Cum se creează o listă derulantă în Microsoft Excel

Cum se creează o listă derulantă în Microsoft Excel
⏱️ 4 min read

Crearea unei liste derulante în foaia de calcul Excel vă poate ajuta să creșteți eficiența muncii. Acest lucru ar putea fi util, mai ales atunci când doriți ca colegii dvs. să furnizeze anumite informații care pot fi relevante pentru companie. Utilizând o listă verticală Excel, puteți controla exact ce poate fi introdus într-o celulă oferind utilizatorilor opțiunea de a selecta dintr-o listă predefinită.

Când adăugați o listă derulantă la o celulă, o săgeată va fi afișată lângă ea. Dând clic pe această săgeată, se va deschide lista și se va oferi utilizatorului opțiunea de a alege unul dintre elementele de pe listă. Acest lucru nu numai că vă va economisi spațiu pe foaia de calcul, ci și vă va face să arătați ca un superutilizator și vă veți impresiona colegii de muncă și șeful. Iată un ghid pas cu pas despre cum să creați o listă derulantă în Excel.

Pasul 1: definiți conținutul listei dvs.

1. Deschideți o nouă foaie de lucru Excel și puneți conținutul pe care doriți să-l apară pe listă. Asigurați-vă că fiecare intrare ocupă o singură celulă și că toate intrările sunt aliniate vertical în aceeași coloană. De asemenea, asigurați-vă că nu există celule goale între intrări. În cazul nostru, meniul derulant va deschide o listă de orașe din care să alegeți.

2. După ce ați terminat asamblarea listei, evidențiați toate intrările, faceți clic dreapta pe ele și selectați „Define Name” din meniul care va apărea.

create-excel-drop-down-list-define-name

3. Aceasta va deschide o fereastră nouă cu titlul „Nume nou”. Alegeți un nume pentru lista dvs. și introduceți același lucru în caseta de text „Nume”.

Excel-drop-down-list-table-name

4. Faceți clic pe „OK”.

Pasul 2: Adăugarea listei dvs. drop-down la o foaie de calcul

Următorul pas este să adăugați lista derulantă la o foaie de calcul. Iată cum să o faci.

1. Deschideți o foaie de lucru nouă sau existentă în care doriți să plasați lista derulantă.

2. Evidențiați celula în care doriți să plasați lista derulantă. Faceți clic pe fila „Date”, apoi localizați pictograma „Validare date” în secțiunea instrumente de date și faceți clic pe ea.

creați-Excel-drop-down-liste-validare-date

3. Va apărea o casetă de validare a datelor care are trei file: Setări, Mesaj de intrare și Alertă de eroare. În fila Setări, selectați „Listă” din lista derulantă „Săgeată”. O nouă opțiune intitulată „Sursă” va apărea acum în partea de jos a ferestrei. Faceți clic pe caseta de text și apoi introduceți un semn „=”, urmat de numele listei derulante. În cazul nostru ar trebui să citească =cities.

validare date-denumire

Casetele „Ignorați golul” și „Meniul derulant în celulă” sunt bifate implicit. Dacă bifați celula goală Ignoră, înseamnă că este în regulă ca oamenii să lase celula goală. Dar dacă doriți ca fiecare utilizator să selecteze o opțiune din celulă, debifați caseta.

4. Faceți clic pe OK. Asta e. Ați adăugat o listă drop-down în foaia de calcul.

create-excel-drop-down-list-complete

După ce ați terminat, puteți trece acum la fila Mesaj de intrare.

Pasul 3: Setați mesajul de intrare pentru validarea datelor (opțional)

Uneori este posibil să doriți să apară un mesaj (cu descriere) atunci când se face clic pe celula care conține lista derulantă. În acest caz, va trebui să faceți clic pe caseta „Afișați mesajul de intrare” din fila Intrare mesaj. De asemenea, va trebui să completați titlul și mesajul de intrare în casetele respective. Lista dvs. derulantă ar trebui să arate acum cu imaginea următoare.

create-excel-dropdown-list-input-data

Ultima filă este pentru alerta de eroare. Odată definit, acesta trimite un mesaj de eroare dacă cineva introduce date nevalide – date care nu se află pe listă.

Încheierea

Listele derulante sunt foarte frecvente pe site-uri web și sunt foarte intuitive pentru utilizator. Natura lor versatilă le face utile în practic toate industriile. Fie că este vorba de sondaje, din lumea afacerilor sau chiar din școli, veți găsi întotdeauna nevoia de a utiliza listele drop-down Excel.

A fost util acest articol? Simțiți-vă liber să comentați și să distribuiți.

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x