Cum se creează un punct de restaurare cu un dublu clic în Windows 10

Cum se creează un punct de restaurare cu un dublu clic în Windows 10
⏱️ 5 min read

Punctele de restaurare a sistemului de pe Windows 10 vă permit să creați puncte la care puteți reveni atunci când lucrurile nu merg bine pe mașina dvs. Aceste puncte sunt de obicei create atunci când sunteți pe punctul de a instala o aplicație care poate provoca probleme sau când instalați drivere noi și știți că lucrurile nu pot merge bine.

Dacă aveți un punct de restaurare pe computer și acesta nu se comportă corect în prezent, puteți pur și simplu să restaurați computerul la punctul pe care l-ați creat înainte și totul ar trebui să revină la normal.

Legate de: Ce poate și ce nu poate face restaurarea sistemului sistemului dvs. Windows

Crearea unui punct de restaurare a sistemului în Windows 10 este ușoară, dar necesită trecerea prin mai multe ecrane. Din fericire, însă, există acum o modalitate mai ușoară care vă permite să creați un punct de restaurare cu doar un dublu clic pe computer.

Iată cum să activați un punct de restaurare a sistemului în Windows 10 și apoi să creați o comandă rapidă care vă ajută să îl creați rapid.

Activați punctul de restaurare a sistemului în Windows 10

Activarea punctului de restaurare a sistemului este la fel de ușoară ca accesarea setărilor și activarea unei opțiuni.

1. Lansați meniul Start și căutați și faceți clic pe „Creați un punct de restaurare”. Deschide setările punctului de restaurare a sistemului, unde puteți activa punctele de restaurare pentru computer.

2. Când se lansează caseta de dialog, asigurați-vă că vă aflați în fila „Protecție sistem”.

În secțiunea „Setări de protecție”, ar trebui să puteți vedea dacă punctul de restaurare a sistemului este sau nu activat pentru discul de sistem. Dacă scrie „Dezactivat”, faceți clic pe butonul „Configurați …” pentru a modifica opțiunea.

win10restore-configure

3. Faceți clic pe opțiunea „Activați protecția sistemului” de pe următorul ecran pentru a activa punctele de restaurare a sistemului pentru mașina dvs. Apoi, faceți clic pe „Aplicați” și apoi pe „OK” pentru a salva setările.

win10restore-turnon

Punctul de restaurare a sistemului a fost activat cu succes pe computerul dvs. Windows 10. Iată cum puteți crea o comandă rapidă care vă permite să creați rapid un punct de restaurare printr-un dublu clic pe computer.

Creați un punct de restaurare cu un dublu clic în Windows 10

Ceea ce veți face aici este să creați o comandă rapidă către scriptul care gestionează crearea unui punct de restaurare a sistemului. În acest fel, când faceți dublu clic pe comanda rapidă, lansați de fapt scriptul care apoi creează un punct de restaurare pentru dvs.

1. Mergeți la desktop și faceți clic dreapta pe orice spațiu gol și selectați „Nou” urmat de „Comandă rapidă”. Se va crea o nouă comandă rapidă către un element de pe desktop.

win10restore-new

2. Următorul ecran întreabă la ce element trebuie să conducă această comandă rapidă. În câmpul care scrie „Tastați locația elementului:” tastați următoarea locație, apoi faceți clic pe „Următorul” pentru a merge mai departe cu procesul de creare a comenzilor rapide.

win10restore-location

3. Pe ecranul care urmează, trebuie să introduceți un nume pentru comanda rapidă. Asigurați-vă că introduceți un nume care descrie ce face comanda rapidă, astfel încât să nu uitați niciodată pentru ce sarcină ați creat comanda rapidă. Am de gând să-l numesc „Create Restore Point”, deoarece se explică de la sine.

După introducerea numelui, faceți clic pe „Finalizare”.

win10restore-name

4. Ar trebui să vedeți comanda rapidă care apare pe desktop, dar nu este încă gata să ruleze. Faceți clic dreapta pe comanda rapidă și selectați opțiunea care spune „Proprietăți” pentru a deschide proprietățile comenzii rapide.

win10restore-properties

5. Faceți clic pe „Avansat …” în caseta de dialog cu proprietăți pentru a lansa setări avansate pentru comanda rapidă pe care ați creat-o.

win10restore-advanced

6. Bifați caseta care spune „Rulați ca administrator” și faceți clic pe „OK” pentru a salva setările. Crearea unui punct de restaurare a sistemului este o sarcină care necesită privilegii de administrator, deci ceea ce faceți aici este să dați comenzii rapide toate privilegiile de care are nevoie pentru a executa corect.

win10restore-runas

7. Faceți clic pe „Aplicare”, apoi faceți clic pe „OK” pe următorul ecran pentru a aplica și a salva setările.

win10restore-apply

8. Comanda rapidă pentru crearea unui punct de restaurare este acum gata de rulare și puteți face dublu clic pe acesta pentru a o lansa. Începe să creeze un punct de restaurare imediat ce este lansat și ar trebui să obțineți următorul ecran atunci când a creat cu succes un punct de restaurare.

win10restore-success

Concluzie

Dacă creați deseori puncte de restaurare a sistemului pe computerul dvs. Windows 10, dar nu vă plac toți pașii pe care trebuie să îi parcurgeți pentru a face acest lucru, aveți acum un mod ușor de a efectua sarcina cu o comandă rapidă, așa cum este descris mai sus.

Credit de imagine: Dispozitive Windows 10

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x