Cum se depanează o conexiune pentru căști fără fir

Cum se depanează o conexiune pentru căști fără fir

Căștile fără fir sunt grozave în aproape toate modurile – deși pot fi predispuse la căderi de conexiune, precum și să nu se conecteze pentru început. Acest articol va acoperi câțiva pași care trebuie luați atunci când căștile fără fir pur și simplu nu vor fi descoperite și când acestea nu se vor asocia cu dispozitivele dvs.

Uitați și reasociați dispozitivul

Dacă nu este prima dată când împerecheați căștile Bluetooth, încercați să „uitați” dispozitivul din setările Bluetooth. Apoi, puneți căștile înapoi în modul de asociere și asociați-le la fel cum ați făcut-o prima dată. Acest lucru este în esență același cu o „resetare hard”. Pentru a împerechea din nou, apăsați și mențineți apăsat butonul de asociere de pe căștile fără fir pentru câteva secunde, apoi selectați dispozitivul în setările Bluetooth.

Scoateți căștile de pe un dispozitiv asociat anterior

Dacă ați asociat anterior căștile cu un dispozitiv, este posibil ca căștile asociate cu acel dispozitiv să fie în apropiere. Fie decuplați și scoateți căștile din setările dispozitivului suspectat, fie țineți apăsat butonul de asociere de pe căști. Procedând astfel, veți putea asocia cu dispozitivul preferat.

Evitați interferențele

Uneori, camera în care vă aflați și obiectele din jurul dvs. pot provoca o calitate audio proastă și chiar căderea conexiunii sau întârzierea. De exemplu, dacă routerul dvs. WiFi transmite la 2,4 Ghz și se află în apropiere, probabil că veți vedea interferențe în căștile fără fir, deoarece acestea transmit la aceeași frecvență. În general, stați departe de orice dispozitiv care transmite unde, cum ar fi microunde, routerele WiFi și alte dispozitive Bluetooth. Credeți sau nu, lumina fluorescentă poate provoca, de asemenea, interferențe.

Căutați un driver de computer

Dacă asociați căștile wireless la computer, verificați mai întâi dacă PC-ul are hardware compatibil Bluetooth. În plus, veți dori să descărcați un driver actualizat. Driverele sunt programe software pentru gestionarea și manipularea dispozitivelor Bluetooth. Pentru a descărca driverul specific de care aveți nevoie, căutați online numărul modelului computerului dvs. dacă acesta este pre-construit. Dacă l-ați construit singur, căutați numărul modelului aferent cipului dvs. Bluetooth situat în slotul PCI.

pereche-căști-pci-express

Țineți șoferii actualizați pentru a atenua orice problemă viitoare.

Păstrați bateria încărcată

Dacă căștile dvs. sunt descărcate, uneori nu va fi posibilă o asociere. Acest lucru se datorează restricțiilor pe căști bazate pe gestionarea energiei. Acuzați-le, cel puțin câteva minute, și încercați din nou procesul de asociere.

Amintiți-vă garanția

Există garanții pentru a vă proteja, consumatorul. Dacă toate celelalte nu reușesc, căutați ca dispozitivul dvs. să fie acoperit și înlocuit sub garanția producătorului. Puteți face acest lucru fie vizualizând cardul de garanție, fie contactând echipa de asistență pentru clienți a mărcii dvs. și făcând referință la numărul de serie al căștilor.

Concluzie

Sperăm că astfel articolul a reușit să-ți asocie căștile cu dispozitivul și să funcționeze din nou fără probleme. Dacă aveți întrebări, chiar și cele referitoare la un anumit model, lăsați un comentariu mai jos, unde vă putem contacta.