Cum se creează grupuri de file în Chrome – Android

Cum se creează grupuri de file în Chrome - Android
⏱️ 6 min read

Este ușor să vă lăsați purtați atunci când vine vorba de deschiderea filelor pe dispozitivul dvs. Android. Ajungi să deschizi atât de mulți încât îți este greu să o găsești pe cea de care ai nevoie.

Următoarele steaguri Chrome vă vor permite să vă grupați filele în funcție de subiect și să vă faceți mai confortabil atunci când vine vorba de trecerea de la o filă la alta. Cu toate acestea, trebuie să luați în considerare câteva lucruri înainte de a utiliza aceste steaguri Chrome.

Pericolele steagurilor experimentale din Chrome

Steagurile Chrome sunt funcții experimentale pe care Google dorește să le adauge la versiunea stabilă, dar care mai au câteva erori care trebuie remediate. Doar pentru că aceste stegulețe sunt experimentale nu înseamnă că vor fi adăugate cu siguranță la versiunea stabilă.

Există riscul ca experiența browserului dvs. să se transforme în rău? Desigur, amintiți-vă că aceste caracteristici nu sunt stabile și vă pot cauza probleme. Utilizând aceste funcții preliminare, vă puteți pune în pericol confidențialitatea și securitatea. Ați putea, de asemenea, să ștergeți datele browserului.

Nu vă panicați, acest lucru nu înseamnă că prin activarea steagurilor experimentale care vă permit să grupați filele pentru Chrome pe Android, aceasta vă va provoca cu siguranță daune ireparabile, dar nu excludeți-o.

De aceea este esențial ca, dacă faci o schimbare, să fii absolut sigur că știi ce faci. Dacă schimbați un steag și nu sunteți sigur ce face, puteți provoca daune grave.

Cum să accesați pagina Steaguri experimentale din Chrome pentru Android

Pentru a accesa pagina steagurilor experimentale Chrome, tastați chrome: // steaguri în bara de adrese a browserului. În partea de sus veți vedea un avertisment care vă anunță că, făcând modificări specifice, ați putea pierde datele browserului sau puteți periclita confidențialitatea sau securitatea.

Cum se activează steagurile necesare

Acum, că știi cum să accesezi pagina experimentală în Chrome, trebuie să știi ce steaguri trebuie să cauți și să activezi. În bara de căutare din partea de sus, căutați următoarele steaguri: #enable-tab-grid-layout și #enable-tab-groups.

Steagurile încep

După ce le activați, Chrome vă va cere să îl relansați. Dacă faceți acest lucru și observați că nimic nu s-a schimbat, continuați și reporniți-l încă o dată. Acesta este ceva ce am avut de făcut în timpul testării.

Cum se accesează și se administrează noile file grupate

Dacă nu aveți filele deschise, continuați și deschideți câteva. Atingeți cele trei puncte din dreapta sus și selectați fila Nouă. După ce aveți câteva deschise, atingeți numărul care vă arată numărul de file pe care le-ați deschis. Vei privi acum noul design.

Acces la steaguri

Una dintre filele pe care le creați va avea o opțiune albastră Creați grup. Selectând această opțiune, pictograma site-ului pe care l-ați deschis va fi acum în partea de jos și ar trebui să vă uitați la pagina de pornire Google.

Puteți deschide o filă nouă fie prin atingerea semnului plus din dreapta, a celor trei puncte din partea dreaptă sus, fie prin atingerea pictogramei plus din partea dreaptă jos. Pentru a elimina un set de file grupate, puteți fie să atingeți X pe fiecare dintre ele, fie să le glisați în lateral.

Steaguri de jos

Săgeata îndreptată în sus nu face nimic extraordinar, dar apăsând-o veți vedea pagina de start a site-ului pe care l-ați accesat cu acea filă. Pentru a accesa filele grupate, atingeți numărul din dreapta barei de adrese Chrome.

Dacă nu vedeți opțiunea albastră „Creați grup”, creați doar o altă filă. După ce accesați site-ul cu care deschideți fila respectivă, selectați numărul care vă arată câte file aveți deschise, iar opțiunea Creați grup ar trebui să reapară.

Care design este mai bun?

Când comparați cele două modele, puteți ajunge rapid la concluzia că caracteristica experimentală este mai bună. Cu vechiul model, aveați diverse file deschise cu o mișcare carusel. Dacă ați avea mai multe file deschise, nu ați avea nicio idee unde se află o anumită filă și ar trebui să le răsfoiți până le găsiți.

Compară steagurile

Cu noul design, toate filele sunt vizibile și pentru a găsi o filă specifică trebuie doar să glisați în jos. Cu noul design, puteți grupa filele după subiect, dacă doriți. De exemplu, într-un grup puteți avea site-uri deschise care conțin informații pe Android și într-un alt grup au un site web care are conținut iOS.

Steaguri Bottomicons

Un alt avantaj pe care îl are designul experimental este că este mai ușor să treceți de la un site la altul. Pictogramele site-ului se găsesc în partea de jos și nu trebuie să închideți site-ul pe care îl căutați pentru a merge la altul.

Concluzie

Noul design de care vă bucurați activând steagurile merită. După câteva zile de utilizare, nu am întâmpinat o singură problemă cu ei. Ai de gând să le încerci?

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x