Cum se dezactivează completarea automată a URL-ului Chrome

Cum se dezactivează completarea automată a URL-ului Chrome
⏱️ 3 min read

Chrome înseamnă bine, dar este posibil ca funcția sa de completare automată să nu vă arate întotdeauna adresa URL corectă. Puteți apăsa butonul de ștergere de pe tastatură pentru a face ca adresa URL sugerată să dispară automat, dar ar fi, de asemenea, minunat dacă nu ar apărea în primul rând.

Dacă te grăbești, ai putea merge accidental la un site pe care nu ai vrut să-l pierzi și timp prețios. Există anumite lucruri pe care le puteți face pentru a preveni apariția completării automate enervante sau pentru a șterge acele site-uri pe care nu le mai vizitați.

Dezactivați completarea automată în Setările Chrome

O modalitate de a dezactiva completarea automată a Chrome este în Setările browserului. Faceți clic pe cele trei puncte verticale și selectați Setări. Derulați până la capăt și faceți clic pe meniul derulant „Avansat”.

A treia opțiune în jos ar trebui să fie cea care spune „Utilizați un serviciu de predicție pentru a ajuta la finalizarea căutărilor și a adreselor URL tastate în bara de adrese”. Doar dezactivați opțiunea și spuneți la revedere de la completarea automată.

completare automată-comutare

Sterge istoricul de navigare

Dacă găsiți utilă completarea automată, dar găsiți că sugerează doar site-uri pe care nu le mai vizitați, puteți începe întotdeauna proaspăt ștergând datele de navigare. Astfel, Chrome va recomanda doar site-urile pe care le vizitați în prezent și le va elimina pe cele pe care nu le faceți.

1. Pentru a șterge datele de navigare, accesați Setări așa cum ați făcut înainte.

2. În secțiunea „Avansat” derulați în jos până găsiți opțiunea „Ștergeți datele de navigare”.

completare automată-clar

3. Faceți clic pe această opțiune și va apărea o fereastră nouă. Puteți selecta dacă ștergeți istoricul de navigare, cookie-urile și / sau imaginile și fișierele memorate în cache. Dacă doriți să duceți lucrurile puțin mai departe, puteți face clic pe fila „Avansat” unde puteți șterge lucruri precum cele menționate anterior, parolele, completarea automată a datelor din formular, setările de conținut, datele aplicațiilor găzduite și licențele media.

4. În opțiunea intervalului de timp, asigurați-vă că selectați opțiunea „All-Time”. Acest lucru va șterge absolut totul. Dacă nu doriți să faceți acest lucru, puteți șterge istoricul de navigare din ultimele douăzeci și patru de ore sau șapte zile.

fereastra de completare automată

Cum se dezactivează completarea automată în Chrome mobil

În zilele noastre, probabil că utilizați Chrome mobil mai mult decât versiunea desktop. Pentru a șterge completarea automată în Chrome mobil, deschideți browserul și atingeți cele trei puncte verticale și alegeți Setări.

completare automată-debifare

Selectați fila „Confidențialitate” și debifați caseta care scrie „Căutare și sugestii de site”. Dacă doriți și să ștergeți datele de navigare pe Chrome mobil, glisați până la capăt, deoarece este ultima opțiune disponibilă.

Concluzie

Urmați pașii de mai sus și vă puteți lua rămas bun de la completarea automată enervantă care vă duce pe site-uri greșite în tot acest timp. După cum puteți vedea, pașii sunt foarte ușor de urmat, deci nu aveți de ce să vă faceți griji dacă nu sunteți foarte pricepuți la tehnologie.

Am ratat un sfat pe care îl utilizați pentru a dezactiva completarea automată în Chrome? Dacă da, lăsați un comentariu mai jos și împărtășiți-l cu noi.

Credit de imagine: clișe url de macro pixeli

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x