Cum se creează mai multe semnături în Gmail

Cum se creează mai multe semnături în Gmail

Este extrem de important să aveți o semnătură clară, clară și concisă în e-mailurile dvs. În calitate de scriitor independent care funcționează mai ales în domeniul online, consider că semnătura mea de e-mail are același rol ca o carte de vizită pe care o avea în anii ’90.

Este destul de simplu să adăugați o semnătură în Gmail: mergeți la Setări în Gmail, derulați în jos până la Semnătură și introduceți una. Dar opțiunile de aici sunt limitate, deoarece este destul de restrictivă în ceea ce privește poziționarea semnăturii înainte sau după textul citat, și trebuie să accesați Setări de fiecare dată când doriți să o activați sau să o dezactivați.

Aici, vă voi arăta cum să utilizați instrumentul „Răspunsuri predefinite” pentru a crea mai multe semnături și pentru a putea alege cu ușurință pe care doriți să o utilizați (dacă există) de fiecare dată când trimiteți un e-mail.

Mai întâi, va trebui să activați Răspunsurile predefinite în Gmail Labs (unde veți găsi tot felul de suplimente Gmail minunate).

1. În căsuța de e-mail Gmail, faceți clic pe pictograma roată dințată sus, Setări, apoi faceți clic pe fila Labs.

2. În caseta „Căutare laborator”, tastați canned responses apoi apăsați Enter. Răspunsurile predefinite ar trebui să apară sub „Laboratoare disponibile”. (Ignorați partea în care se spune că este pentru oameni leneși – o folosim pentru ceva mult mai productiv decât răspunsurile automate!) Faceți clic pe „Activați”, apoi pe „Salvați modificările”.

Acum aveți răspunsuri predefinite activate, așa că este timpul să vă creați semnătura.

1. Faceți clic pe „Compuneți” în Gmail ca și cum ați scrie un e-mail nou.

2. Apoi, faceți clic pe săgeata mică din colțul din dreapta jos al ferestrei Mesaj nou -> Răspunsuri predefinite -> Răspuns predefinit nou.

multiple-semnături-Gmail-răspuns-nou-conservat

3. Introduceți un nume pe care îl veți aminti pentru semnătura dvs. în caseta de text care apare, apoi faceți clic pe OK.

4. Apoi, accesați din nou la Răspunsuri predefinite din fereastra Mesaj nou și faceți clic pe numele semnăturii dvs. sub sub-antetul „Inserați”. Numele pe care l-ați ales pentru semnătura dvs. va apărea apoi în linia „Subiect” a e-mailului.

multiple-semnături-Gmail-Insert-Canned-Răspuns

5. Acum, doar introduceți ceea ce doriți ca semnătura dvs. să fie în partea „corp” a e-mailului (zona în care ați introduce în mod normal mesajul dvs. de e-mail).

Făcând semnătura să arate bine

Îmi place să-mi prefaț semnătura cu două liniuțe, care o separă frumos de restul e-mailului. Îmi scriu apoi numele pe primul rând, titlul pe rândul următor, apoi o siglă a companiei sau companiilor pentru care lucrez sau scriu pentru a treia linie. Evident, dacă doriți să introduceți mânerul dvs. Twitter, numerele de telefon etc., atunci puteți face și asta – la urma urmei este semnătura dvs.!

Dacă doriți să utilizați logo-ul unui site sau companie, atunci îl puteți obține, în general, făcând clic dreapta pe logo-ul de pe site, apoi făcând clic pe „Salvați imaginea ca …” În caz contrar, puteți utiliza Instrumentul de tăiere Windows (Căutați în meniul Start.) pentru a decupa logo-ul și a-l salva ca imagine.

semnături multiple-gmail-save-site-logo

După ce ați salvat sigla, trageți-o din locația în care a fost salvat în fereastra Gmail în care vă creați semnătura. Sigla ar trebui să apară în semnătura dvs. în dimensiunea „Cea mai potrivită” în mod implicit, dar puteți schimba dimensiunea acesteia trăgând colțurile logo-ului.

multiple-semnături-gmail-drag-logo

După ce ați introdus semnătura, este timpul să o salvați pentru o utilizare viitoare. Faceți clic pe săgeata de lângă pictograma coșului din partea dreaptă jos -> Răspunsuri predefinite, apoi selectați numele pentru semnătura dvs. sub subtitlul „Salvare”.

semnături multiple-gmail-salvare-semnătură

Acum v-ați creat prima semnătură! De fiecare dată când doriți să îl utilizați într-un e-mail, compuneți doar un e-mail, apoi, atunci când doriți să inserați semnătura, faceți clic pe săgeata din colțul din dreapta jos -> Răspunsuri predefinite. Apoi selectați-vă semnătura sub subtitlul „Inserați”.

semnături multiple-gmail-add-sig-to-email

Puteți crea o listă întreagă de semnături folosind metoda de mai sus, gata de a alege și alege individual pentru fiecare e-mail pe care îl trimiteți. Dacă doriți să editați una dintre semnături, faceți clic pe „Compuneți” în Gmail, introduceți-o folosind metoda din ultimul paragraf, apoi editați-o după cum doriți.

După ce ați terminat de editat, salvați-vă semnătura făcând clic pe săgeata de lângă pictograma coșului din dreapta jos -> Răspunsuri predefinite, apoi selectând-o sub subtitlul „Salvați”.

semnături multiple-Gmail-semnătură finală

Singura problemă cu această metodă de semnătură de răspuns conservat este că este aplicabilă în principal pentru desktop. Dacă utilizați aplicația mobilă Gmail, nu veți avea acces rapid la răspunsul predefinit, ceea ce face ca această metodă să fie inutilă.

Concluzie

M-am luptat întotdeauna cu opțiunile de semnătură implicite ale Gmail și am fost surprins să constat că această caracteristică ascunsă, care este în general utilizată pentru răspunsuri automate, ar fi atât de perfectă pentru crearea și gestionarea propriei colecții de semnături. Va arăta că uneori o caracteristică sau o aplicație poate fi utilizată într-un scop complet diferit de cel pentru care se pare că este destinat.

Credit de imagine: Semnătură

Scroll to Top