Cum se dezactivează caracteristicile cronologiei în Windows 10

Microsoft a introdus în cele din urmă caracteristica cronologică întârziată
⏱️ 4 min read

Cronologia este una dintre cele mai proeminente caracteristici ale actualizării Windows 10 aprilie 2018. Practic, Cronologia vă urmărește toate activitățile pe toate computerele dvs. Windows 10 conectate la contul dvs. Microsoft și vă permite să vă întoarceți în timp și să deschideți munca pe care o făceați în acel moment. Această caracteristică este foarte utilă pentru a continua activitatea unde ați rămas, indiferent de computerul Windows 10 pe care îl utilizați.

Pe cât de util este, dacă nu sunteți un fan al funcției sau nu doriți urmărirea Microsoft și încărcarea tuturor activităților dvs. în cloud, aceasta va arăta cum puteți dezactiva Cronologia în Windows 10.

Dezactivați cronologia din aplicația Setări

Aplicația Setări de pe Windows 10 are opțiunile adecvate pentru a dezactiva Cronologia. Rețineți că, atunci când dezactivați Cronologia din aplicația Setări, aceasta va fi dezactivată numai pentru contul dvs. de utilizator.

1. Mai întâi, deschideți aplicația Setări căutând-o în meniul Start. Alternativ, îl puteți deschide și făcând clic pe butonul „Setări” din Centrul de notificări.

2. În aplicația Setări, accesați „Confidențialitate -> Istoricul activității”.

3. În panoul din dreapta debifați casetele de selectare pe care scrie „Lasă Windows să-mi colecteze activitățile de pe acest PC” și „Lasă Windows să-mi sincronizeze activitățile de pe acest PC la cloud”. Apoi, glisați butonul la Dezactivat de lângă contul Microsoft sub „Afișați activitățile din conturi”.

Aia este. Dacă doriți, puteți șterge tot Istoricul activităților înregistrate anterior făcând clic pe butonul „Ștergeți” de sub „Ștergeți istoricul activităților” de pe aceeași pagină.

În viitor, dacă doriți să reactivați cronologia, trebuie doar să bifați primele două casete de selectare și să comutați comutatorul la Activat în secțiunea „Afișați activitățile din conturi”.

Dezactivați cronologia din Editorul de politici de grup

Dacă sunteți administrator de sistem, atunci cel mai rapid și mai simplu mod de a dezactiva cronologia este să utilizați Editorul de politici de grup.

1. Deschideți Editorul de politici de grup căutând gpedit.msc în meniul Start.

2. După ce ați deschis Editorul de politici de grup, navigați la „Configurare computer -> Șabloane administrative -> Sistem -> Politici de sistem de operare”. În panoul din dreapta, faceți dublu clic pe politica „Activează fluxul de activitate”.

disable-timeline-open-policy

3. Selectați „Dezactivat” în fereastra de proprietăți pentru a dezactiva Cronologia. Faceți clic pe butonul „OK” pentru a salva modificările.

disable-timeline-select-disabled

4. Reporniți sistemul pentru ca modificările să intre în vigoare. Dacă nu doriți să reporniți, deschideți linia de comandă ca administrator și executați gpupdate.exe /force comanda.

Pentru a reactiva Cronologia, selectați opțiunea „Activat” sau opțiunea „Nu este configurat” în fereastra de proprietăți a politicii.

Dezactivați cronologia din Editorul de registru

Dacă nu aveți acces la Editorul de politici de grup, puteți dezactiva cronologia utilizând Editorul de registry. Tot ce trebuie să faceți este să creați o singură valoare de registru. Înainte de a continua, faceți o copie de rezervă a registrului pentru orice eventualitate.

1. Mai întâi, căutați regedit din meniul Start și deschideți-l, apoi navigați la locația de mai jos:

disable-timeline-go-to-key

2. Aici veți vedea o valoare numită „EnableActivityFeed”. Dacă nu o puteți vedea, faceți clic dreapta pe spațiul gol, selectați „Nou -> valoare DWORD (32 de biți)”, denumiți valoarea ca „EnableActivityFeed” și apăsați Enter pentru a confirma noul nume.

disable-timeline-name-new-key

3. Faceți dublu clic pe valoarea nou creată, introduceți „0” în câmpul Value Data și faceți clic pe butonul „OK” pentru a salva modificările.

dezactivați-cronologia-introduceți-valori-date

4. Pentru ca modificările să intre în vigoare, reporniți sistemul Windows. După repornire, cronologia va fi dezactivată.

Dacă doriți să reactivați cronologia, schimbați datele valorice din „0” în „1.”

Este atât de simplu să dezactivați Cronologia pe Windows 10. Comentați mai jos, împărtășind gândurile și experiențele dvs. cu privire la utilizarea metodelor de mai sus pentru a dezactiva Cronologia.

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x