Cum se deschid fișiere Zip și RAR în Google Drive

Cum se deschid fișiere Zip și RAR în Google Drive
⏱️ 5 min read

Google Drive nu vă permite să lucrați cu fișiere Zip sau RAR fără a le descărca mai întâi pe un computer. Acest lucru poate fi foarte deranjant, mai ales dacă aveți de-a face cu mai multe fișiere comprimate. O aplicație externă numită ZIP Extractor vă ajută în aceste situații. Să aruncăm o privire mai atentă la modul de deschidere a fișierelor Zip și RAR în Google Drive.

Folosind ZIP Extractor pentru a extrage fișiere Zip în Google Drive

În timp ce Google Drive vă permite să vizualizați conținutul unui fișier comprimat care a fost încărcat, nu există nicio opțiune de previzualizare. De asemenea, nu puteți descărca fișierele individuale într-un folder zip.

Pentru a rezolva problema, trebuie să instalați o aplicație numită ZIP Extractor. Este disponibil atât ca Aplicația GSuite și a Extensie Chrome.

Extractor zip pentru Google Drive G Suite

Înainte de a instala aplicația, va trebui să acordați permisiunea către ZIP Extractor pentru a se adăuga la Google Drive și, în consecință, pentru a vizualiza și gestiona fișierele. Acestea sunt permisiuni standard de securitate care pot fi date în mod liber, deoarece aceasta este o aplicație GSuite de încredere. Este o instalare curată, care nu necesită mult timp.

Unitate extractor zip

Ecranul de permisiuni pentru aplicația GSuite arată ușor diferit în comparație cu extensia Chrome. Următorul ecran este pentru aplicația GSuite.

Acordați permisiunea de decomprimare online a fișierelor zip către Google Drive

Accesarea datelor din folderele zip

După ce aplicația terță parte a fost instalată pe Google Drive, o puteți localiza cu ușurință oricând din „Unitatea mea -> Mai multe -> Extractor zip”.

Localizarea extensorului zip în Google Drive

De îndată ce ajungeți la ecranul de pornire ZIP Extractor, veți vedea o listă cu mai multe fișiere comprimate conținute în Google Drive. Găsiți folderul zip la care aveți nevoie de acces. Faceți clic pe „Deschideți codul ZIP din Google Drive”.

Ecran de pornire cu extractor zip

Selectați toate fișierele pe care trebuie să le vedeți în Google Drive. Toate pot fi selectate împreună, care este opțiunea implicită. Faceți clic pe „Extrageți” pentru a trece la pasul următor.

Gata pentru extragerea fișierelor Zip Google Drive

Odată ce extracția sa terminat, puteți vizualiza cu ușurință fișierele dezarhivate. Faceți clic pe „Vizualizați fișierele” pentru a continua mai departe.

Extragerea fișierelor zip complete

În pasul următor, ar trebui să puteți vizualiza toate datele dezarhivate dintr-un dosar din Google Drive. Acestea pot fi acum descărcate separat. Cu ZIP Extractor, puteți utiliza selectiv un număr limitat de fișiere arhivate. Acest lucru este foarte util dacă doriți să descărcați și să transferați executabilul unui software fără a descărca toți biții individuali.

O calitate uimitoare a ZIP Extractor este că poate extrage, de asemenea, dosare zip protejate prin parolă. Parola este utilizată numai pe computerul dvs. pentru a deschide fișierul ZIP și nu este trimisă niciodată prin rețea.

Fișiere comprimate vizualizate în Google Drive

rezumat

Comprimarea unui fișier rămâne una dintre cele mai bune modalități de a transfera și păstra date sensibile. În timp ce Google Drive a lucrat la numeroase funcții pentru a acoperi modalitățile de explorare a fișierelor zip, aplicațiile terțe, cum ar fi Zip Extractor, sunt în prezent cea mai bună soluție.

Rețineți, de asemenea, că fișierele extrase pot ocupa mult spațiu de stocare (motivul pentru care sunt comprimate în primul rând), deci va trebui să curățați și să eliberați frecvent spațiul din Google Drive.

Aveți nevoie de ajutor pentru accesarea folderelor cu fermoar de pe computer? Vă rugăm să citiți acest ghid și să ne anunțați cum ați făcut-o. Așteptăm cu nerăbdare să vă citim comentariile.

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x