• Fără categorie

Cum se creează o siglă folosind Desene Google

Logo Desiging Raw Featured Image
⏱️ 13 min read

De parcă începerea propriei afaceri mici nu este deja destul de dificilă și destul de costisitoare, serviciile de creare de logo-uri online costă între 10 și 100 USD pentru un design de siglă de bază. Dar chiar trebuie să utilizați aceste servicii plătite atunci când sunteți la început? Vă recomandăm să investiți într-un logo creat profesional după ați obținut câțiva clienți.

Deocamdată, în loc să plătiți pentru o siglă, puteți crea singur un logo simplu, gratuit, folosind Desene Google. Vă arătăm cum să faceți asta și munca de pregătire pe care trebuie să o faceți.

Unde sa încep

Înainte de a începe proiectul dvs. de proiectare a logo-ului și de a porni Google Drawings, aveți nevoie de un pic de pregătire, așa cum este descris aici.

 1. Definiți-vă marca pentru a înțelege imaginea pe care doriți să o proiectați cu logo-ul dvs.
 2. Căutați inspirație pe site-uri ca Dribling și Behance pentru a restrânge ceea ce vă place și nu vă place în ceea ce privește stilul, culoarea, tipul de liter etc.
 3. Schițați-vă logo-ul pe hârtie sau o tabletă pentru a experimenta modele. Concentrează-te pe a-l face lizibil chiar și la dimensiuni mici. Nu ezitați să lăsați spațiu alb în logo-ul dvs. Puteți utiliza apoi alegerea finală ca ghid pentru crearea siglei în Desene Google.
 4. Alegeți un tip de literă pentru a se potrivi cu vibrația mărcii dvs. Folosește un site ca Fonturi Google pentru a compara diverse tipuri de fonturi și stiluri de fonturi unul lângă altul.
Selectați Fonturi pentru sigla dvs
 1. Decideți asupra unei scheme de culori. Fiecare culoare are o asociere distinctă cu anumite sentimente. De exemplu, culoarea albastră promovează sentimente de pace și încredere, verdele invocă un simț organic al naturii, în timp ce roșul este îndrăzneț și dur. Aceste asocieri pot varia și de la o cultură la alta. Este important să luați în considerare acești factori.

Cum se creează o siglă în Google Drawings

Este timpul să dați viață siglei dvs. cu Google Drawings. Asigurați-vă că aveți un cont Google activ înainte de a continua.

 1. Mergi la Desene Google și conectați-vă la contul dvs. Google.

Alternativ, puteți accesa Google Drawings și din contul dvs. Google Drive.

Deschide Google Drawings
 1. Creați un document nou. Denumiți-vă documentul pentru a fi ușor de localizat. Pentru a face acest lucru, faceți clic pe „Desen fără titlu” din stânga sus pentru a da documentului un nou nume, apoi apăsați introduce.
Redenumiți-vă sigla

Dimensiunea implicită a unui document nou este de 960 × 720 pixeli. Va trebui să ajustați această dimensiune, astfel încât logo-ul dvs. să nu-și piardă calitatea pe nicio platformă. Pentru a modifica dimensiunea documentului:

 1. Accesați „Fișier -> Configurare pagină” din lista verticală.
Opțiune de configurare a paginii Desene Google
 1. Va apărea o fereastră pop-up care afișează calitatea actuală a siglei dvs. ca „Standard 4:3”. Selectați „Personalizat” în meniul derulant care apare.
Setări de configurare a paginii
 1. Înlocuiți dimensiunile implicite de 10 x 7,5 inci cu dimensiunile la alegere. Cu cât logo-ul original este mai mare, cu atât este mai mică șansa ca acesta să apară pixelat atunci când trebuie mărit pentru a umple un spațiu mai mare. Dacă intenționați să salvați documentul ca fișier SVG, nu trebuie să vă faceți griji în privința pixelării din cauza scalării pixelilor. Am decis să ne redimensionăm pânza la 1080×1024 pixeli.
Configurați pagina personalizată
 1. Apăsați „Aplicați” pentru a finaliza configurarea documentului.

Puteți crea un logo bazat pe tip, un logo bazat pe imagine sau o combinație a celor două. Pentru acest ghid, creăm un logo pentru un serviciu de închiriere de camere cu numele „Joy Stay” într-un loc turistic.

 1. Faceți clic pe butonul din bara de instrumente „Text box” disponibil deasupra pânzei.
 2. Faceți clic și trageți cursorul pe pânză pentru a crea caseta de text care să se potrivească tipului dvs. de logo.
Caseta de text cu sigla Desene Google
 1. Introduceți numele mărcii dvs. în casetă. Aici, este „Joy Stay”.
Introduceți numele mărcii dvs
 1. Pentru a schimba fontul acestui text, va trebui să selectați textul și să faceți clic pe opțiunea „Font” din bara de instrumente.
 2. Din lista derulantă care apare, selectați fontul preferat. Folosim „Calligraffiti”.
Selectați font pentru textul principal al siglei
 1. Faceți clic și trageți orice colț al casetei de text pentru a redimensiona textul și a face ca acesta să umple pânza.
Introduceți textul siglei dvs

De asemenea, adăugăm o slogan la logo-ul nostru ca subscript la textul nostru principal.

