Cum se deschide un link Magnet în orice browser

Cum se deschide un link Magnet în orice browser
⏱️ 5 min read

De mult timp, legăturile magnet au fost un pilon al tuturor browserelor web majore, făcând viața puțin mai ușoară pentru oamenii care descarcă fișiere torrent. Dar ce sunt mai exact legăturile magnetice? Cum le configurați și le deschideți? Și cum schimbați programul la care se leagă? Le dezvăluim aici.

Notă: Va trebui să aveți o platformă Bittorrent de genul Vuze, Utorrent sau Transmitere pentru a utiliza legături magnetice.

Ce este o legătură magnetică?

În primul rând, o introducere rapidă. Legăturile magnetice și fișierele torrent merg mână în mână, dar nu sunt exact același lucru. De fapt, dacă utilizați un link magnet, nici măcar nu trebuie să descărcați un fișier torrent pentru a începe descărcarea conținutului. Informațiile sale cruciale de identificare – hashul – sunt calculate pe un anumit site web, mai degrabă decât pe clientul torrent și trimise direct la programul dvs. Bittorrent.

Avantajele acestui fapt sunt că un site nu mai trebuie să găzduiască fișierul torrent original, ci doar furnizați linkul. Pentru utilizator, acest lucru elimină necesitatea de a descărca un fișier torrent înainte de a descărca conținutul, iar pentru site, economisește lățimea de bandă, deoarece nu are nevoie să găzduiască fișiere pe serverele sale.

Marea majoritate a site-urilor torrent folosesc zilele acestea linkuri magnetice.

Deschideți linkuri magnetice în Chrome

Mai întâi, va trebui să vă asigurați că Chrome vă va permite să creați legături magnetice. Pentru aceasta, accesați Setări, apoi faceți clic pe pictograma meniului din partea stângă sus, „Avansat”, apoi „Confidențialitate și securitate”.

Apoi, faceți clic pe „Setări de conținut -> Handlers” și „Permiteți site-urilor să solicite să devină handlers implicite pentru protocoale (recomandat)”.

cum-se-deschide-magnet-link-uri-crom-handlers

Trebuie doar să găsiți un site de descărcare torrent care găzduiește legături magnetice (majoritatea le fac), selectați fișierul pe care doriți să îl descărcați și alegeți „Descărcare magnet”, dacă există o astfel de opțiune. Dacă nu, selectați opțiunea de descărcare implicită și există șanse mari să fie un link magnetic.

Dacă descărcați un link magnetic, veți primi un mesaj care vă va oferi deschiderea linkului magnetic cu platforma dvs. Bittorrent la alegere.

În cazul nostru acesta este Vuze. Când Chrome vă întreabă dacă doriți să vă deschideți clientul Bittorrent, bifați caseta care spune „Deschideți întotdeauna aceste tipuri de linkuri în aplicația asociată”.

cum-se-deschide-linkurile-magnet-crom-vuze-launcher

Deschideți linkurile Magnet în Firefox

Pentru a deschide link-uri magnet în Firefox, găsiți din nou un fișier torrent pe care doriți să îl descărcați și ar trebui să apară o fereastră pop-up care vă întreabă cu ce program (de obicei clientul dvs. de bit torrent) doriți să deschideți fișierul. Pentru a reseta asocierea și a face ca dialogul să apară din nou, procedați în felul următor.

În bara de adrese Firefox, introduceți about:config, apoi pe acea pagină căutați network.protocol-handler.expose.magnet. Faceți clic dreapta pe această preferință și faceți clic pe „Comută” pentru a vă asigura că „Valoarea” este setată la „fals”.

Deschideți Magnet Links Firefox

Deschideți linkurile Magnet în alte browsere

Dacă aveți deja un client Bittorrent, procesul de asociere a legăturilor magnet în alte browsere este în mare măsură similar. Trebuie doar să găsiți fișierul pe care doriți să îl descărcați, faceți clic pe el și, dacă este un link magnet, atunci clientul dvs. Torrent ar trebui să se deschidă automat, sau este posibil să primiți o solicitare care să vă întrebe dacă doriți să deschideți fișierul magnet cu aplicația dvs. Bittorrent, cum ar fi acest mesaj în Microsoft Edge, care este ilustrat mai jos.

cum-se-deschide-magnet-link-uri-margine-prompt

Dacă nu se întâmplă nimic când faceți clic pe linkul magnet sau primiți mesajul că „acest fișier nu are o aplicație asociată cu acesta”, atunci trebuie să creați manual asocierea fișierelor.

Accesați Editorul de registry Windows (Victorie + R, introduce regedit în casetă) și navigați la următoarea locație:

În panoul de registry din dreapta, sub „Date”, acesta ar trebui să afișeze directorul aplicației dvs. Bittorrent urmat de un alt text. Deci, pentru Utorrent în directorul său implicit, ar trebui să arate astfel:

cum-deschide-magnet-link-uri-regedit

Dacă informațiile de sub Date nu se potrivesc cu directorul dvs. client Bittorrent, faceți clic dreapta pe „(Implicit)”, faceți clic pe „Modificați” și introduceți directorul corect pentru executabilul client Bittorrent, asigurându-vă că este urmat de "%1" /SHELLASSOC.

După ce ați făcut acest lucru, toate browserele dvs. ar trebui să asocieze legături magnetice cu aplicația dvs. Bittorrent la alegere.

Acum ați făcut asta, de ce să nu aflați cum să vizionați videoclipuri și filme cu prietenii dvs. online? De asemenea, torentele pot fi o zonă tulbure din punct de vedere juridic. Iată tot ce trebuie să știți despre legalitatea descărcării fișierelor torrent.

Credit de imagine: Pagina principală a site-ului pirate bay de Casimiro PT / Shutterstock

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x