Cum se creează o copie de rezervă completă folosind comanda wbAdmin pe Windows 10

Cum se creeaza o copie de rezerva completa folosind comanda
⏱️ 4 min read

Pe Windows 10, o copie de rezervă completă este esențială pentru orice plan de recuperare în caz de defecțiune hardware sau de sistem, viruși sau orice alt tip de malware.

Puteți utiliza soluții terțe (cum ar fi Macrium Reflect) sau instrumentul de copiere a imaginii sistemului. Cu toate acestea, Windows 10 are și un alt instrument cunoscut ca „wbAdmin”, un instrument de comandă pentru copierea de rezervă și restaurarea întregului computer folosind linia de comandă.

În acest ghid, veți afla pașii pentru a crea o copie de rezervă completă a computerului dvs. utilizând wbAdmin cu promptul de comandă pe Windows 10.

Horoscop chinezesc 2023 anul iepure...
Horoscop chinezesc 2023 anul iepurelui de apă neagră.

Creați o copie de rezervă completă folosind wbAdmin pe Windows 10

Pentru a utiliza wbAdmin cu promptul de comandă pentru a crea o copie de rezervă completă pe Windows 10, conectați o unitate USB cu spațiu suficient, apoi urmați acești pași:

 1. Deschis start pe Windows 10.

 2. Caută Prompt de comandăfaceți clic dreapta pe rezultatul de sus și selectați Rulat ca administrator opțiune.

 3. Tastați următoarea comandă pentru a crea o copie de rezervă folosind wbAdmin și apăsați introduce:

  wbAdmin start backup -backupTarget:E: -include:C: -allCritical -quiet

  În comanda de mai sus, asigurați-vă că E în -backupTarget marcați cu litera unității pentru stocarea pe care doriți să o utilizați pentru backup.

 4. (Opțional) Tastați următoarea comandă pentru a crea o copie de rezervă completă care include toate unitățile conectate la dispozitivul dvs. și apăsați introduce:

  wbAdmin start backup -backupTarget:E: -include:C:,E:,F: -allCritical -quiet

  În comandă, înlocuiți literele de unitate pe opțiunea -include:C:,D:,F: cu literele care reflectă hard disk-urile de pe computer.

 5. (Opțional) Tastați următoarea comandă pentru a crea o copie de rezervă a dispozitivului dvs. într-un folder de rețea partajat și apăsați introduce:

  wbAdmin start backup -backupTarget:\\sharedFolder\folderName -user:username -password:userPassword -include:C: -allCritical -quiet

  În comandă, înlocuiți calea rețelei, numele de utilizator și parola cu informațiile dvs.

După ce finalizați pașii, comanda va crea o copie de rezervă a Windows 10, setări, aplicații și fișiere pe stocarea externă. Timpul de finalizare a procesului va varia în funcție de date și de alte variabile. Instrumentul wbAdmin va salva copierea de rezervă a imaginii în interiorul WindowsImageBackup folderul din unitatea țintă.

Comenzile de rezervă ale wbAdmin explicate

Să facem un pas înapoi și să ne uităm la comanda pe care o utilizați. The wbAdmin start backup comanda începe o copie de rezervă unică pe computer. The -backupTarget:D: opțiunea îi spune wbAdmin unde doriți să salvați copia de rezervă a imaginii. În acest caz, am configurat comanda să salveze totul pe unitate cu litera „D,” care poate fi diferit pe computer.

The -include:C: spune utilitarului să facă o copie de rezervă a imaginii partiției primare care stochează sistemul de operare, setările, aplicațiile și fișierele dvs.

Apoi mai este -allCritical opțiunea care include toate valorile din interiorul hard diskului și -quiet switch rulează întreaga copie de rezervă fără a solicita utilizatorilor o introducere suplimentară.

Restaurați computerul din backup pe Windows 10

Pentru a restabili o copie de rezervă creată cu instrumentul de comandă wbAdmin, utilizați acești pași:

 1. Deschis Setări.

 2. Click pe Actualizare și securitate.

 3. Click pe Recuperare.

 4. În secțiunea „Pornire avansată”, faceți clic pe Reporniți acum buton.

  Setări avansate de pornire pe Windows 10

  Sfat rapid: Dacă dispozitivul dvs. nu funcționează corect, puteți utiliza acești pași pentru a accesa Setările avansate de pornire pe Windows 10.
 5. Click pe Depanați.

  Deschideți Depanare

 6. Click pe Opțiuni avansate.

  Deschide Opțiuni avansate

 7. Click pe Recuperarea imaginii sistemului.

  Recuperarea imaginii sistemului

 8. Selectați contul dvs. din listă după repornire.

 9. Introduceți parola contului dvs.

 10. Apasă pe Continua buton.

 11. Cea mai recentă copie de rezervă a imaginii de sistem va selecta automat pentru recuperare, dar puteți utiliza și Selectați o imagine de sistem opțiunea de a specifica o altă copie de rezervă.

  Selectați recuperarea copiei de rezervă în WinRE

 12. Apasă pe Următorul buton.

 13. Apasă pe Următorul butonul din nou.

  Alegeți setări suplimentare de restaurare

 14. Apasă pe finalizarea buton.

După ce finalizați pașii, expertul va aplica backupul complet pe computer, restabilind sistemul de operare, setările, aplicațiile și fișierele.

Deși este încă posibil să creați o copie de rezervă completă pe Windows 10, Microsoft se îndepărtează de instrumentele de backup în favoarea altor soluții. De exemplu, OneDrive pentru a vă proteja fișierele și opțiuni de recuperare cum ar fi „Resetați acest computer”, „Pornire nouă” sau reinstalare completă pentru a remedia problemele.

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x