Come scaricare e installare Windows 10

Cum se descarcă și se instalează Windows 10

⌛ Reading Time: 5 minutes

A trecut mult timp de la lansarea inițială a Windows 10 și, dacă v-ați pierdut șansa de a obține un upgrade gratuit pe un PC existent sau doriți să îl instalați complet pe un PC nou, este posibil să aveți nevoie de puțin ajutor.

Pentru asta suntem aici. Iată cum puteți descărca și instala Windows 10 pe computer. Să te pregătim.

Notă: dacă în schimb doriți să actualizați computerul Windows 7/8 pe care îl utilizați deja, faceți clic aici pentru a consulta Ghidul nostru de actualizare Windows 10.

Cerințe preliminare pentru descărcarea și instalarea Windows 10

Înainte de a ne scufunda în carnea acestui lucru, iată câteva lucruri de care va trebui să urmați acest ghid:

  • Un PC Windows separat de cel pe care instalați Windows 10 pentru a crea suportul de instalare.
  • O unitate flash USB de 8 GB sau mai mare pentru a crea suportul de instalare.

Odată ce aceste condiții prealabile sunt luate în considerare, este timpul să obțineți instalatorul.

Achiziționarea instrumentului de creare a mass-media

Primul, faceți clic aici pentru a accesa pagina de descărcare, apoi faceți clic pe „Descărcați instrumentul acum” și apăsați „Salvare” în fereastra pop-up. În mod implicit, fișierul .exe pe care tocmai l-ați descărcat ar trebui să meargă în folderul Descărcări.

Odată ce ați descărcat Instrumentul de creare media, faceți clic pe .exe fie în browserul dvs., fie în folderul în care l-ați descărcat. Veți primi o solicitare de control al contului de utilizator. Faceți clic pe Da pentru a rula Instrumentul de creație.

Instalați Windows 10 2021 Pasul 2

Apoi, veți obține un EULA. Citiți la discreția dvs. și faceți clic pe Accept pentru a continua.

În ecranul următor, veți avea opțiunea de a „actualiza acest computer acum” sau „Creați suporturi de instalare pentru un alt computer”. Faceți clic pe „Creați suporturi de instalare” și continuați cu secțiunea următoare.

Alegerea versiunii dvs. de Windows 10 și crearea suportului de instalare

Veți avea câteva opțiuni diferite din care să alegeți.

Instalați Windows 10 2021 Pasul 3

Limbajul și ediția se explică oarecum, dar arhitectura poate să nu fie, în funcție de vârsta computerului pe care veți instala Windows 10. Dacă CPU-ul dvs. acceptă Windows pe 64 de biți, în general veți dori să instalați versiunea pe 64 de biți a sistemului de operare, chiar dacă nu aveți mai mult de 4 GB RAM, din motive de compatibilitate.

32 de biți este recomandat numai pentru instalarea Windows 10 pe mașini mai vechi care nu au suport pentru o versiune de 64 de biți de Windows, iar alegerea ambelor este, în general, o risipă de lățime de bandă și spațiu pe unitatea externă.

Instalați Windows 10 2021 Pasul 4

După ce ați confirmat selecția, faceți clic pe „Următorul”, apoi selectați „unitate flash USB”.

Instalați Windows 10 2021 Pasul 5

Pe ecranul următor, selectați unitatea flash USB din meniul derulant și faceți clic din nou pe „Next”.

Instalați Windows 10 2021 Pasul 6

Va trebui să așteptați descărcarea versiunii selectate de Windows 10. Dacă, din orice motiv, ați fost împotriva sfaturilor noastre și ați ales „Ambele” în loc de 32 de biți sau 64 de biți, așteptați-vă ca timpul de descărcare să fie mai lung. Așa cum spune instalatorul, nu ezitați să continuați să utilizați computerul – pur și simplu nu încercați să închideți fereastra sau să opriți mașina în timp ce funcționează.

Instalați Windows 10 2021 Pasul 7

După finalizarea descărcării, Instrumentul de creație va folosi automat fișierele pentru a crea suportul de instalare. Când ați terminat, ar trebui să obțineți un ecran care seamănă cu cel de mai jos. Faceți clic pe „Finalizare” și sunteți bine să plecați.

Instalați Windows 10 2021 Pasul 8

Rularea programului de instalare pe noul computer

Acum, după ce ați creat suportul de instalare, va trebui să conectați unitatea USB la noul computer și să îl porniți. Majoritatea computerelor ar trebui să vă înregistreze automat unitatea USB și să vă pornească în programul de instalare Windows 10, care vă va conduce automat prin procesul de configurare.

Cu toate acestea, dacă vă conectați unitatea USB și nu se întâmplă nimic, poate fi necesar să o setați manual ca prima unitate de încărcare din BIO-urile computerului. Instrucțiunile pentru a face acest lucru vor varia de la un computer la altul, dar, în general, se păstrează F8 sau F12 vă va porni în BIO la pornire. Dacă aveți probleme la setarea unității USB ca primă unitate de pornire sau la intrarea în BIO-uri de pe aparat, consultați manualul de instrucțiuni sau site-ul web al producătorului pentru mai multă asistență.

Încheierea

Odată ce ați terminat de parcurs programul de instalare de pe noul computer, felicitări! Ați instalat Windows 10. În acest moment, primul lucru pe care l-am recomanda majorității utilizatorilor este să consultați ghidul nostru privind configurarea unui nou computer Windows 10.

Legate de:

  • Cum să programați oprirea și pornirea Windows 10
  • Cum se repară copierea și lipirea care nu funcționează în Windows 10
  • Cum să verificați dacă o unitate USB este bootabilă sau nu în Windows 10

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.