Adăugați un slogan

Dacă doriți să adăugați și un slogan, urmați aceiași pași ca mai sus: schimbați stilul fontului și redimensionați caseta de text după cum este necesar. De asemenea, puteți juca cu modificatori de fonturi, cum ar fi aldine, cursive, subliniere etc., pentru efecte suplimentare.

Selectați Detalii font

Iată un instantaneu al sloganului nostru modificat.

Adăugați un slogan la logo-ul dvs
 1. Dacă doriți să adăugați elemente grafice la logo-ul dvs., combinați și editați formele enumerate în submeniuri sub „Inserare -> Formă”. De asemenea, puteți introduce simboluri prin „Inserare -> Caractere speciale”. Rețineți că această opțiune de meniu apare cu gri dacă nu ați selectat mai întâi o casetă de text.

Următorul pas este să ajustați spațierea și alinierea textului. Dacă logo-ul dvs. include elemente grafice, va trebui, de asemenea, să vă dați seama cum să le plasați unul în raport cu celălalt.

Am ales să aliniem în centru numele mărcii și sloganul pentru un aspect curat. Puteți merge cu aceasta sau puteți opta pentru un aspect aliniat la stânga sau aliniat la dreapta.

 1. Pentru a face această modificare, selectați textul pe care doriți să-l aliniați, faceți clic pe butonul Aliniere din bara de instrumente și selectați opțiunea de aliniere relevantă.

Iată cum arată sigla noastră după efectuarea modificărilor. (Am introdus și un spațiu după fiecare literă în slogan.)

Aliniați-vă sigla la centru

Dacă v-ați decis asupra unei scheme de culori, acest pas ar trebui să fie ușor. Dacă nu ați făcut-o, puteți experimenta culorile pe măsură ce mergem.

 1. Pentru a seta culoarea de fundal pentru logo, selectați caseta de text, faceți clic pe „Coloarea de umplere” din bara de instrumente și alegeți o culoare din grila pop-up care apare. Dacă alegeți să păstrați fundalul transparent, poate doriți să personalizați în schimb culoarea textului. Pentru a face acest lucru, selectați textul siglei și faceți clic pe butonul din bara de instrumente „Culoare text” pentru a dezvălui paleta de culori și pentru a alege o culoare.
Culoarea de umplere a textului siglei

Am decis să folosim cyan închis pentru fundal.

Desene Google pentru palete de culori
 1. După ce ați terminat cu designul siglei, faceți clic și trageți crestătura pe care o veți vedea în colțul din dreapta jos al pânzei. Asigurați-vă că păstrați marginile egale pe toate părțile designului principal.
Ajustați marginile logo-ului
Logo final
 1. Faceți clic pe „Fișier → Descărcare -> Imagine JPEG (.jpg)” sau „Fișier → Descărcare → Imagine PNG (.png).” Desene Google vă permite să salvați documentul în diferite formate. Vă recomandăm să utilizați PNG, deoarece puteți salva sigla cu un fundal transparent. Acest lucru face mai ușor să plasați logo-ul pe o pânză de orice culoare.
Salvați-vă sigla
 1. Înainte de a vă folosi logo-ul pe site-ul dvs. web, flyer, antet pentru e-mail etc., trebuie să îl redimensionați la dimensiunea potrivită fără a pierde calitatea. Poți să folosești Redimensionarea imaginilor de la Adobe să te ajute. Iată câteva dimensiuni comune pentru utilizarea logo-ului pe diverse platforme online și obiecte fizice:
Platforme comune Marimea standard Tip de fișier acceptat
Facebook 180 x 180 px PNG
Linkedln 400 x 400 px JPG, PNG și GIF
Instagram 110 x 110 px JPG
YouTube 800 x 800 px JPG, PNG și GIF
Stare de nervozitate 400 x 400 px JPG, PNG și GIF
Pinterest 165 x 165 px JPG și PNG
Favicon 16 x 16 px JPG și PNG
Carti de vizita 3,5 x 2 in
Căni 7,5 x 3 in
tricouri 14 x 15 in
Antet 210 x 297 mm

întrebări frecvente

1. Unde pot găsi mai multe elemente grafice de folosit?

Dacă doriți să împletească un simbol sau o pictogramă gata făcută în logo-ul dvs., vă recomandăm să căutați unul dintre aceste site-uri web:

Rețineți că nu toate resursele gratuite sunt gratuite pentru uz comercial sau pot fi utilizate fără atribuire.

2. Este în regulă să descărcați și să modificați un logo de la Google și să îl utilizați?

Nu. Puteți folosi siglele din rezultatele căutării Google și din alte site-uri web ca inspirație vizuală, dar descărcarea sau copierea-lipirea lor pentru uzul dvs. este strict nu.

Dreptul de autor asupra unui logo, ca și în cazul oricărei creații artistice, revine creatorului original. Sigla este protejată de lege chiar dacă marca nu a fost înregistrată oficial. Aceasta înseamnă că creatorul original vă poate da în judecată pentru copierea lucrării sale, chiar dacă o utilizați după ce ați făcut mici modificări.

3. De unde pot obține feedback pentru designul siglei mele?

Iată câteva forumuri și comunități online unde puteți cere o critică a siglei dvs.:

Deși orice feedback este binevenit, concentrarea asupra demografică a mărcii dvs. vă va ajuta cu siguranță.

Credit imagine: Pexeli

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x