Aveți un fișier Photoshop (.psd) pe care trebuie să îl deschideți, dar nu aveți Photoshop? În acest ghid veți învăța câteva moduri diferite de a deschide gratuit un fișier Photoshop fără a plăti pentru Photoshop.

Previzualizare pe Google Drive

Puteți utiliza această metodă indiferent de tipul de sistem de operare pe care îl aveți. Încărcați doar fișierul PSD pe Google Drive. Veți putea previzualiza fișierul.

Cum se deschide un fisier PSD fara Photoshop
1611757205 771 Cum se deschide un fisier PSD fara Photoshop

Odată ce previzualizați fișierul, puteți face o captură de ecran și apoi puteți deschide fișierul de captură de ecran într-un alt program.

Iată câteva comenzi rapide pentru a face capturi de ecran pe diferite sisteme de operare:

  • Windows: Win + Shift + S
  • Mac: Comandă + Shift + 4
  • ChromeOS: Ctrl + Shift + []]](tastă comutare fereastră)

IrfanView (numai pentru Windows)

InfranView este un program gratuit pe care îl puteți descărca de pe Windows. Vă va permite să afișați un fișier PSD Photoshop, precum și să îl salvați într-o grămadă de alte formate populare. Cu toate acestea, nu acceptă straturi în fișierele Photoshop, așa că totul va fi îmbinat într-un singur strat.

Descărcați IrfanView aici.

Previzualizare (numai pentru Mac)

Programul de previzualizare încorporat pe MacOS poate deschide fișiere Photoshop. Doar faceți clic dreapta pe fișier, alegeți „Deschideți cu”, apoi „Previzualizați”. Odată ce fișierul este deschis în Previzualizare, îl puteți exporta în alte formate alegând „Fișier”, apoi „Export …”. Meniul Export are un meniu derulant în care puteți selecta formatul. La fel ca IrfanView, informațiile de nivel nu sunt acceptate.

1611757205 552 Cum se deschide un fisier PSD fara Photoshop

GIMP

GIMP este o alternativă gratuită, open source la Photoshop. Poate deschide fișiere PSD și chiar păstrează informațiile de nivel. GIMP este cea mai puternică opțiune din această listă și vă va permite să faceți alte modificări ale fișierului.

Pentru a deschide mai întâi un fișier Photoshop în GIMP descărcați și instalați GIMP.

Apoi, deschideți fișierul Photoshop în GIMP. Folosiți doar setările implicite pentru a converti fișierul.

1611757205 304 Cum se deschide un fisier PSD fara Photoshop

Acum aveți acces la imaginea din GIMP, inclusiv toate straturile! Puteți edita imaginea sau o puteți exporta în orice format. Este posibil ca GIMP să nu păstreze toate informațiile de text sau stilurile de straturi.

1611757205 772 Cum se deschide un fisier PSD fara Photoshop

Acum știți că nu aveți nevoie de Photoshop pentru a deschide fișiere PSD!