Cum se creează și se utilizează macrocomenzi în Microsoft Word

Cum se creează și se utilizează macrocomenzi în Microsoft Word
⏱️ 4 min read

Când utilizați Microsoft Word, este posibil să simțiți nevoia să repetați o acțiune specifică de mai multe ori. Aceasta poate implica reutilizarea textului presetat sau inserarea unui text specific cu formatare complicată. Poate fi o corvoadă și este posibil să doriți o modalitate mai ușoară de a o face. Din fericire, există una! Folosind macro-urile Word, puteți automatiza acțiuni repetitive și vă puteți simplifica viața.

Ce sunt macro-urile?

Deci, ce sunt macro-urile? Cel mai bun mod de a vă gândi la macro-uri este ca o serie de instrucțiuni. Ați stabilit o serie de pași pe care doriți să îi automatizeze Word, apoi îi spuneți Word să efectueze acești pași ori de câte ori doriți. Acest lucru face automatizarea foarte ușoară și poate economisi mult timp și efort. Cel mai simplu mod de a crea o macro este de a permite Word să înregistreze acțiunile dvs., apoi să efectueze fizic acțiunile dorite în cadrul documentului. Odată înregistrat, puteți spune Word să repete ceea ce ați făcut în orice moment.

Crearea unui macro

Deci, acum, când știm ce fac, să învățăm să creăm o macro în Microsoft Word! În acest exemplu, vom crea o macro care creează automat un tabel. Aceasta ar putea fi o caracteristică utilă dacă ocazional vă vedeți nevoia de a crea un nou tabel fără a crea manual unul nou sau de a copia-lipi un tabel existent.

Mai întâi, trebuie să-i spunem Microsoft Word cum să realizăm masa. Pentru a face acest lucru, facem clic pe „Vizualizare”, apoi pe „Macro”, apoi pe „Înregistrați macro”.

Ne numim macro-ul aici. Pentru acest exemplu, îl vom numi „CreateTable”.

cuvânt-macro-nume

Sub caseta de denumire sunt două butoane, „Buton” și „Tastatură”. Aici alegeți dacă doriți să activați macro-ul printr-un buton din Word sau apăsând o tastă rapidă de pe tastatură.

Selectarea opțiunii Buton

Dacă selectați „Buton”, veți fi direcționat către o nouă fereastră pop-up. Poate părea confuz la început, dar este doar Word care vă permite să adăugați butonul la bara de acces rapid. Aici vrem butonul nostru, așa că vom selecta macrocomanda și vom face clic pe „Adăugați >>” pentru ao adăuga la lista din dreapta.

cuvânt-macro-buton-adăugare

Cu macrocomanda încă selectată, faceți clic pe „Modificați …” în partea de jos a listei.

cuvânt-macro-buton-modificare

Aici puteți alege ce pictogramă utilizează butonul dvs. Alegeți ceva care se potrivește macro-ului dvs., apoi OK din toate ferestrele.

pictogramă-buton-macro-cuvânt

Selectarea opțiunii tastatură

Dacă selectați opțiunea tastatură, puteți defini cărei taste rapide pentru a atribui macro-ul. Este compatibil cu destul de multe combinații, cum ar fi Ctrl + [Key] și Ctrl + Schimb + [Key], așa că alegeți o tastă rapidă care vi se potrivește. Word vă va anunța dacă este atribuit în prezent acelei taste rapide, astfel încât să nu interferați cu comenzile rapide existente. După ce ați găsit combinația perfectă de taste, faceți clic pe „Atribuiți”.

cuvânt-macro-tastatură-atribuire

Înregistrarea macro-ului

Acum că ați configurat metoda de activare, Microsoft Word va începe să vă înregistreze acțiunile. În timp ce înregistrează, orice acțiune pe care o efectuați acum în document va fi amintită în macro. În acest exemplu, ne creăm tabelul și îl completăm cu câmpurile esențiale. Deoarece acțiunile noastre sunt înregistrate, ar trebui să fim atenți și să nu facem greșeli!

cuvânt-macro-tabel-exemplu

După terminarea tabelului, facem clic pe „Vizualizare”, apoi „Macro” din nou, apoi pe „Opriți înregistrarea”.

cuvânt-macro-stop

Acum că macro-ul nostru este înregistrat, putem crea acest tabel oricând ne place. Dacă l-am atribuit unei taste rapide de pe tastatură, putem apăsa acele taste pentru a insera un tabel. La fel, dacă am creat un buton pentru acesta, îl putem găsi în bara de acces rapid.

word-macro-button-bar

Indiferent de metoda pe care am selectat-o ​​pentru macro, tabelul nostru este reprodus atunci când îl activăm. Acum ne putem recrea masa de bază cu puțină bătaie de cap!

cuvânt-macro-tabel-duplicat

Ștergerea unei macro

Când macro-ul dvs. a supraviețuit utilizării sale, puteți scăpa de ele făcând clic pe „Vizualizare”, apoi „Macro”, apoi „Vizualizare macro”.

cuvânt-macro-vizualizare

Selectați macrocomanda pe care nu o mai doriți, apoi faceți clic pe „Ștergeți”.

word-macro-delete

Siguranță macro

În timp ce macro-urile pot fi utilizate pentru a face viața mai ușoară, ele pot avea și intenții nefaste! Nu rulați niciodată macrocomenzi provenite dintr-o sursă de încredere sau nu descărcați un document Word atașat la un e-mail suspect. „Virușii macro” pot fi o problemă reală, deci asigurați-vă că rămâneți în siguranță atunci când îi folosiți.

Macros ușor

Când trebuie să efectuați acțiuni repetitive în Word, o macro poate fi foarte utilă. Acum știi cum să faci o tastatură sau un buton macro, cum să o înregistrezi și cum să o folosești odată ce a fost realizată.

Te vezi folosind mult macro-urile? Tu deja? Spuneți-ne mai jos.

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x