Cum se creează un disc de resetare a parolei în Windows 10 utilizând o unitate USB

Cum se creează un disc de resetare a parolei în Windows 10 utilizând o unitate USB

Pentru utilizatorii de Windows, parola de conectare este unul dintre cele mai importante lucruri de reținut. În cazul în care o uitați, există instrumente software terțe care vă vor ajuta să vă resetați parola.

Un alt mod de a vă conecta din nou la sistemul dvs. Windows 10 este să utilizați un disc de resetare a parolei. Ar trebui să configurați acest instrument de recuperare în avans, doar în cazul în care vă pierdeți parola sau nu o puteți aminti. Apelarea la Microsoft pentru asistență nu va fi utilă deoarece nu vă pot ajuta să vă conectați din nou, deci este mai bine să luați măsuri de precauție.

Crearea unui disc de resetare a parolei utilizând unitatea USB

Pentru început, introduceți orice unitate USB și utilizați bara de căutare pentru a localiza „discul de resetare a parolei” în panoul de control. Ar trebui să fie foarte vizibil.

În cazul în care nu l-ați putut localiza din butonul de căutare, accesați Panoul de control și faceți clic pe contul dvs. principal de utilizator. Accesați „Efectuați modificări în contul dvs. de utilizator” și ar trebui să aveți opțiunea de a crea un disc de resetare a parolei.

Discul de resetare a parolei din conturile de utilizator

Pentru unii utilizatori, în cazul în care linkul nu se deschide, ar trebui să mergeți la Task Manager și să închideți un proces Windows gazdă numit „Rundll32”. Acesta este un program de utilitate pentru linia de comandă Windows care poate interfera cu recuperarea parolei, deci dezactivați-l.

Închide Rundll32

La pasul următor puteți vedea un ecran „Expert parolă uitată” care vă ghidează la crearea discului. Cu toate acestea, vă avertizează că oricine are acces la discul dvs. de recuperare a parolei va putea accesa contul dvs. Păstrați întotdeauna discul de recuperare USB într-un loc sigur.

Ecranul Asistent parolă uitată

În pasul următor, expertul va salva informații despre contul Windows pe discul pe care tocmai l-ați introdus.

Creați parolă Resetare unitate USB disc

Vi se va solicita să introduceți parola curentă a contului de utilizator înainte de a reseta discul.

Parola curentă a contului de utilizator

Faceți clic pe Următorul și așteptați până când bara de stare ajunge la 100%. Discul dvs. de recuperare a parolei este acum gata pentru utilizare viitoare.

Crearea discului de resetare a parolei

Accesarea computerului dvs. utilizând discul de resetare a parolei

În cazul în care observați că nu vă puteți accesa sistemul, va trebui să faceți clic pe „Resetați parola”.

Reseteaza parola

Din păcate, fără discul de recuperare a parolei, nu vă mai puteți conecta la sistemul dvs. Opțiunile dvs. sunt fie să reporniți utilizând modul sigur, fie să scoateți unitatea USB stocată.

Parola de resetare a suportului media amovibil

Veți vedea un nou ecran al vrăjitorului de resetare a parolei. Acesta sugerează că ar fi trebuit deja să creați în prealabil un disc de resetare a parolei.

Parola Reset Disk Bun venit pe ecranul de conectare

Acum trebuie să selectați discul USB care a fost utilizat pentru a configura recuperarea parolei.

Introduceți ecranul de autentificare a discului de resetare a parolei

În ecranul următor, vi se va cere să introduceți o nouă parolă. Confirmați-l de două ori și introduceți un nou indiciu de parolă pe care ar trebui să îl notați în altă parte.

Resetați parola nouă

După finalizarea expertului de resetare a parolei, puteți utiliza cu ușurință noua parolă pentru a vă conecta din nou la sistemul dvs.

Finalizarea expertului de resetare a parolei

O metodă mai ușoară pentru a reaminti parola Windows

În cazul în care nu doriți să parcurgeți toți pașii de mai sus pentru a crea un disc de recuperare a parolei, există o cale de ieșire mai ușoară. Folosiți un manager de parole pentru a vă salva parola Windows sau salvați-o undeva numai pe care o puteți accesa. Trebuie să vă actualizați frecvent ultima parolă Windows acolo.

Ați fost vreodată blocat din propriul computer? Cum ți-ai recuperat contul? Vă rugăm să ne anunțați în comentariile de mai jos.

Scroll to Top