigurați-vă că ați ales opțiunea Toată lumea din listă.

folder-toată lumea

Pentru ca modificările dvs. să fie finale, faceți clic pe OK urmat de butonul Da când vi se solicită confirmarea modificărilor.

Concluzie

Unele fișiere sunt prea necesare și trebuie să vă asigurați că nu există nicio modalitate posibilă de a fi manipulate. Cum vă păstrați folderele în siguranță? Lasă un comentariu și anunță-ne.

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x