Cum se dezactivează complet temporizatoarele de trezire în Windows 10

Cum se dezactivează complet temporizatoarele de trezire în Windows 10
⏱️ 4 min read

Ați pus vreodată computerul în modul de repaus, pentru a afla mai târziu că s-a trezit „magic”? Poate te trezești pentru a descoperi că computerul s-a pornit din nou sau poate că l-ai prins chiar în actul de a se activa. Există câteva motive pentru care acest lucru s-ar putea întâmpla, inclusiv mouse-ul lovit accidental și declanșarea computerului să se trezească.

Cu toate acestea, uneori, veți lua toate măsurile de precauție pentru a vă asigura că PC-ul nu este agitat accidental din somn, pentru a descoperi că se trezește încă. Nu numai asta, dar s-ar putea să se trezească în mod constant într-o anumită zi sau în fiecare zi la o anumită oră. Dacă se întâmplă acest lucru, este probabil ca un cronometru de trezire să fie vinovatul.

Ce este un temporizator de trezire?

Unele servicii și software au sarcini de întreținere sau actualizare pe care doresc să le îndeplinească în mod regulat. Pentru a face acest lucru, ei vor seta un anumit interval de timp pentru momentul în care se activează acest proces. Aceasta poate varia de la o sarcină lunară la ceva realizat în fiecare zi la o anumită oră. Folosind funcțiile de programare pe care le are Windows, dezvoltatorii se pot asigura că aplicațiile lor se mențin singure.

În cazul în care timpul alocat sarcinii sosește și PC-ul este adormit, software-ul nu își poate îndeplini sarcina. De obicei, este delegat la următorul moment cel mai oportun pentru a efectua acțiunea. Cu toate acestea, dezvoltatorii au, de asemenea, acces la cronometre de trezire care ajută la asigurarea executării sarcinii la ora stabilită. Când sosește timpul pentru activarea procesului și computerul este adormit, un temporizator de trezire poate informa computerul să se trezească din repaus, astfel încât să poată efectua lucrarea programată. Cu toate acestea, temporizatoarele de trezire nu vor provoca pornirea unui PC complet oprit.

Deși acest lucru poate fi un instrument util pentru unii, poate fi o mare supărare pentru alții. Acest lucru este valabil mai ales dacă nu aveți computerul setat să doarmă după ralanti mult timp. Rezultatul este că PC-ul se va trezi singur, își va îndeplini sarcina, apoi va rămâne treaz până când îi spuneți manual să se culce din nou.

Există câteva opțiuni pentru identificarea și dezactivarea unui temporizator de trezire, cum ar fi verificarea jurnalelor de evenimente, parcurgerea planificatorului de sarcini sau tastarea powercfg -lastwake în promptul de comandă după ce PC-ul s-a agitat din repaus. Cu toate acestea, dacă ideea ca PC-ul tău să prindă viață să nu iasă bine, totuși, există o opțiune în Windows pentru a dezactiva toate funcțiile temporizatorului de trezire. Acest lucru va opri în mod eficient orice temporizatoare de trezire actuale și viitoare să pornească computerul fără permisiunea dvs.

Cum să opriți temporizatoarele de trezire

Deci, dacă nu doriți ca computerul dvs. să se trezească fără permisiunea dvs., cum dezactivați caracteristica?

1. Faceți clic dreapta pe butonul Start și faceți clic pe Panou de control.

2. Dacă utilizați vizualizarea cu pictograme mici sau mari, puteți face clic aici pe „Opțiuni de alimentare”. Dacă utilizați vizualizarea Categorie, va trebui să faceți clic pe „Hardware și sunet” înainte de a da clic pe „Opțiuni de alimentare”.

cronometre de trezire-opțiuni de alimentare

3. Aici veți vedea o listă a planurilor de alimentare. Găsiți-l pe cel cu punctul de pe butonul radio de lângă acesta; acesta este planul pe care îl folosești. În dreapta planului respectiv, dați clic pe „Modificați setările planului”.

planul de schimbare a temporizatoarelor de trezire

4. Faceți clic pe „Modificare setări avansate de alimentare”.

cronometre de trezire-putere avansată

5. În setările planului, extindeți „Repaus”, apoi „Permiteți temporizatoarele de trezire”. Aici, dezactivați toate opțiunile pentru a opri atât temporizatoarele de trezire pe sistemul dvs., cât și orice instalat pe computer în viitor. Dacă folosiți un laptop, este posibil să vedeți variante în această opțiune, în funcție de dacă aveți baterie sau dacă sunteți conectat. Setați-le pe ambele la „Dezactivare” dacă nu doriți niciodată ca laptopul să se trezească singur din somn.

timer-trezire-dezactivare

Acum, orice temporizator de trezire din sistemul dvs. nu va putea fi activat. Este mult mai ușor decât să urmărești un proces programat!

Somn adinc

Temporizatoarele de trezire pot fi o adevărată durere de vânat. Deși există metode pentru localizarea unui temporizator eronat, puteți pur și simplu să le opriți pe toate dacă nu vă place ideea ca software-ul să vă trezească computerul fără permisiunea dvs.

Ați mai suferit vreodată de un temporizator de trezire errant? Spuneți-ne mai jos!

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x