Cum se creează o copie de rezervă Windows 10 pe o unitate de rețea

Cum se creează o copie de rezervă Windows 10 pe o unitate de rețea
⏱️ 4 min read

Copierea de rezervă a computerului este unul dintre cele mai importante lucruri pe care oamenii nu le fac. La un moment dat s-ar putea să fi avut o scuză: a fost consumatoare de timp sau greoaie sau stocarea a fost prea scumpă. Astăzi singura scuză este lenea. Stocarea este extrem de ieftină, iar sistemele de operare au instalate tot felul de asistenți de rezervă pentru a vă ușura munca. Windows 10 include chiar și câteva funcții de backup destul de avansate, care permit utilizatorilor să facă backup-uri de sistem pe o unitate de rețea. Aceasta înseamnă că unitatea nici măcar nu trebuie conectată la computer; trebuie doar să fie conectat la un server set-it-and-forget-it la care aveți întotdeauna acces.

De ce să folosiți Backupurile de rețea?

Copiile de rezervă în rețea sunt excelente din câteva motive. În primul rând, după ce le configurați, acestea necesită eforturi minime pentru a le menține. Nu trebuie să conectați o unitate la computer pentru a porni copia de rezervă sau chiar să vă amintiți unde ați plasat unitatea de rezervă. Se întâmplă peste aer, fără a fi necesară conectarea. Pentru utilizatorii de laptopuri care ar putea să-și facă tot calculul de pe canapea, acesta este un beneficiu imens.

În al doilea rând, backupurile de rețea sunt întotdeauna disponibile. Dacă sunteți în rețeaua dvs., sunteți conectat la unitatea de rezervă. În timp ce un utilizator de laptop ar putea avea un hard disk de rezervă pe care îl poartă cu el, pierderea acestuia înseamnă pierderea copiilor de rezervă. Deoarece unitățile de rețea nu călătoresc, sunt mai fiabile. Ele pot fi chiar configurate pentru a fi disponibile din afara rețelei locale, permițând accesul la fișierele de rezervă de pe drum.

Backup-ul în cloud are multe dintre aceleași funcții. Din păcate, are și unele aspecte negative în comparație cu o unitate de rețea locală. Copierea de rezervă în cloud este convenabilă, dar este costisitoare: va trebui să plătiți o taxă lunară pentru totdeauna dacă doriți să vă păstrați datele. Și vă bazați pe altcineva pentru a vă gestiona corect datele. Dacă compania nu mai funcționează sau depozitul lor arde, nu ai noroc. S-ar putea să vă pierdeți brusc toate copiile de rezervă și să nu puteți migra rapid la un nou sistem.

Există, de asemenea, unele dezavantaje. Copiile de rezervă în rețea sunt lente, iar procesul de configurare nu este nedureros. Și va trebui să aveți un computer desktop permanent sau un server care se conectează la hard disk pentru a face acest lucru posibil. Dar, odată ce ai pus la cale totul, îl trimiți și-l uiți.

Cum se creează o copie de rezervă Windows 10 pe o unitate de rețea

Dacă aveți Windows 10 Pro, puteți utiliza instrumente încorporate pentru a face copii de rezervă pe o unitate de rețea.

1. Deschideți aplicația Setări.

2. Faceți clic pe „Actualizare și securitate”.

3. Faceți clic pe „Backup”, apoi faceți clic pe „Go to Backup and Restore (Windows 7)”.

backup-în-rețea-unitate-windows-10-2

4. Faceți clic pe „Configurare copie de rezervă” pentru a configura o copie de rezervă nouă.

backup-pe-unitate-de-rețea-windows-10-3

5. Pentru a selecta unitatea de rețea, faceți clic pe „Salvați pe o rețea …”

backup-în-rețea-unitate-windows-10-4

6. Lângă calea fișierului, faceți clic pe butonul „Browse” și localizați unitatea de rezervă în rețea.

backup-pe-rețea-unitate-windows-10-6

7. Sub „Acreditări de rețea”, introduceți numele de utilizator și parola unui cont de utilizator pe computerul țintă. Faceți clic pe OK când ați terminat.

backup-pe-rețea-unitate-windows-10-5

backup-pe-unitate-de-rețea-windows-10-7

8. Asigurați-vă că unitatea este selectată din lista unităților disponibile și faceți clic pe „Următorul”.

backup-pe-unitate-de-rețea-windows-10-8

9. Selectați o copie de rezervă completă în partea de sus sau o copie de rezervă personalizată în partea de jos, apoi faceți clic pe „Următorul”.

backup-pe-rețea-unitate-windows-10-9

10. Faceți clic pe „Salvați setările și executați copia de rezervă” pentru a confirma setările și a începe copierea de rezervă.

backup-pe-unitate-de-rețea-windows-10-10

Concluzie

Instrumentele de backup încorporate ale Windows 10 Pro sunt suficiente pentru a face backup pe unitățile de rețea. Dacă nu aveți Windows 10 Pro, puteți utiliza un utilitar gratuit, cum ar fi AOMEI Backupper pentru a face backup pe unitățile de rețea.

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x