Cum se descarcă și se instalează Microsoft Edge Preview pe macOS

Cum se descarcă și se instalează Microsoft Edge Preview pe macOS

Pentru cei dintre voi care sunteți utilizatori frecvenți de Microsoft Edge pe Windows și dețineți și un Mac, veți fi fericiți să știți că Microsoft și-a anunțat recent intențiile de a aduce Edge pe macOS. Această versiune MacOS a Microsoft Edge este construită pe Chromium și va fi disponibilă oficial pentru descărcare în curând.

Între timp, previzualizările pentru dezvoltatori ale Microsoft Edge sunt disponibile pentru descărcare de pe serverele Microsoft, deci dacă doriți să îl testați, îl puteți descărca și instala prin utilizarea ghidului de mai jos.

Microsoft a lansat două versiuni pentru versiunea MacOS a Edge: versiunea Canary și versiunea Developer. Construirea Canary este actualizată zilnic pentru a remedia problemele întâmpinate de diferiți utilizatori, în timp ce versiunea pentru dezvoltatori este actualizată săptămânal.

Actualizările pentru ambele versiuni sunt oferite prin intermediul browserului în sine (similar cu ceea ce face Chrome), astfel încât nu veți fi deranjați de actualizări. Deși ambele versiuni de construcție s-au dovedit a fi destul de stabile în testarea noastră, trebuie să știți că aceasta este încă o previzualizare (o aplicație pentru dezvoltatori) și nu a fost lansată oficial ca aplicație completă de către Microsoft încă. S-ar putea să vă confruntați cu anumite probleme în timp ce utilizați browserul. De asemenea, nu este recomandat să îl utilizați ca browser principal.

Instalarea versiunii este destul de ușoară:

1. Navigați la Site-ul Microsoft și selectați versiunea de previzualizare Microsoft Edge pe care ați prefera să o descărcați. Versiunea beta nu este încă disponibilă, așa că aveți de ales versiunile Dev și Canary.

2. Odată descărcat, pur și simplu instalați-l în folderul „Aplicații” (sau în orice altă locație preferată) așa cum ați face pentru orice aplicație nativă.

3. Odată ce aplicația a fost instalată cu succes, o puteți deschide din folderul Aplicații.

Site-ul Microsoft Edge Mac Mte

4. Dacă aveți Chrome instalat pe Mac, Edge va importa automat toate datele (marcaje, istoricul de navigare, parolele salvate etc.) din Chrome pentru a vă ajuta puțin să începeți să îl utilizați. De asemenea, puteți alege să „Începeți de la zero” dacă doriți să faceți acest lucru.

Import Microsoft Edge Mac

Microsoft a lucrat la interfața de proiectare pentru ca aplicația să se simtă ca o aplicație nativă pentru Mac, alături de adăugarea de comenzi rapide de la tastatură Mac. (Nu cred că o aplicație poate fi vreodată completă fără suport pentru comenzi rapide.) Aplicația macOS are, de asemenea, un mod întunecat care oferă suport pentru modul întunecat nativ al Apple. În mod similar, controalele de confidențialitate și alte caracteristici suplimentare sunt în curs de desfășurare pentru viitoarele versiuni Edge (atât Windows, cât și Mac), așadar așteptați-le să fie adăugate în curând.

Pictogramă Mac Microsoft Edge

Nu există încă o dată de lansare confirmată (sau provizorie) pentru versiunea finală, dar, din moment ce versiunile dezvoltatorilor au fost puse la dispoziția publicului, ne așteptăm să nu fie atât de departe. Fiți la curent cu site-ul nostru pentru mai multe actualizări.

Dacă ați descărcat și ați încercat Microsoft Edge pe Mac, anunțați-ne ce părere aveți despre el în secțiunea de comentarii de mai jos!