Cum se curăță cache-ul din Safari pe Mac

Cum se curăță cache-ul din Safari pe Mac
⏱️ 2 min read

Cea mai recentă versiune de Safari de pe Mac vă permite să curățați fișierele cache în mod individual, în loc să eliminați toate datele de navigare, cum ar fi istoricul de navigare, cookie-urile și alte date. În timp ce Safari vine preîncărcat cu opțiunea de a curăța cache-ul, acesta nu vă permite să îl accesați cu ușurință. Indiferent cât de mult încercați să-l găsiți în meniurile din browser, nu îl veți putea găsi deoarece este ascuns într-un meniu. Următorul ghid vă va învăța cum să activați acel meniu ascuns pentru a accesa și utiliza caracteristica de curățare a cache-ului Safari.

Curățarea cache-ului în Safari pe un Mac

1. Lansați Safari pe Mac făcând clic pe pictograma Safari din Launchpad.

2. Când se lansează Safari, faceți clic pe meniul „Safari” din colțul din stânga sus și selectați „Preferințe …” pentru a fi dus la panoul Setări al browserului.

3. Când se lansează panoul Preferințe, faceți clic pe fila „Avansat”.

cleancache-avansat

4. Odată ce vă aflați în fila „Avansat”, ar trebui să vedeți opțiunea „Afișați meniul Dezvoltare în bara de meniu”. Bifați-l pentru a afișa meniul Dezvoltator în Safari. În acel meniu se află opțiunea de curățare a cache-ului.

cleancache-unhide

5. Acum, accesați meniul nou deblocat făcând clic pe „Dezvoltare” din partea de sus și selectați opțiunea care spune „Empty Caches” pentru a curăța cache-urile din browser.

cleancache-gol

6. De îndată ce faceți clic pe opțiune, Safari ar trebui să înceapă curățarea cache-ului. S-ar putea să vă așteptați să apară un mesaj de confirmare după ce memoria cache a fost ștearsă, dar nu veți primi acest lucru, deoarece totul rulează doar în fundal.

7. Dacă se întâmplă să utilizați funcția mai frecvent, puteți utiliza comanda rapidă de la tastatură „Comandă + Opțiune + E” pentru a curăța rapid cache-ul din browser.

Dacă nu mai doriți să utilizați funcția, puteți ascunde meniul Dezvoltare accesând panoul Preferințe și făcând clic pe fila Avansat și debifând opțiunea pe care ați selectat-o ​​mai sus. Aceasta ar trebui să elimine meniul Dezvoltare din bara de meniu din browserul dvs.

Concluzie

Dacă aveți probleme în Safari pe Mac-ul dvs. și credeți că se datorează fișierelor cache vechi stocate în browserul dvs., le puteți elimina pe toate folosind metoda de mai sus.

Spuneți-ne dacă acest lucru v-a ajutat!

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x