Cum se creează noi profiluri de utilizator în Google Chrome și Firefox

So erstellen Sie neue Benutzerprofile in Google Chrome und Firefox
⏱️ 7 min read

Browsere precum Firefox și Chrome oferă opțiunea de a crea profiluri separate pentru diferiți utilizatori, facilitând astfel atunci când mai multe persoane folosesc același browser pe un dispozitiv. Alternativ, un singur utilizator poate crea persoane independente pentru nevoile lor de „muncă” și „acasă”, pentru a împiedica amestecarea lucrurilor. Aceste profiluri cuprind toate datele specifice unui anumit utilizator, inclusiv marcaje, programe de completare, parole salvate, setări generale, istoric, file etc.

Aici vă demonstrăm cum puteți crea și utiliza mai multe profiluri în două browsere populare – Firefox și Chrome.

Cum se creează un profil de utilizator nou în Mozilla Firefox

Pentru a crea un nou profil de utilizator în Firefox, va trebui să accesați Managerul de profil de utilizator al browserului dvs. Rețineți că, chiar dacă nu ați creat un profil înainte, există o valoare implicită activă pe care ați folosit-o până acum.

1. Tastați despre: profile în bara de adrese a browserului și apăsați Enter.

2. În pagina „Despre profiluri”, faceți clic pe butonul „Creați un profil nou”.

Cum se creează noi profiluri de utilizator Firefox Chrome Expertul de creare a profilului

3. O fereastră nouă va apărea pe ecran, explicând despre ce profiluri de utilizator este vorba. Faceți clic pe Următorul pentru a trece la pasul următor.

4. Introduceți un nume pentru noul dvs. profil și selectați folderul în care vor merge toate setările utilizatorului, preferințele și datele legate de utilizator (opțional). Faceți clic pe Finalizare.

Cum să creați noi profiluri de utilizator Firefox Chrome Creați un nume de profil nou

5. A fost creat un profil nou și îl puteți vizualiza derulând în jos în partea de jos a „Despre pagini”.

Cum se creează noi profiluri de utilizator Firefox Chrome Lansează profilul Browser nou

Puteți continua și faceți clic pe „Lansați profilul într-un browser nou”, iar o nouă fereastră Firefox ar trebui să vă fie deschisă. Acum puteți începe să navigați.

Cum se elimină un profil din Firefox

Din „Despre pagini” din nou, puteți alege, de asemenea, să redenumiți sau să eliminați un profil de utilizator. Când ștergeți un profil, Firefox vă va întreba dacă doriți să ștergeți folderul care conține toate datele dvs. Puteți opta pentru a-l păstra, doar în cazul în care este ceva util acolo, s-ar putea să aveți nevoie mai târziu.

Cum se creează noi profiluri de utilizator Firefox Chrome rulează profiluri

Există o modalitate mai ușoară de a vă lansa profilul în Firefox. Doar apăsați Victorie + R de pe tastatură, apoi executați comanda firefox.exe –p. Va apărea o fereastră pop-up care vă va permite cu ușurință să lansați profilul pe care doriți să îl utilizați.

Cum să creați noi profiluri de utilizator Firefox Chrome Alegeți cu ușurință profilul de utilizator

Cum se creează un profil de utilizator nou în Google Chrome

Crearea unui profil nou în Chrome este o afacere destul de simplă. Dacă v-ați conectat la contul dvs. Gmail în timp ce utilizați Chrome, atunci aveți deja un profil. Cu toate acestea, puteți adăuga una nouă oricând.

1. Căutați și faceți clic pe pictograma Profil din colțul din dreapta sus din Chrome, care afișează imaginea de profil a contului dvs. Google. Dacă nu sunteți conectat, pictograma va afișa în schimb o siluetă generică cenușie.

Cum se creează noi profiluri de utilizator Firefox Chrome Accesați imaginea de profil

2. Veți vedea o secțiune „Alte persoane” în fereastra care apare. Faceți clic pe butonul „+” pentru a adăuga un profil nou.

Cum se creează noi profiluri de utilizator Firefox Chrome Adaugă un profil nou

3. Introduceți numele persoanei și selectați o imagine de profil.

Cum se creează noi profiluri de utilizator Firefox Chrome Adaugă o persoană cu avatar

4. Asigurați-vă că lăsați opțiunea „Creați o comandă rapidă pe desktop pentru acest utilizator” activată, apoi faceți clic pe butonul albastru „Adăugați”.

5. Se va deschide o nouă fereastră Chrome, care vă invită să „configurați browserul în câteva moduri simple”. Urmați pașii indicați pentru a începe.

Veți putea vedea toate profilurile pe care le-ați creat pe desktop, astfel încât de fiecare dată când o anumită persoană dorește să utilizeze Chrome, poate pur și simplu să facă dublu clic pe propria pictogramă de profil și să își poată accesa imediat setările specifice. și date.

Cum se creează noi profiluri de utilizator Firefox Chrome diferite pictograme de profil Desktop

Dacă nu doriți să vă aglomerați desktopul, puteți fixa aceste pictograme în bara de activități. Sau puteți comuta cu ușurință între profilurile dvs. făcând clic din nou pe pictograma Profil din colțul din dreapta sus și selectând profilul pe care doriți să îl utilizați.

După configurarea profilului, puteți utiliza acești pași pentru a vă proteja confidențialitatea în Google Chrome.

Cum se elimină un profil din Chrome

Când este timpul să eliminați un profil din Chrome, faceți clic din nou pe pictograma profilului dvs., apoi faceți clic pe pictograma Gear care apare lângă Alte persoane. Veți avea o vedere frumoasă a tuturor profilurilor dvs. de utilizator.

Cum se creează noi profiluri utilizator Firefox Setări profil Chrome
Cum se creează noi profiluri de utilizator în Google Chrome și Firefox

Selectați cel pe care doriți să îl ștergeți și faceți clic pe meniul cu trei puncte care apare în colțul din dreapta sus. Selectați „Eliminați această persoană” și ați terminat.

Cum se creează noi profiluri de utilizator Firefox Chrome Vizualizare toate profilurile
Cum se creează noi profiluri de utilizator în Google Chrome și Firefox

Acesta este tot ce trebuie să faceți pentru a crea noi profiluri în Mozilla Firefox și Google Chrome. Repetați pașii descriși mai sus pentru a crea câte profiluri doriți pentru dvs. și pentru ceilalți. Dacă aveți nevoie de mai multe sfaturi despre lucrul cu browserele, citiți totul despre cum să blocați site-urile web pe Chrome (și alte browsere).

Legate de:

  • 5 addonuri Firefox pentru a vă proteja confidențialitatea online
  • Cum să găsiți și să înlocuiți textul în Chrome și Firefox
  • Cum se șterge automat Istoricul navigării pe Safari, Chrome și Firefox

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x