Cum se deschid fișiere WIM în Windows 10

So öffnen Sie WIM-Dateien in Windows 10
⏱️ 3 min read

Ați întâlnit vreodată un fișier WIM în Windows 10 și nu știați ce să faceți cu el? Făcând dublu clic pe el nu pare să facă nimic. Aici vă explicăm ce sunt fișierele WIM și cum puteți deschide un fișier WIM în Windows 10.

Cum Se Remediază Datele Mobile Car...
Cum Se Remediază Datele Mobile Care Nu Funcționează Pe Android

Ce este WIM?

WIM înseamnă Windows Imaging Format. Acesta este un format de disc folosit pentru codificarea imaginilor. A fost introdus pentru prima dată în Windows Vista de Microsoft. Avantajul formatării imaginilor utilizând un format WIM este că este optimizat – fișierul comprimat are o amprentă mult mai mică comparativ cu imaginea originală. Există șase tipuri de resurse WIM într-un astfel de fișier:

  • Resursă de metadate
  • Caută masa
  • Date XML
  • Tabel de integritate
  • Antet
  • Resursă fișier

Imaginile WIM pot fi pornite. De fapt, DVD-urile de configurare Windows conțin fișiere WIM, care pot fi manipulate dacă instalarea Windows în mod repetat nu funcționează.

Fișierele WIM sunt utilizate pe scară largă pentru a gestiona fișiere critice pentru sistem, inclusiv actualizări, componente și chiar drivere. Ele sunt, de asemenea, utilizate pentru a gestiona pornirea sistemului de operare. Fără fișierul WIM corect, este posibil să nu puteți porni un sistem de operare Windows sau să instalați unul nou. Dacă vă aflați în această poziție atunci când încercați să rulați Windows 10, este înțelept fie să înlocuiți fișierul .wim, fie să îl extrageți și să înlocuiți informațiile cu date care nu au fost corupte (dacă bănuiți că fișierul .wim este corupt) .

Cum se deschid fișiere WIM în Windows 10

Există mai multe metode de extragere a fișierelor WIM în Windows. Cea mai cunoscută dintre acestea este WinZip. Puteți încerca aplicația gratuit, fără restricții în ceea ce privește timpul și cantitatea de date pe care o pot extrage. Programul are o amprentă mică și nu ocupă mult RAM, deci nu încetinește computerul.

Alte programe de extragere WIM includ 7-Zip. Programul este compatibil cu toate versiunile de Windows din Windows 2000, Windows Vista, Windows 10 și multe altele.

Utilizare PeaZip pentru a deschide și modifica fișierele .wim

Acest utilitar de extracție și compresie este, de asemenea, foarte ușor și poate fi utilizat ca manager de fișiere. În plus față de extracție și compresie, puteți utiliza și PeaZip pentru a alătura și împărți diferite tipuri de fișiere. Acest lucru îl face deosebit de bun pentru artiștii care au nevoie să editeze muzică sau videografie. PeaZip acceptă o mare varietate de tipuri de fișiere, inclusiv .zip, .tar, .wim și .gzip.

Cu PeaZip, nu numai că puteți deschide fișiere .wim, dar puteți modifica și informațiile incluse. Acest lucru este important dacă aveți probleme la instalarea Windows 10 și ați redus problema la o problemă cu fișierul .wim. PeaZip oferă criptare puternică și alte caracteristici de securitate, astfel încât să o puteți utiliza și pentru a vă proteja datele sensibile.

Încheierea

Fișierele WIM sunt importante și sunt utilizate în multe aspecte ale rularii Windows 10, în special în instalarea sistemului de operare. Există multe scenarii în care fișierele WIM pot necesita editare, cum ar fi dacă sistemul de operare nu se instalează corect. În acest caz, puteți utiliza oricare dintre metodele de mai sus pentru a deschide fișierele WIM și a face modificările necesare cu ușurință și fără a cheltui un ban.

Legate de:

  • Cum să faceți capturi de ecran în Windows 10
  • Cum să vă formatați unitățile USB în Windows 10
  • Cum se remediază camera web sau camera care nu funcționează în Windows 10

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x