Cum se creează un fișier ZIP (bine comprimat)

Cum se creează un fișier ZIP (bine comprimat)
⏱️ 5 min read

Folderele ZIP sunt grozave, îngrămădind fișierele lor constitutive într-un pachet mare fericit care izbucnește în cusături, gata să se vărse pe computerul dvs. atunci când trebuie să le utilizați. Dar care sunt experiențele dvs. cu crearea fișierelor ZIP? Dacă sunteți ca majoritatea oamenilor, atunci probabil este frustrant, întrucât vă luptați să comprimați fișierele cât doriți. Aici vă vom arăta cum să creați un fișier zip care de fapt vă economisește spațiu.

Nu toate fișierele se comprimă bine

Este ușor să presupunem că, dacă utilizați un software de compresie bun, toate fișierele pe care le comprimați se vor micșora cu o cantitate echitabilă. Dacă ar fi atât de simplu. Faptul este că unele fișiere se comprimă mult mai bine decât altele.

Tipurile de fișiere audio, video și imagine sunt disponibile în diferite formate, dintre care unele sunt deja puternic comprimate, în timp ce altele nu. Deci, deși nu ar trebui să vă așteptați să obțineți o compresie mare din JPEG-uri, fișierele TIFF sau RAW pot fi stoarse mult, sau fișierele WAV și AIFF se pot comprima destul de mult, în timp ce MP3-urile nu, așa că țineți cont de toate acestea.

Care este cel mai bun software ZIP?

Opinia populară cu privire la acest lucru este împărțită, dar din comparația noastră între WinZip, 7Zip și WinRAR, 7-Zip a ieșit marginal, ținând cont de faptul că a fost gratuit în timp ce ar trebui să plătiți pentru a utiliza WinZip pe termen lung . Deci, pentru ghidul nostru, vom folosi 7Zip.

Cum se creează un fișier ZIP

În primul rând, descărcați și instalați 7-Zip. După ce îl aveți în funcțiune, strângeți toate fișierele pe care doriți să le arhivați într-un singur folder, gata de comprimare. Apoi, faceți clic dreapta pe acel folder, faceți clic pe 7-Zip, apoi „Adăugați la arhivă”.

cum-să-creezi-un-fișier-zip-adaugă-la-arhivă

În fereastra 7-Zip vi se vor prezenta o mulțime de opțiuni și merită să aveți o idee generală despre ceea ce fac.

Format arhivă: Din opțiunile de aici, formatul de compresie propriu-zis 7-zip, 7z, face cea mai bună treabă de compresie, așa că vă recomandăm să utilizați acest lucru. Rețineți că oricine dezarhivează acest lucru va trebui să aibă și 7-Zip instalat.

Nivel de compresie: Se explică de la sine, într-adevăr. Pentru a obține compresia maximă din fișierele dvs. (în detrimentul unui proces de compresie mai lung), selectați „Ultra”.

Metoda de compresie: Există destul de multe alegeri aici, dar cea mai bună opțiune este LZMA 2, mai ales dacă PC-ul dvs. are un procesor quad-core sau mai puternic. LZMA 2 este cea mai modernă metodă de compresie existentă și ar trebui să fie compatibilă cu majoritatea sistemelor moderne.

Dimensiunea dicționarului: În general, cu cât este mai mare dimensiunea dicționarului, cu atât obțineți o compresie mai mare, dar unii utilizatori au spus că acest lucru se aplică doar până la un punct. Până la 128 MB puteți obține câștiguri mari, dar mai mult decât atât este doar incremental – nu economisiți atât de mult spațiu și faceți procesul de compresie mai lung.

Dimensiunea cuvântului: La fel ca dimensiunea dicționarului, cu atât mai mare este cu atât mai bună în teorie, dar acest lucru depinde de tipul de fișiere pe care le comprimați, deci nu există o regulă universală. În mod implicit, dimensiunea cuvântului va fi de 64 MB dacă utilizați metoda de compresie LZMA sau LZMA2 și este suficient de bun.

Dimensiune bloc solid: Aceasta îmbină împreună fișiere de o dimensiune similară, crescând și mai mult compresia. Cu toate acestea, acest lucru va face o diferență notabilă numai dacă toate fișierele pe care le comprimați sunt similare, ceea ce este puțin probabil. Cel mai bine lăsați-l ca 4 GB implicit.

Având în vedere toate aceste setări, mai jos sunt setările pe care le-am ales pentru a-mi comprima folderul de moduri Morrowind.

cum-să-creați-un-fișier-zip-7zip-setări

Înainte de a apăsa „OK” pentru a începe procesul de zipping, puteți alege, de asemenea, să „Divizați în volume”, care va împărți arhiva zip în mai multe altele mai mici (acestea trebuie apoi să fie toate în același folder când le dezarhivați) și puteți adăuga criptare la arhiva dvs. dacă securitatea este o prioritate.

Când sunteți gata, apăsați OK și lăsați fermitatea să înceapă!

Folosind setările de mai sus, am comprimat 1,1 GB de tot felul de fișiere legate de mod până la 398 MB, ceea ce este destul de bun dacă aș spune și eu.

Concluzie

Cu ghidul de mai sus, ar trebui să fiți activat și fixat în cel mai scurt timp, creând fișiere bine comprimate folosind ceea ce considerăm a fi cea mai bună metodă de zipping disponibilă. Desigur, o mare parte din compresia fișierelor depinde de fișierele reale pe care le comprimați, deci rețineți că rezultatele pot varia.

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x