Cum se creează un USB Ubuntu bootabil în Windows

Cum se creează un USB Ubuntu bootabil în Windows
⏱️ 4 min read

Știm că există o mulțime de oameni care jură pe Ubuntu, dar există și utilizatori Windows care doresc doar să participe la platforma open-source. Dacă sunteți unul dintre aceștia din urmă, atunci ar putea fi util să aveți un USB USB bootabil, astfel încât să puteți rula sistemul de operare fără a vă angaja la o instalare completă. Vă poate ajuta, de asemenea, dacă doriți să utilizați Ubuntu relativ sigur pe computerele publice din locuri îndepărtate, pornind-o cu tot software-ul dvs. esențial din mers.

Dacă căutați acest lucru, acest ghid vă va arăta cum să creați un Ubuntu USB bootabil în Windows.

Mai întâi, va trebui să descărcați cea mai recentă versiune de Ubuntu de pe site-ul oficial Ubuntu. (Obțineți versiunea implicită pe 32 de biți, deoarece aceasta va rula pe o gamă mai largă de mașini.)

Dacă nu aveți internet super-rapid în timp ce se întâmplă (este o descărcare de 1,4 GB de pe un server destul de lent), puteți descărca instrumentul pe care îl vom folosi pentru a crea USB-ul bootabil. Este UNetbootin-ul încercat și testat și îl puteți descărca de aici.

Cu UNetbootin și fișierul ISO Ubuntu descărcat, este timpul să le uniți pe cele două.

Deschideți UNetbootin și selectați „Diskimage”. Din meniul derulant de lângă el, selectați ISO, apoi faceți clic pe pictograma cu trei puncte pentru a încărca ISO ISO pe care l-ați descărcat mai devreme pe hard disk.

Aici puteți selecta în schimb opțiunea „Distribuție”, care va descărca automat Ubuntu (sau orice versiune Linux doriți), dar ultima verificare a acestei liste nu avea versiunea pe 32 de biți a ultimei Ubuntu, deci obținerea ISO direct funcționează mai bine în acest caz. Totuși, este bine de știut.

Sub aceasta, puteți alege cât spațiu doriți să păstrați la reporniri. (Este cunoscut sub numele de „persistență” și vă permite să salvați fișierele, setările și așa mai departe.) Nu atingeți acest lucru deoarece are tendința de a nu funcționa. (Vă vom arăta cum să vă faceți Ubuntu USB persistent în scurt timp.)

În meniul derulant „Type” din partea de jos, asigurați-vă că este selectat „USB Drive”, selectați directorul Drive al unității USB de lângă acesta, apoi faceți clic pe „OK” pentru a începe procesul. După câteva minute, procesul va fi complet.

Acum aveți o versiune bootabilă, portabilă Ubuntu.

Cum Se Remediază Datele Mobile Car...
Cum Se Remediază Datele Mobile Care Nu Funcționează Pe Android

Adăugarea Persistenței la USB-ul bootabil

Înainte de al rula, va trebui să creați un fișier „casper-rw”, ceea ce permite versiunii dvs. portabile de Ubuntu să salveze fișiere și să le păstreze. Pentru a face acest lucru, va trebui să descărcați un instrument numit PDL Casper-RW Creator pentru Windows, care este cel mai rapid și mai simplu mod de a crea un fișier de persistență funcțional.

create-bootable-ubuntu-usb-pdl-casper-rw-creator

Utilizarea instrumentului este simplă – trebuie doar să selectați unitatea pe care este conectată unitatea flash USB, apoi trageți glisorul până la maximum 4090 MB, ceea ce reprezintă cantitatea de spațiu de stocare pe care o puteți dedica fișierului de persistență. Evident, aceasta va fi condiționată de cât spațiu aveți pe unitatea flash USB după ce ați instalat Ubuntu pe ea.

Apoi, va trebui să accesați directorul „boot / grub” de pe noua unitate USB USB creată și să deschideți fișierul „grub.cfg”. Aici, căutați linia care spune:

După cuvântul „stropire”, lăsați un spațiu și scrieți „persistent”, apoi salvați fișierul de configurare.

create-bootable-ubuntu-usb-persistent-grub-cfg-x

Reporniți computerul, apoi apăsați în mod repetat tasta pentru a intra în BIOS. (Acest lucru variază, dar în cazul meu este F2 sau Ștergere.)

Asigurați-vă că unitatea USB Ubuntu este prima în ordinea de încărcare, ceea ce va asigura că ori de câte ori este introdus, computerul dvs. va porni pe Ubuntu, mai degrabă decât Windows sau alte sisteme de operare. (Unitatea USB ar trebui să fie în topul ordinii de încărcare în mod implicit, dar pe computerul meu a trebuit să intru în BIOS, apoi să ieșesc, doar pentru a-i reaminti – este o ciudățenie care se întâmplă pe destul de multe computere.)

În meniul Ubuntu, alegeți „Încercați Ubuntu fără instalare” pentru a-l rula.

create-bootable-ubuntu-usb-ubuntu-desktop

Concluzie

Acum aveți o unitate Ubuntu portabilă pe care o puteți lua oriunde cu voi. Este o opțiune excelentă în ceea ce privește securitatea, asigurându-vă că nu trebuie să intrați și să vă lăsați datele pe computerele străine sau publice. Totuși, ca măsură suplimentară, nu uitați să vă protejați prin parolă unitatea Ubuntu.

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x