Cum se creează o copie de rezervă a registrului pe Windows 10

1658416593 Cum se creeaza o copie de rezerva a registrului pe
⏱️ 4 min read

 • Pentru a crea o copie de rezervă a registrului Windows 10, deschideți Restaurarea sistemului și faceți clic pe Crea.
 • Punctul de restaurare va include o copie a Registrului.
 • Pentru a restabili copia de rezervă a formularului de registry, deschideți Restaurarea sistemului asistent și selectați punctul de restaurare.

Pe Windows 10, modificările aduse Registrului pot cauza probleme și pot împiedica pornirea corectă a computerului. Chiar dacă știi cum să faci, o copie de rezervă a Registrului poate ajuta la restabilirea setărilor originale dacă ceva nu merge bine.

Registrul face parte din Windows de mult timp și este o bază de date ierarhică care stochează setările de nivel scăzut ale sistemului de operare și acele aplicații concepute pentru a utiliza Registrul.

De obicei, modificarea acestei baze de date nu este o idee bună, dar poate veni momentul când va trebui să adăugați sau să editați anumite chei pentru a repara ceva sau pentru a modifica sistemul de operare. A avea o copie de rezervă din registry poate ajuta la restabilirea computerului la o stare de funcționare atunci când vine această zi.

Există multe modalități de a crea o copie de rezervă a registrului Windows, dar cea mai rapidă și mai ușoară cale este să folosești System Restore.

System Restore este un instrument încorporat în Windows 10 (și în versiunile mai vechi) care vă permite să reveniți la starea dispozitivului dvs. la un punct anterior când totul a funcționat corect. Când creați un punct de restaurare, instrumentul va face o copie de rezervă a fișierelor de sistem, a aplicațiilor instalate, a setărilor sistemului și o copie de rezervă a Registrului. Apoi, puteți utiliza același instrument pentru a restabili dispozitivul la starea de funcționare.

În acest ghid, veți afla pașii pentru a crea o copie de rezervă a registrului pe Windows 10 utilizând System Restore și a restabili baza de date chiar și atunci când nu vă puteți porni computerul.

Creați o copie de rezervă a registrului pe Windows 10

Pentru a crea o copie de rezervă a Registrului pe Windows 10, urmați acești pași:

 1. Deschis start pe Windows 10.

 2. Caută Creați un punct de restaurare și faceți clic pe rezultatul de sus pentru a deschide aplicația.

 3. În secțiunea „Setări de protecție”, selectați unitatea de sistem și faceți clic pe Configurați buton.

 4. Selectează Activați protecția sistemului opțiune.

  Activați protecția sistemului

 5. Apasă pe aplica buton.

 6. Apasă pe O.K buton.

 7. Apasă pe Crea buton.

 8. Confirmați un nume pentru punctul de restaurare. Puteți folosi orice nume, dar faceți-l descriptiv – de exemplu, „Înainte de a schimba setările barei de activități”.

 9. Apasă pe Crea buton.

  Creați un punct de restaurare a sistemului

 10. Apasă pe Închide buton.

 11. Apasă pe O.K buton.

După ce ați finalizat pașii, puteți modifica Registrul, știind că puteți reveni oricând la setările anterioare.

Restaurați backupul registry pe Windows 10

Există cel puțin trei moduri de a restaura Registrul utilizând caracteristica Restaurare sistem. Dacă încă aveți acces la desktopul computerului, puteți restaura baza de date la starea anterioară utilizând System Restore în timp ce sistemul de operare este încărcat. Dacă computerul nu pornește corect, puteți utiliza instrumentul de recuperare în modul sigur sau setările avansate de pornire.

Puteți urma acest ghid pentru a obține instrucțiunile de pornire în modul sigur. Apoi puteți continua cu pașii de mai jos.

Dacă nu vă puteți porni computerul, utilizați acest ghid pentru a accesa Opțiunile avansate de pornire pe Windows 10. În timp ce vă aflați în Opțiunile de pornire avansate, faceți clic pe Restaurarea sistemuluiapoi continuați cu pașii de mai jos pasul 4.

Pentru a restabili Registrul din backup pe Windows 10, urmați acești pași:

 1. Deschis start.

 2. Caută Creați un punct de restaurareși faceți clic pe rezultatul de sus pentru a deschide aplicația.

 3. Apasă pe Restaurarea sistemului buton.

  Restaurarea sistemului

 4. Apasă pe Următorul buton.

  Asistentul pentru restaurare fișiere de sistem și setări

 5. Selectați punctul de restaurare pentru a restaura Registrul la o versiune anterioară.

  Selectați punctele de restaurare disponibile

 6. Apasă pe Următorul buton.

 7. Apasă pe finalizarea buton.

De asemenea, va trebui să reporniți computerul pentru a finaliza procesul.

Utilizarea punctului de restaurare nu va afecta niciunul dintre fișierele dvs., dar va restaura o versiune anterioară a Registrului; setările de sistem și fișierele de sistem și aplicațiile pe care le-ați instalat de la ultima copie de rezervă vor fi eliminate.

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x