Cum se dezactivează automat iluminarea din spate a tastaturii Mac după inactivitate

Cum se dezactivează automat iluminarea din spate a tastaturii Mac după inactivitate
⏱️ 2 min read

Tastatura cu iluminare din spate a Macbook-ului este una dintre cele mai mari caracteristici ale sale, care, în afară de funcționalitatea sa, arată și ea destul de cool. După cum sugerează și numele, această caracteristică funcționează prin iluminarea tastelor cu o lumină de fundal, permițându-vă să vizualizați tastele în întuneric. Deși funcția este foarte utilă, unii utilizatori ar putea opta pentru a menține această opțiune sau ar putea dori să se oprească automat după o anumită perioadă de inactivitate.

Puteți opri automat iluminarea din spate a tastaturii apăsând F5 sau Fn + F5 de pe tastatura Mac în mod repetat până când se oprește. Dacă utilizați unul dintre cele mai recente MacBook Pro Apple cu bara tactilă, găsiți pur și simplu butonul de iluminare a tastaturii de pe bara tactilă și apăsați-l în mod repetat.

Dacă doriți ca Mac-ul dvs. să oprească automat lumina de fundal a tastaturii după un anumit moment de inactivitate, puteți face acest lucru urmând pașii de mai jos.

1. Deschideți Preferințe sistem. Puteți face acest lucru fie căutând în Spotlight, fie accesând „Căutare -> Aplicații -> Preferințe sistem”.

2. Selectați „Tastatură”.

Tastatură pentru iluminare din spate a tastaturii Mac

3. Activați opțiunea „Dezactivați iluminarea din spate a tastaturii după __ secunde de inactivitate”.

Opțiunea de iluminare din spate a tastaturii Mac

4. Din meniul derulant, alegeți timpul de inactivitate care va forța iluminarea din spate a tastaturii să se oprească.

Timp iluminare fundal tastatură Mac

De asemenea, asigurați-vă că dezactivați „Reglați luminozitatea tastaturii la lumină slabă”, astfel încât lumina de fundal a tastaturii să nu se reactiveze de la sine.

Nu uitați să activați din nou lumina de fundal a tastaturii în orice moment prin simpla apăsare F6 (Fn + F6) sau Măriți lumina de fundal a tastaturii de pe bara dvs. tactilă și apăsați-o în mod repetat până când lumina de fundal este suficientă pentru dvs.

Dacă vedeți în orice moment simbolul iluminării tastaturii blocat (captură de ecran de mai jos), cel mai probabil înseamnă că senzorul de lumină ambientală de pe modelele MacBook Pro / MacBook Air a detectat prea multă lumină. Va forța iluminarea tastaturii să nu se aprindă.

Iluminare de fundal tastatură Mac blocată

O soluție simplă pentru acest lucru este acoperirea senzorului de lumină ambientală de pe Mac, care este situat lângă camera Facetime.

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x