Cum se creează Screencasts în Windows 10

Cum se creează Screencasts în Windows 10
⏱️ 5 min read

Conținutul video atrage rapid lumina reflectoarelor pe web. Forbes susține că optzeci la sută din traficul pe internet va fi trafic video până în 2021. Oamenii sunt la fel de interesați să creeze conținut video pe cât sunt dispuși să le consume.

Dezvoltatorii Microsoft au surprins și ei eroarea video. Au introdus o funcție de screencast în Windows 10 Creators Edition! Această funcție vă permite să înregistrați activitatea pe ecran în format video de până la două ore! De asemenea, funcționează în toate mediile de aplicații.

Dacă doriți să vă difuzați gameplay-ul sau să creați un screencast, acesta este pentru dvs.

Cum să localizați instrumentul Screencast

Instrumentul Screencast face parte din actualizarea creatorilor Windows 10 din aplicația Xbox. Cel mai probabil a fost dezvoltat pentru a îmbunătăți interactivitatea pe platforma Xbox. Acest lucru nu implică faptul că este destinat doar jucătorilor, deoarece oricine are Windows îl poate folosi.

1. Căutați „Xbox ‘” în căutarea Windows. Faceți clic pentru a deschide.

2. Finalizați procesele de înregistrare dacă lansați aplicația pentru prima dată. Dacă nu aveți acces la Internet, nu vă faceți griji; aplicația va rula totuși.

Minimizați aplicația.

record-screencasts-windows-10-rob

Aceasta pune capăt primului pas al procesului.

Utilizați aplicația pentru a crea Screencasts

Din fericire, comenzile pentru activarea acestei funcții sunt disponibile și ca scurtătură. Această comandă rapidă elimină necesitatea de a comuta între aplicația Xbox și activitatea pe care intenționați să o înregistrați.

După minimizarea aplicației, căutați și deschideți aplicația al cărei proces doriți să îl înregistrați. Dacă este o aplicație de joc, chiar mai bine.

În timp ce aplicația rulează, apăsați această combinație de taste – Victorie + G. Această comandă rapidă va afișa un rând de pictograme la baza ecranului deasupra barei de activități. Se numește „Bara de jocuri”.

record-screencasts-windows-10-record

Toate pictogramele au o funcție pe care trebuie să o înțelegeți pentru a utiliza această caracteristică în mod eficient.

record-screencasts-windows-10-record-adnotat

  • Prima pictogramă – Xbox Home – Acesta este un link pentru a vă întoarce la aplicația Xbox. Pentru acest caz, nu este foarte relevant.
  • A doua pictogramă – Captură de ecran – Această pictogramă este caracteristica obișnuită a capturilor de ecran pe care o puteți utiliza pentru a captura o fotografie a ecranului. Comanda rapidă pentru a accesa această funcție este Victorie + Prt Sc.
  • A treia pictogramă – Înregistrați acel instrument – Această pictogramă este pentru instrumentul de înregistrare în fundal. Rețineți că acest instrument funcționează diferit față de instrumentul de înregistrare propriu-zis și trebuie să aibă activată „înregistrarea în fundal” pentru a funcționa. Când porniți bara de joc, acest instrument începe să vă înregistreze ecranul imediat. În momentul în care faceți clic pe acesta, oprește înregistrarea și salvează fișierul înregistrat. Este la îndemână dacă doriți să începeți înregistrarea în momentul în care porniți o aplicație. Comanda rapidă pentru a accesa această funcție este Victorie + Alt + G.
  • A patra pictogramă – Instrumentul Screencast – Acesta este instrumentul de înregistrare propriu-zis și diferă de instrumentul „Înregistrați asta” datorită nivelului de control pe care vi-l oferă. Cu instrumentul Screencast puteți alege când să începeți înregistrarea și când să o terminați. Se activează făcând clic pe butonul roșu. După ce ați înregistrat suficient, puteți face clic pe aceeași pictogramă pentru a încheia sesiunea. Vă permite să înregistrați de multe ori pe sesiune fără a ieși din bara de joc. Comanda rapidă pentru a accesa această funcție este Victorie + Alt + R.
  • A cincea pictogramă – Instrumentul de difuzare – Acest instrument permite utilizatorilor Xbox să-și partajeze screencast-urile înregistrate în timp real. Comanda rapidă pentru a accesa această funcție este Victorie + Alt + B.
  • A șasea pictogramă – Mod de joc – Modul de joc este o tehnologie software care optimizează experiența de joc pentru jucătorii Xbox. Dacă vizionați o altă aplicație în afară de un joc, atunci nu vă deranjați cu acest instrument. Cu toate acestea, pentru jucători, vă recomandăm să comutați acest instrument pentru a vă îmbunătăți experiența în timp ce înregistrați.
  • A șaptea pictogramă – Instrument de setări – Acest lucru vă permite să configurați bara de joc după cum doriți. În cele mai simple scopuri, nu este nevoie să modificați setările. Setările implicite vă vor satisface nevoile pentru screencast-uri simple.
  • A opta pictogramă este pentru a trage și a muta bara de joc pe ecran. Pentru a vă asigura că microfonul dvs. captează sunetul în timpul înregistrării video, bifați caseta de selectare „Înregistrați microfonul”.

După înregistrare

Când terminați înregistrarea, urmați pașii următori pentru a vă găsi videoclipul.

Accesați dosarul videoclipurilor. Deschideți-l și accesați folderul „Captures”. Veți găsi toate videoclipurile înregistrate chiar acolo.

record-screencasts-windows-10-video-tools

Sau accesați aplicația Xbox, faceți clic pe pictograma meniu și selectați „DVR de joc”.

record-screencasts-windows-10-game-dvr

Acum puteți accesa videoclipul înregistrat din aplicația Xbox.

record-screencasts-windows-10-game-dvr-xbox

Personalizați bara de joc

Dacă doriți să vă personalizați în continuare setările pentru bara de jocuri, există o modalitate de a face acest lucru.

Deschideți căutarea Windows și tastați „Bara de jocuri”.

record-screencasts-windows-10-set-bar-setări

Faceți clic pe opțiunea „Controlați modul în care bara de joc se deschide și vă recunoaște jocul”.

record-screencasts-windows-10-bar-joc

Acum puteți seta comenzile rapide, precum și alte preferințe pentru a se potrivi stilului dvs.

In concluzie

Funcția Windows Screencast este un plus esențial pentru suita Windows. Acum nu trebuie să plătiți pentru software-ul de screencasting, mai ales dacă tot ce aveți nevoie este o soluție simplă.

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x